E3 2012: Csak kooperatív lesz a Dead Space 3-ban

  • Írta: InGen
  • 2012. június 4.
  • Hír
Link másolása
A GameInformer magazin megerősítette, hogy a fejlesztő Visceral Games teljesen kidobja a Dead Space 2 multiplayer részét az ablakon. A helyét átveszi a korábban már általunk is ismertetett kooperatív többjátékos rész, ahol társunk a gonosz kinézetű John Carver lesz.

A GameInformer erősítte meg: a Dead Space 3-ban nem lesz kompetitív, vagyis egymás ellen vívott többjátékos rész. Helyette a korábban már általunk bemutatott, egy jégbolygón játszódó kooperatív multiplayer kap helyet, ahol társunk a pirosszemű John Carver lesz, egy mérnök az Uxor bolygóról. A kooperatív drop-in drop-out rendszerben működik majd, vagyis, ha nyitva hagyjuk a játékunkat bárki csatlakozhat hozzánk, bármikor.


A magazin szerint extra átvezető jeleneteket kapunk, ha ketten játszunk, de egyedül sem maradunk le semmi olyan történésről, ami a sztori megértéséhez szükséges lenne. A Dead Space 3 nyíltabb lesz, mint elődei: mellékküldetéseket teljesíthetünk, beépítettek egy új fedezékrendszert, valamint több töltény fog esni a fegyverekhez.

A különböző fegyvereket kombinálhatjuk is majd, ezzel egyedi cuccokat hozva létre. Ennek a crafting rendszernek a támogatására a szörnyekből különböző alapanyagok esnek majd.

35.
35.
Hubert Cumberdale
#34: Az űrben -200 fok van, ott lehet, hogy -2000 és arra már kell a divatos szőrcsis kabi, mert az a kénesőtől is megóv meg a lávától is-
34.
34.
Optimus Prime
Látom az eszkimó kabátot nem csak én tartom baromságnak. A hiba a következő: Isaac az űrbe a sima RIG-jében nem fázik, jár kell az űrbe meg minden istentelen helyen. DE! Egy havas bolygón már fázik, ezért kabátot húz a RIG-re. Nézzétek meg jól4 A páncélon van a kabát és nem csak kabát van rajta.
Amúgy engem az zavar, hogíy Carve rbolygóján akolónián hogy lehet egy bazi nagy Marker?! Ez valami trend? Mint a Weyland-Yutani kolóniákon a chestbursterek rejtélyes felbukkanása? :)
33.
33.
Antonov77
Nagyon várós!!! Az első kettővel is prímán megvoltam, sőt a második részt
4x kitoltam. Ja az újjítások pedig kellenek és szerintem jó irányba megy a fejlesztés.
32.
32.
bodortamas1
#31: A kooperatív módra és a singlera gondol. Kooperatív ketten, single meg egyedül. Ezt ránk érti, nem a játékban szereplő karakterekre.
31.
31.
SCR3AMN00B
#30: Hát ha ez a kép singleből van akkor lehet hogy csak néha-néha bukkan fel, ha éppen szükséges a sztori megértéséhez: " extra átvezető jeleneteket kapunk, ha ketten játszunk, de egyedül sem maradunk le semmi olyan történésről, ami a sztori megértéséhez szükséges lenne" Így a képet nem is tudom már értelmezni..
30.
30.
bodortamas1
#29: De viszont az jutott még eszembe, hogy nem biztos hogy mindig ketten megyünk majd. Lehet, hogy csak az ilyen mellékküldetésekben találkozunk vele, meg néha a főküldetésben is és megyünk vele egy darabig.
29.
29.
SCR3AMN00B
#27: Nem, az ott hátul nem tudom mi:P Lehet hogy itt a "kertben" a bázishoz közeledve régi hóval befedett házak vagy valamik vannak. Vagy még amit el tudok képzelni az, hogy az lenne a bázis és valami csata lenne:D de ez már tényleg alpári lenne.. átmegy zombigyilkolós hülyeségbe. És már ez nem ds:P de álmodozni jóxD
28.
28.
bodortamas1
#26: Én is amint előrendelhető lesz előrendelem.
Mind a Re 6-ot, mind a DS 3-mat.
27.
27.
bodortamas1
#25: Nem hiszem, hogy a hátuk mögött az a hajó lenne.
Vagy ha a bázist gondoltad annak, akkor még lehet, hogy igaz :D
Bár akkor Carver minek tartja előre a fegyvert?
Valószínűleg egy csata közeledik :)
26.
26.
p3ti
#21: Teljesen más irányba megy a 4,5 és a revelations . Össze sem lehet hasonlítani a régi részekkel , a hangulatáról nem is beszélve. Én nyitott vagyok az új dolgokra , és kimondottan tetszett a 4,5 része a resinek , viszont nem nevezném méltó folytatásnak. Ezért vettem meg az összes régi részt Gamecubera , hogy lehessen nosztalgiázni. Pl. Resi ORC sztem egyenesen siralmas volt . Vmi fasza remaket csinálhatnának a 2. vagy 3. részből . Szerintem megérdemelné a rajongó tábor . Ettől függetlenül várom a 6.részt , amit meg is veszek 0. napon :) És ez vonatkozik a DS3ra is , remélem nem akciózzák túl . Jó lenne ha a co-op ellenére félelmetes maradna a game.
25.
25.
SCR3AMN00B
#20: Hát talán így finálénak lenne értelme:D szerintem még mindig jobb lenne hajón játszani, vagy még azt tudnám elképzelni hogy a hajó belecsapódik ebbe a bolygóba. És ez a kép, ez voltaképpen egy """"kert""""" lenne a lezuhant hajó és mondjuk valami elhagyatott bázis között. Itt példának kb. az Uncharted3-at tudom felhozni. Lezuhan a repcsi------> sivatagon keresztül megy---->célig. Úgy ennyi de ez az én álomvilágom:P
24.
24.
Ecneb
#4: Köszönöm, végre valaki!!!
23.
23.
bodortamas1
#22: Igen, pont ezért nem említettem meg az ORC-ot. Az az egy RE rész, ami szerintem borzalmasan rossz lett. Én is untam :(

