Sony: nem mutattunk elég Vitát az E3-on

  • Írta: InGen
  • 2012. június 22.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation Vita tulajdonosok kicsit kétségbeestek a Sony E3-as sajtótájékoztatója után, azon ugyanis szinte alig-alig esett szó a legújabb kézikonzolról, és az ahhoz készülő új játékokról. A Sony után igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, de azt ők is elismerik, többre lett volna szükség.

A Sony az E3-as konferencia után igyekezett minden Vita-tulajdonost megnyugtatni: eszükben sincs feladni a még csak most startolt kézikonzolt, és igenis remek címek fognak érkezni a gépre közepesen rövid időn belül. Csak sajnos ebből az E3-as konferencia alatt nem sok látszott.


Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios főnöke most azt nyilatkozta, hibáztak, hogy nem mutattak többet a Vitára készülő anyagokból: "25 PS Vita játékot lehetett kipróbálni a kiállításon, amik között nem egy kiemelkedő darab is volt. Tölthettünk volna több időt, hogy a konferencián beszélünk ezekről, de idén rövidebbre akartuk fogni az előadást, mert eddig jellemző volt ránk, hogy alaposan túlnyújtjuk őket."

Yoshida reméli, hogy legalább a rövidséget sikerült elérniük, ha már nem tudták megfelelően kielégíteni a Vita-tulajdonosokat. Úgy véli azonban, az újságírók többnyire így is remek munkát végeztek, és beszámoltak a kipróbálható játékokról.

15.
15.
#9: Mert te egy cinikus Nintendo bérenc vagy :DDD
Egy fizetetlen provokatőr, egy, egy, egy... mumus ! :DDD

srsly: amióta elkezdett a Sony nyilvánosan foglalkozni a PS3-al, a teljes marketing részlegükkel kapcsolatban azt érzem állandóan, hogy a Microsoft-tól kapják a fizetésüket ! :DDD
13.
13.
Cell4
#6: Bocsi, nem írtam le részletesen, hogy mire céloztam: arra gondoltam, hogy pl. a Rayman Origins vagy a Mortal Kombat elérhetö mindkét platformra. Viszont PS3-ra megkapod 6-7000-ért, Vita-ra 9-10000-ért. Kicsit poén, nem?
Akkor vannak olyan játékok, amiben látszik, hogy minimális a ráfordított munka értéke és akkor pofátlan árakat kérnek érte. Mivel ez inkább szubjektív téma, ezért nem is írok példát és nem is folytatom. :)

De! Amin látszik, hogy minöségi, sokat dolgoztak rajta, remekül kihasználja a konzolban rejlö nem éppen kicsi potenciált stb., akkor abszolút nem sajnálom rá a pénzt, szivesen megveszem elsö napon is. Így volt pl. az Uncharted is és ilyennek látszik a LittleBigPlanet, Killzone, Assassin's Creed III: Liberation stb. Másrészröl: én türelmes vagyok, kivárom, amíg egész elfogadható áron lesz kapható, pl. a Gravity Rush-sal is így fogok tenni. :)

No, remélem így picit jobban érthetö, kb. erre céloztam. :)

És akkor itt jön be a probléma, hogy nyáron, amikor sokat kimozdul az ember és viheti magával ezt a kütyüt egy csomó jó játé...hoppá.
12.
12.
Andy Lightning
A PS Vita eladásai hamarosan megugranak, de nagyon. Higyeteke nekem.
11.
11.
mzsolt91
Kapd be a jancsim sony. A vita miatt maradtam fent hajnali négyig.
9.
9.
Kumite
Amikor én mondtam ugyanezt ezen az oldalon, akkor meg le lettem oltva...
8.
8.
Donpedro
Most vagy van valami a háttérben amit nem mondanak el, vagy kukák dolgoznak a PR/Marketing részlegüknél.
7.
7.
kalandorklubbja
#2: Ennek semmi értelme nem volt
6.
6.
simon 555
#5: ha sokallod a játékok árát Vitára akkor minek kell több játék?
akkor még több pénzt költenél rá:D
így legalább megtudsz mindent venni ami érdekel.most ha jönne 15 cím minden hónapban mivel lenne jobb ha abból is csak 1 érdekel vagy meg érdekel több,de nem tudod megvenni mert drága?
5.
5.
Cell4
Süket duma again. Utólag mindent könnyű kimagyarázni.
A megnyúlt konferenciát kétféleképpen oldottam volna meg:
- 1,5 órás volt a teljes műsor -> 45 perc a PS3-ra és 45 perc a Vita-ra.
Ehelyett? 80 perc a PS3-ra és 10 perc a Vita-ra. Szánalmas...
- külön-külön konferenciát tartottam volna mindkét gépnek. A Nintendo pontosan ezt csinálta, róluk legalább el lehet mondani, hogy látszik, hogy rendesen törődik a handheld-del. A Sony-t elnézve inkább az a benyomásom támad, hogy ők inkább a PS3-at/ergó asztali konzolt nyomják, a kézikonzolokat elnézve meg kihoz néha 1-2 érdekesebb címet, aztán mondanak róla pár sületlenséget és kész...végülis a PSP-ből is elment több, mint 70 milla, nem volt veszteséges üzlet.
Amikor viszont a PS3 gyengén muzsikált, nem így álltak hozzá...

