A DICE nem akar Battlefield-gyár lenni

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 21.
  • Hír
Link másolása
Hiába négyéves a DICE legutóbbi olyan projektje, aminek a nevében nem szerepelt a Battlefield szó, a fejlesztőcég meggyőződése szerint a csapat nem Battlefield-gyár, és különben is vannak olyan készülőfélben lévő játékaik, amik nem köthetők a háborús FPS-hez.

A kérdés aktuálisabb, mint valaha. A DICE legutóbbi olyan játéka, ami nem Battlefield volt, 2008-ban jelent meg, és a Mirror's Edge-nek azóta is várjuk a folytatását.

Viszont a Battlefield-központúság még ezzel együtt is akkor vált igazán feltűnővé, mikor kiderült, hogy a Battlfield 3 tavalyi premierének dacára jövőre már érkezik a sorozat számozott negyedik része. Tiszta sor: egy jól menő brand mellé olyan kockázatot vállalni, amit egy új cím jelent, merész húzás.

Mikor az OXM magazin erről faggatta az EA Games alelnökét, Patrick Soderlundot, az úriember elmondta: a DICE nem Battlefield-gyár, és ez a kiadó számára is "nagyon fontos", hiszen a Svédországban dolgozó 300 ember egy csapásra elhagyná a fedélzetet, ha meghallaná, hogy a pályafutása hátralévő részében Battlefield-játékokat kell fejlesztenie.

Éppen ezért a DICE más projekteken is dolgozik, erre kifejezetten szükség van, ha a jövőben ütőképes Battfieldeket akarunk látni. A változatosság gyönyörködtet, szokták mondani. Soderlund szerint a Dead Space-t készítő Visceral Games esetében is hasonló a helyzet.

Update! Ben Cousins, az EA Easy stúdiójának néhai vezetője a hírekre reagálva azt írta a Twitterén: a svéd fejlesztői szcénában köztudott, hogy a Mirror's Edge 2 is fejlesztés alatt áll. Örülünk, bár talán ez nem akkora újdonság.

33.
33.
spidey
Eredeti cikk még nagyobb BS.

Soderlund was asked if it was hard to justify risks such as Mirror's Edge while Battlefield continues to set tills alight. He replied:

“Well it depends, right? Maybe it is and maybe it isn't. It's also important for us - the DICE guys are roughly 300 people in the Stockholm studio; not all of them are working on Battlefield things, and that's intentional, because we don't want to become a Battlefield factory.

"The minute we start saying 'you're going to make a Battlefield game for the rest of your life', they're going to go some place else. So for them to make great Battlefield games there need to be other things for them to do as well. That's why we have people who move around quite a bit. And then obviously we have a boatload of people that just want to make Battlefield because they love it.”

Solderlund added: “Same thing with the team in San Francisco that are making Dead Space. It's a stunning team and they're passionate about what they do, and they love making Dead Space. Then the answer's 'well, then make Dead Space'. Then we have to figure out how to sell it and make it successful."
32.
32.
p3ti
#26: Egyszerű FPS , jó Hardcore TDMel , rombolható környezettel . Elég nagy pályák ahoz hogy tudj is játszani , és ne öljenek meg 15mp alatt . BF3hoz volt szerencsém , szerintem 1 halom f*s . Szétspécizett tömegcikk . Konzolon játszottuk , és volt hogy squad TDmbe 16 játékos sniperrel játszott , legalább nem folyt ki a nyálam az unalomtól , és jó csapattal rommá lehetett szopatni a többieket . Töményen ennyi . Én a bad companyn kívűl nem veszek több battlefieldet
29.
29.
br1Koo
kvára nem kellene a bf-ből codot csinálni..
28.
28.
guitarlord
Meme Mode ON:

Nem tudom eldönteni, hogy teljesen az agyukra ment a hideg, vagy csak Minket néznek hülyének?

Meme mode OFF

Komolyra fordítva a szót: 10 év alatt több, mint 10 BF játék és mindösszesen 3 más cím (forrás: http://dice.se/games ), kérdezem Én Tőletek, Mi akkor a DICE, ha nem BF GYÁR?! Ne röhögtessenek már, mert mindjárt sírva fakadok, elég béna marketing ez.....Ahogy Hofi mondta: Akárhogy fényezed, a szaga ugyanaz.....

