Mégsem jön Wii U-ra a Metro: Last Light?

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 21.
  • Hír
Link másolása
Csalódtak a Wii U-ban a Metro: Last Light fejlesztői, ezért a korábbi terveiknek megfelelően nem biztos, hogy elkészül a platformra a játék. A téma nincs lezárva, de egyelőre ülnek kicsit a kérdésen, hogy biztosan megéri-e a Nintendo konzoljára portolni az FPS-t.

A Metro: Last Lightot annak idején PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra jelentették be, de az első Wii U-s játékmontázsban - talán a THQ nyomására - már a 4A Games FPS-e is szerepelt. A helyzet viszont változott, az ukránok korántsem biztosak benne annyira, hogy szeretnék átírni a játékot a Nintendo gépére is.

A NowGamernek adott nyilatkozatban a csapat technológiai igazgatója, Oles Shishkovtsov indokként egyenesen arról beszélt, hogy a Wii U-nak "borzasztó, lassú processzora van", míg Huw Beynon, a szóvivő valamivel diplomatikusabban azt is kifejtette, hogy bár korábban azt hitték, meg tudják majd csinálni Wii U-ra is a játékot, jelenleg nem biztos, hogy megérné erőltetni a dolgot.

Beynon szerint visszatérnek majd a témára, de most nem ígér semmit; egyelőre éppen elég nagy áldozatot követel meg tőlük, hogy a PC-s és Xbox 360-as változat mellett a PS3-as játékot is elkészítsék.

A THQ jövő márciusra ígéri a Metro: Last Light megjelenését.

9.
9.
Ooorky
#8: CPU teljesítménye tényleg a 'mostani' generációhoz áll közel, de ennél több egyszerűen felesleges (lásd lentebb).

XboX 360 processzora wiki szerint 116 GFlops-ot bír maximum kipréselni magából (ez ultraoptimalizált érték), Power7 processzor magonként 33GFlops, 4 magnál 132 (ez viszont átlagos használatnál).

Legerősebb Intel processzorok 100 Gflops környékén tetőznek, XboX720 pletykákban említett Amd Trinity elméleti maximuma 768 GFlops, de ebben benne van a beépített videochip is, maga a cpu olyan 50 környékén lehet.

És mielőtt valaki eltévedne: Wii U processzorába is be van építve a GPU, ezért némi grafika feláldozásával lehet azon is számításokat végezni (pl. fizika).
8.
8.
Macccy
#7 "Power architektúra durván eltér az X86 ..."
Igen, de nem írtam X86-ról és ha jól látom más se! X360 az. Ami szintén IBM Power architektúrára épül, három maggal. Nem követtem mi történt azon a téren az elmúlt 7 évben, de nagy csodák nincsenek. Szóval számomra amíg nem mutatják meg mit tud fullba, addig inkább jelen generációs teljesítményt tippelek, ahogy a fejlesztő is mondta. Max pozitívan csalódok!
7.
7.
Ooorky
#6: Power architectura nagyon durván eltér az X86-tól, azonos frekvencián jóval nagyobb tényleges teljesítményt ad le, kisebb hőtermelés mellett, ráadásul az IBM gyártástechnológiailag is elhúzott (fizikailag negyed akkora a cache memória, mint az Amd/Intelnél--> negyed annyi hőt termel). Valószínűleg egy 'lefelezett' Power 7 processzort használhatnak, 4 mag, ~3-4 Ghz, 16 MB cache. Ennél sokkal erősebb processzora az új generációs PS-nek/Xbox-nak se lesz.
6.
6.
Macccy
#3 Egyrészt tényleg pénz beszél, másrészt #2 honnét veszed, hogy erősebb egy Wii U egy Xbox360 vagy PS3 gépnél? Mármint komolyan kérdezem, nem csak vitatkozom! Eddig én legalábbis nem láttam-olvastam erről, inkább úgy tudom a Wii U most érte be a két konkurenst (látvány! terén). 2-3 mag, IBM Power cpu, 2GB használható RAM, ATi (AMD) gpu ... Ez nekem a memóriát kivéve nagyjából úgy hangzik, mint egy X360. Persze javára szól az eltelt 7 év, de ellene szól a karcsú szobadísz méret (hőleadás korlátolt).

Jó lesz ez a Wii U biztos, de nincs azonos műfajban a másik kettővel ... És a vásárlók pont ezért is vették.
5.
5.
strike19
#2: Nem biztos ,hogy erősebb.A Sonic All Star racing 2 is néha szaggat az mondják.A Wii U az igazi erejét 1,2 év múlva fogja leadni.Ezek az átportolt játékok nem néznek ki olyan jól mit ahogy sokan várták.
És egy kis glitch:http://youtu.be/_G0LBu9KzBY?t=1m11s
4.
4.
Gery8922
Mario előbb vagy utóbb lefog esni a dinorol
szegyen hogy 7 ev uttan nem tudjak jelentosen lekorozni a jelenlegi konzolokat
kozben meg jon az uj xbox
meg ps
mario uj vizeken fog hajozni megy oda ahova a sonic o is kicsuszott a palyarol ment
at a sonyhoz meg a microsofthoz
3.
3.
Ooorky
#2: Pénz beszél, marketinges meg ugat.
Mindenki csúsztatja a pénzt, akit a Nintendo pénzel az isteníti, akit meg az MS/Sony az szidja. Ez mindig is így ment.
2.
2.
zadori75
Ezt nem értem. A wii u elvileg jobb mint az xbox360 meg a ps3. Akkor hogy lehet borzasztó lassú a processzora ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...