Viszont, azzal hogy a RE 4 és 5-ben nincs meg a hangulat, azzal nem értek egyet.
Még tisztán emlékszem a RE 2-re. Meg a 4-re is. Én a 4-et jobban élveztem, mind a 2-őt. Nem mondom, hogy az nem volt jó, mert a 2-őt sem egyszer játszottam ki, de a 4 számomra sokkal jobb volt. Talán a vírusváltás miatt. Vagy a helyszín miatt. Raccoon City oly sok részben szerepel, már kezdtem beleunni, talán ezért tetszett jobban a 4. Mert teljesen új helyszín, jobb grafika, sztorit nem tudnám eldönteni, hogy melyiknél a jobb. Mindkettőnél volt fordulat bőven. (talán a 4-ben több is)
Talán az igaz, hogy a 2. rész jobban hasonlít az elsőhöz, de az nem jelenti azt, hogy a RE 4 csak azért rossz, mert "eltért a gyökerektől"
22.
22.
BryceHUN
#21: Szerintem pont hogy ezek rontottak a színvonalon (az Operation Raccoon City pedig még meg is gyalázza a szériát) mert habár a sztori elmegy de (egyéni vélemény) 2-3 óra játék után ráuntam. A hangulat se a spanyol elmebetegek falujában sem volt meg se a zombiapokalipszist először megélő Afrikában se. Az meg hogy "új vírusokat" találnak ki hadd ne legyen már hűű de nagy változás.
21.
21.
bodortamas1
#19: A RE újításai (lásd RE 4, 5, revelations, 6 lesz) szerintem ezek javítottak a RE színvonalán. És itt nem csak a grafikáról beszélek. A történetben jó pár fordulat lett, új vírusok (én már untam a T, G vírust) helyettük Las plagas, és amit Wesker ebből továbbfejlesztett, az Uroboros vírus.
A 6-ban az lesz nagy durranás, hogy a városban (ahol Chris és Piers van) a bioterroristák játszótere lett. Jelen lesz a T, G, Plagas, C vírus is. (A C-vírus a 6-ban lesz először.)
20.
20.
bodortamas1
#18: Lehet az lesz nagy durranás a végén, hogy az Ishimurával éppen ehhez a bolygóhoz jönnek. Mondjuk ez elég valószínűtlen, de jó finálé lenne.
19.
19.
BryceHUN
#17: De baj ha egy sorozat eltér a gyökereitől. Ha már felhoztad a RE-t mint példát akkor nézzük meg milyen lett. Egy nagyon hangulatos horror játékból csináltak pár az eredetihez hasonló részt de utána kitalálták hogy sokkal jobb ha inkább csinálnak egy B kategóriás sztorit és hozzád b*sznak pár zombit hogy "nesze lőjél bazzeg".
Vannak valóban "jó" újítások de ha a játék időközben elfelejti milyen volt akkor csak egy nagy névvel ellátott tucat játék lesz.
18.
18.
SCR3AMN00B
#17: Mondjuk az is más dolog:D Ebben igazad van:P
17.
17.
bodortamas1
#16: Honnan veszed, hogy ebben nem lesz benne? :D
16.
16.
SCR3AMN00B
#13: Bocsánat, tudtam hogy szarul fogalmazom utána írtam hogy illetve a helyszíntől:P Szerintem a DS legjellegzetesebb lényege az elhagyatott hajó volt:D A DS1 után a DS2 ugyanezt a vonalat követte:D Ha senki sem unta meg a második részben a hajót, a harmadikban sem unnák meg, főleg ko-oppal:]
15.
15.
DonGatto
#8: :D:D:D ilyen böszme vagyok h mertem párhuzamot húzni, de sajna nincs uj a nap alatt, mindenki átvesz innen-onnan ezt meg azt, hohy hátha ettől szélesebb rétegnek jön majd be a folytatása...
14.
14.
Scoo
#4: Nem baj ha egy játék fejlődik, újít és nem mindig ugyanazt nyújtja. De én attól féke, hogy a DS esszenciája vész el az újításokkal.
Olyan ez, mintha pl a Gears of Wars sorozatot átültetnénk FPS-be. Biztos bitang jó játék lenne, de azért az már nem ugyanaz.
13.
13.
bodortamas1
#12: "eltér az eredeti sztoritól"

Ezt kifejtenéd bővebben?
12.
12.
SCR3AMN00B
#4: Jó persze nem ugyanolyan de nagyon eltér az eredeti sztoritól:D illetve helyszíntől. A ko-op fura, de jó lesz valakivel együtt játszani, szóval nekem ezzel nincs bajom:D
11.
11.
bodortamas1
#10: Lesznek sötét folyosók is :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...