Nincsenek a Bethesdánál a STALKER-jogok

  • Írta: InGen
  • 2012. április 27.
  • Pletyka
Link másolása
Tovább kavarog a pletykafolyam a STALKER körül. A GSC Game World bezárt, az interneten pedig elkezdtek terjengeni a hírek, miszerint a Bethesda rögtön lecsapott a játék tulajdonjogaira. A hivatalos álláspont szerint ugyan erről szó sincs, de, mint tudjuk, nem zörög a haraszt...

A Bethesda persze nem kommentál pletykákra és feltételezésekre, így az ő álláspontjukat nem ismerjük, a STALKER-franchise tulajdonosáét azonban igen. Először egy megerősítetlen forrás idézte a GSC egykori nagyfőnökét, a STALKER tulajdonosát, Sergei Grigorovich-ot, mely szerint a Bethesda megkereste őt azzal, hogy megvenné a játék jogait.


A STALKER teljes mértékben Sergei tulajdonában áll, így ő dönti el, hogy mihez kezd vele. A játék hivatalos Facebook-oldalán azonban megerősítették: a Bethesda nem vette meg a jogokat, azok továbbra is az egykori GSC alapítónál vannak.

Mindenesetre, érdekesen hangzana egy újabb posztapokaliptikus franchise a Bethesda portfóliójában, id Tech 5 motorral. De úgy látszik, ez egyelőre nem valósul meg.

8.
8.
MaximumGame
id Tech 5 foss motorra nehogy rárakják a Stalkert mert elokádom magam... inkább a sátán vegye meg !!!!!!!!!!
7.
7.
Extol
Lecsap még a Prip-boy!
5.
5.
LtGlove
Csak úgy elképzeltem. Fallout 4: Pripjaty :)
4.
4.
Verigas
Össze köttetésben vagyunk azér-t! :-D
1.
1.
sinister
Kár...az viszont biztos nem véletlen,hogy felmerült Stalker kapcsán a Bethesda neve.Ki tudja mit hoz a jövő? Bár ha jobban belegondolok,nem biztos hogy a Bethesdás arcoknak okvetlenül kell a Stalker,hiszen ebben a posztapokaliptikus témában igencsak otthon vannak.Esetleg a név miatt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...