De mind1, vissza egy picit a konferenciára:
A probléma forrása az a Wonderbook szerű hülyeség volt, rengeteg időt elvett, de minek? Kétlem, hogy akkora világsikerű termék lesz, valószínűleg ő is egy "komolyabb" szoftvertámogatást fog kapni, pont, mint a Vita...

Megint elnézést kérek a cinikus fogalmazásért, de bennem ez az E3 mély nyomot hagyott. Úgy vártam, mint a Messiást, pláne az előzetes ígéretek és pletykák alapján...hogy is van a mondás? Nem minden arany, ami fénylik...

Ami főleg idegesít, hogy a Sony sorra átb.ssza a Vita-tulajokat és saját magát: itt hitegetik a népet, hogy tanultak a PSP hibájából és a Vita sokkal jobb lesz.
Kiadják egy kezdetleges launch felhozatallal, baromi drágán (nem a gép, hanem a játékok és a memkari), az elkövetkező pár hónapban meg kijön egy-egy B kategóriás mellékstúdió által alkotott gyengébb franchise-port (kivétel: Gravity Rush), aztán itt a várt alkalom...semmi és az elkövetkező 2-3 hónapban teljes üresség.
Az eladások röhejesek és semmi jele annak, hogy a Sony ezen változtatni akar...a PS3 idején...ja, ezt már leírtam. :)

Végszóként: lehetne kérdezni, hogy akkor mit verem itt mindig a nyálam, adjam el a Vita-t, aztán béke hamvaira, de az az igazság, hogy elég hatalmas minuszt könyvelnék el, ha most adnám el a gépet (mivel senkinek sem kell, ezért jól ár alá kell menni), meg még van pár cím, amit nagyon szívesen kipróbálnék (ACIII: Lib., LBP, Killzone), addig nem akarok még ezzel szenvedni, mert most ha eladom, majd újra megveszem, majd utána újra eladom, még veszteségesebb húzás lenne, mint ha később adnám el (szerintem). Másrészről elég valószínű, hogy hamarosan jóval többet fogok utazni - így értelemszerűen jó, ha van egy handheld a kéznél. :) Hú, de érthetetlenül írtam le. :D
4.
4.
shatterhand
"25 PS Vita játékot lehetett kipróbálni a kiállításon, amik között nem egy kiemelkedő darab is volt. "
Na erről beszéltem korábban. Itt az online netes felület, hullanak az újságok a piacról mégse tudok többet egy E3as kiállításon mint régen. Max elöbb tudok meg vmit, de többet semmiképp. Sőt! Inkább kevesebbet.

Régebben kiment 2-3 magyar újságtól a tesztelők, kipróbáltak minden fontos cuccot, kérdezősködtek és összefoglalták. Most lemegy élőben egy beszámoló, jön pár videó és kész, ennyi volt a kiállítás.
3.
3.
frenkyboyhun
#1: Az biztos h nagyot dobott volna az új platformon.
2.
2.
Necreon
Tipikus esete a "hát inkább nem is mutattunk semmit, tudjátok, eladások, konkurencia, miegymás, nem éri meg", majd pár héttel utána "ja de amúgy jó meg király ám csak elfelejtettük megmutatni, vegyétek megéri".
1.
1.
Quent1n
Hát pedig pont most kellett volna túlnyújtani a dolgot a Vita miatt. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...