Ősszel érkezik hazánkba a PC-s Dawnguard

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 6.
  • Megjelenés
Link másolása
Nagy a huzavona a The Elder Scrolls V: Skyrim első DLC-je körül. A múlt héten sebtében jelent meg a Steamen, ám a régiózár miatt kishazánkban mindmáig nem elérhető a csomag. A hazai forgalmazó, a CNG Hungary végre megtörte a csendet egy "nemhivatalos" tájékoztatással.

A hazai rajongók körében nagy a felháborodás: hiába jelent meg múlt héten a PC-s Dawnguard, a kiadók körmönfont döntéseinek értelmében a magyar régióban nem vásárolhatjuk meg a DLC-t, csupán nehézkes "trükközés" árán. A vámpírráválás, illetve az ősi vámpírvadászokhoz való csatlakozás nehéz ügy, ezért a Skyrim hazai forgalmazója, a CNG Hungary sietett a segítségünkre. Őt idézzük most:

"Jelen állás szerint annyit tudunk mondani, hogy várhatóan kora ősszel érkezik a kiegészítő, dobozos változatban. Egyelőre a Bethesda a Magyarországról elérhető Steam kínálatába nem rakta fel a terméket és ez nem fog változni."

Fontos megjegyeznünk, hogy ez csupán egy nemhivatalos álláspont, a végkimenetel bármikor változhat. Jó hír viszont, hogy nem vagyunk elfelejtve - s csak egy kis ideig kell várnunk türelemmel.

A kiegészítőről szóló tesztünket itt, a végigjátszásunkat pedig itt olvashatjátok.

14.
14.
Skyer
#11: Lewarezolod a Skyrim+Dawnguardot ha letöltöd, akkor azokhoz a verziókhoz nem szükséges steam (ugyebár). Tehát ha valaki nem akarja kockára tenni a steam fiókját, akkor leszedi az alapot és a DLC-t is, külön felpakolja - mentéseket átteszi és voilá - kiviheti a Dawnguardot.
Ha pedig elérhető M.o-n majd az achievementek miatt megveszi... :D (Már ha vannak, ezt nem tudom.)
13.
13.
Extol
#11: Jah csak ehhez a módszerhez kell egy megbízható haver akiben 100%-ig megbízol és aki olyan régióban él ahol a tartalom elérhető, különben rendesen ráfaraghat az ember. Nekem akad egy spanyol és egy olasz ismerősöm akikkel már korábban is cseréltünk tárgyakat postai úton is, de azért én csak megvárom a dobozos verziót. A kedvenc játékaimat muszáj a polcon tudnom :)
12.
12.
hedzsooo
#8: Thx az infot a Green Man Gaming-rol. ;)
11.
11.
hedzsooo
#10: Igen, az egy legalis modja, ha ajandekba megveszi neked valaki, en is eppen errol irtam 1-2 helyen ezzel a DLC-vel kapcsban... Vegeredmenyben igazad is lenne, ezt is nevezhetnenk trukkozesnek, de ezt akkor akar neven is nevezhettek volna a cikkben, hiszen ajandekba kapni mar NEM illegalis, nem tilos es igy mindenki tudna legalabb a modjat hogy hogyan lehet beszerezni ha nem akar a dobozosra varni, meg azok is akik a Steam-et ritkabban hasznaljak es nem vagjak egybol maguktol, h ajendekozgatni is lehet vasarlaskor. ;).
10.
10.
Extol
NA! ERRE voltam kíváncsi hogy lesz e dobozos vagy nem! Senki nemtudta mindeddig a választ. Láttam ugyan az E-bay-en dobozos DLC-t de hát nem mind arany ami fénylik.
#5 Trükközésen lehet érteni azt is ha egy külföldi baráttal megveteted mint ajándékot a Steam-ban és te az összeget elküldöd naki pl Pay-palen keresztül én így csináltam volna, csakhát akkor fan vagyok hogy ha jön dobozostól akkor nekem az kell majd, és igen, tudok várni, mert én jómagam is le vagyok foglalva a Skyrim moddolással :)
8.
8.
Darknech
Green Man Gamingen megjelent a Dawnguard EU verziója, és gondolom meg tudnánk venni, bár nem próbáltam. Többek között azért, mert 20 euró, ami cseppet túl drága. Bár van 25%os kód, úgy "csak" 15 euró, de én mindenképp várok egy leárazást. Ha valaki megvenné, majd beszámolhatna, hogy működik e a dolog.
7.
7.
Atilorn
#5: Erre a torrentezésnél nem kavarhat be az, hogy eredetire rakja valaki a warez DLC-t? Ha meg jönnek az új achivementek, amiknek nem szabadna jönniük. Ilyenkor nem törlik a profilt?
6.
6.
hedzsooo
#2: Ez bizony gyanitom tenyleg igy lehet kb. Egy srac eppen irta nekem nemregen hogy hat a Gepigeny oldalan mar mindenki irja milyen jo ez a Dawnguard, szoval hogy mar megvan nekik is, igy nem erti miket irtam en kommentbe egy ehhez a temahoz kapcolodo videonal. Azt a srac persze elfelejtette hozzatenni, h o pont lesz@rta hogy azok a sracok akik a Gepigenyen irtak ezt, a 90% tuti letoltotte...
5.
5.
hedzsooo
...Az a "nehézkes "trükközés" árán" igen finoman lett megfogalmazva, elvegre vmilyen illegalis dolgot takar:

1. WAREZ, torrentezese a Dawnguard-nak.

2. Steam-kliensben atallitja a regiojat vki, ami megint illegalis (a licenszerzodes ugyanis ezt nem engedne hivatalosan) es nagyobb szivas a torrentezesnel, ha lebukik, plane ha mar van sok jateka a Steam felhasznaloi fiokjaban, amibe be volt jelentkezve, mikor probalkozott a csalassal, mert elvesztheti azt a fiokjat a benne mar megvasarolt osszes jatekaval. Ez a video is errol szol, h mekkora szivas ez azoknak akik meg szeretnek venni a jatekot, LEGALISAN szeretnenk hozzajutni, de Steam-en nem elerheto nekik sem (igen, nem csak Magyorszagon ez a helyzet):

http://www.youtube.com/watch?v=QgNK4XgskbY
4.
4.
leviske
#1: Nem tervezem letölteni a kalóz verziót, de játszani se akarok vele. Eszetlen fogyasztó vagyok-é? :)
3.
3.
l4cyk4
#2: Egyetértek! A vicc az lesz ha a legközelebbi kiegészítőt (vagy ne adj Isten játékot) a saját maguk által generált hülyeség miatti kevés eladás okából meg sem jelentetik kis hazánkban.
2.
2.
balint23h
Vajon kit érint ez Magyarországon, a skyrimet kedvelők közül?:D A 90% ígyis-úgyis letölti, 5 % akkora fan hogy megvenné de emiatt a húzavona miatt nem bírja kivárni, a maradék 5% meg csalódott a kieg témájában mint én és hagyja a francba...
1.
1.
givi6
Ha valaki nem tölti le a kalóz verziót, akkor nyugodtan beismerheti, hogy most jött "ne legyünk eszetlen fogyasztók" nevű intézetből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...