Ideje lenne megnézni mit tudnak a Srácok, ha nem egy Militarista Shooter-t kell csinálni, lehet meglepődnénk (a Mirror's Edge 2 most nem ér, lássunk valami teljesen újat:) )
26.
26.
TBO0
#22: Bocsáss meg, de mit láttál a BC2-ben, ami annyira lekötött? :D Ha ez tetszett, akkor ajánlom a korábbi részeit, esetleg a 'csodálatos' BF3-at (igen, még az a förmedvény is veri a BC2-t), fel sem fogsz állni a számítógép elől. :)
25.
25.
Hubert Cumberdale
#24: Talán azért mert az egy annyira eredeti játék, amilyennel csak 10 évente 1x lehet találkozni.
24.
24.
Drazhar
Egyébként mióta ekkora kult a Mirrors Edge? Oké, anno újszerű volt, meg új IP és nem valami újabb folytatás, de nem értem miért várja mindenki ennyire. Jó volt, jó volt, de nálam pl nem üti ki a hisztit, hogy miért nem jön már.
A Dice szerencsétlen meg mossa kezeit, nem ők tehetnek erről hanem az EA: ők is 2 évi váltásba fogják nyomni a BF / MoH párost mint a konkurencia a két CoD-ot.
22.
22.
p3ti
Bad Company lesz a következő BF amit meg fogok venni , a többi már nem érdekel . A 2. részével még mindig játszunk , pedig eddig FPS még sosem kötött le ... A mirror's edgere meg már nagyon várok , remélem nem rontják el a végét , úgy mint ahogy az első résznél tették . Az ahogy a környezetet és a színvilágot megcsinálták , az engem nagyon lenyűgözött anno
20.
20.
Lacee.
De jó lenne egy Mirror's Edge 2 . Sokkal jobb lenne, mint máris egy bf4
18.
18.
ilor14
Én most vettem meg PC-re a bf3 premium editiont és szerintem az alap pályák jobbak,mint az armoresld kill vagy a close quarters,az armored killel az a probléma,hogy nincs 32 jármű vagy,ha be akarsz szállni egy járműbe a társad leszarja azt...A close quartersel a problémám,hogy odq meg semmi taktika nem kell csak a hentelés... Az alap pályák a legjobbak! Bár elég nehéz áttérni xboxról 24 emberről 64 emberre,főleg amikor metron vagy 20 ember ide oda bassza a gránátot,de leglaább lehet revivelni :) Rem a következo generációs konzol támogat majd 64 embert vagy efölött!
16.
16.
robogo98
#13 megértelek
14.
14.
robogo98
11.
11.
Cuppak
#10 premiumot 7 ezerért is lehet venni simán
9.
9.
Cuppak
Kiírták hogy 2014 március után jön csak a játék, Mirrors edge 2-t meg már nagyon várom! :D
8.
8.
biohazard rex
https://twitter.com/BenjaminCousins/status/271202320606457856
Lehet mégsem hazudtak, Mirrors Edge 2, On The Way :D
7.
7.
paraszt
a csúcson kell abbahagyni a battlefieldet is (pár évre;)
5.
5.
giga321
Épp itt lenne az ideje hogy kiadják végre a Mirror's Edge 2-őt , az egyet már rongyosra jatszottam és noha nem unom még , de jó lenne egy második rész. Elég már a battlefieldből.
4.
4.
biohazard rex
3.
3.
Zoom3r
2.
2.
fules66
Én nagyon remélem hogy a "más projektek" kategóriába beletartozik a Mirror's Edge folytatása. Kár lenne leírni egy ilyen jó játékot, és ha ők nem csinálják meg, nem hiszem hogy a közeljövőben találkozunk ilyen stílusú játékkal.
1.
1.
Zoom3r
Pedig ez a magyszerű sors vár rájuk. Kijön a BF4 kifosnak hozzá kb 10 DLC-t másfél év alatt aztán jön a BF5 vagy a BC3 és kezdődik újra a ciklus.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...