A nagykövetet is mozgósítják az ArmA-ügyben

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A diplomácia legmagasabb szintjén próbálják meg rendezni az ArmA fejlesztőinek balhéját, miután a kémkedés vádjával Görögországban fogva tartott úriemberek ügyében a cseh elnök maga írt levelet görög kollégájának.

Több mint 77 napja ül börtönben kémkedés vádjával a cseh Bohemia Interactive két fejlesztője, Ivan Buchta és Martin Pezlar, és a legutóbbi hírek után végre pozitívnak tekinthető fordulatot vett az ügy.

Csehország elnöke, Václav Klaus maga írt levelet görög kollégájának, Károlosz Papúliasznak, amiben megjegyzi: nincs kétsége afelől, hogy a görög hatóságok rendezni tudják az ügyet, ugyanakkor arra kéri az elnököt, hogy saját pozíciójából is különös figyelemmel kövesse a történteket, hogy a további fejlemények ne hassanak negatívan a két ország kapcsolatára.

A levél hatására Papúliasz azonnal, az üzenet beérkezte után egy-két óra elteltével berendelte magához a cseh nagykövetet, hogy személyesen tárgyaljanak az ügyről.

Azt még nem tudni, hogy a két játékfejlesztő mikor szabadulhat, de az valószínű, hogy a karácsonyt még börtönben töltik. A nyomozás a napokban zárul le, a srácok ügyvédje szerint utána újra kérhetik a szabadon engedésüket.

19.
19.
Uhu123
#16: Igen már előre látom, az ajánlót:
Két videójátékfejlesztő, egy görög börtön és rengeteg papírmunka. :)
Két játékfejlesztő akik a játukokat minél hitelesebbé akarták tenni, ellátogattak Görögországba, hogy lefényképezzenek egy katonai létesítményt.
Egy vágás és fekete képernyő.
Köv schnitt: három katona földreteperi őket, megy az üvöltözés, elvonszolják őket.
Bejön valami főparancsnok: "Maguk kémek" Bumm fekete képernyő.

Bekasztlizva külföldön: A görög rémálom, vasárnap este 20.21 -kor.
16.
16.
Harkat
Remélem azért kiengedik őket. Aztán majd készülhet velük a "Bekasztlizva külföldön" következő része :)
15.
15.
tundrish
#14: Na de komolyan, itt most katonai objektumokról beszélünk, nem arról, hogy botozást ér, ha eldobod a csikket az utcán. Az tényleg az elvárható minimum, hogy amennyiben nemzetbiztonságilag kényes dolgokat akarok fényképezgetni a helyszínen, akkor azért utánajárok a dolgoknak. Még akkor is, ha szerintem másképp sokkal hatásosabban lehet kémkedni.
14.
14.
Stranger
#7: Az a baj, amiről te írsz abból teljesen hiányzik a józan paraszti gondolkodás, pont amiatt amit #5 írt. De igen, sajnos az egész világ így működik. A törvényt akkor is be kell tartani, ha nem tudunk róla, de ebben az ügyben amit csinálnak a görögök már sok...
13.
13.
Hubert Cumberdale
#12: Az enyémek lennének ilyen hülyék -.-" :D
12.
12.
tundrish
#9: Az én rokonaim nem olyan hülyék, hogy katonai objektumokat fotózgassanak egy másik ország területén engedély nélkül...
11.
11.
Hubert Cumberdale
#8: Jah megunták a sok armát és lepaktáltak a görögökkel :D
10.
10.
Hubert Cumberdale
#9: Amint kikerülnének, igen. Biztos hogy kiosztanám őket, hogy hogy lehettek ekkora felelőtlen barmok.
9.
9.
Robben84
#7: Örülök, hogy te ilyen tájékozott vagy ez ügyben. De ha esetleg a szüleid, vagy bármelyik másik rokonod került volna ilyen helyzetbe nekik is azt mondanád, hogy így jártatok legközelebb tájékozódjatok?
8.
8.
felegyi
Azon sem csodálkoznék ha a két fószer valahol Hawaii környékén hesszelne... és az egész csak egy negatív kritika!
7.
7.
tundrish
Ha külföldön katonai objektumokat fotózgatsz, akkor előtte esetleg tájékozódsz az ottani törvényekről. Ez lenne a normális hozzáállás. De látva a hozzászólásokban is a konzumidiotizmus legmagasabb fokát, nem csoda, hogy ez másnak sem egyértelmű. Reméljük kiengedik őket hamarosan, és hátha agyilag is fejlődnek némiképpen az ügy következtében, és legközelebb inkább érdeklődnek egy ilyen húzás előtt a törvényekkel kapcsolatban...
4.
4.
Neo1989
Pedig a Görögök vendég szeretőek, szegények remélem ki jutnak.
2.
2.
br1Koo
#1: gratulálok, ha te csak úgy szórnád az atomot minden nép lakosára akik így járnak el :D ne nagyon menj olyan pozícióba ahol ezt meg is teheted :D, amúgy hála istennek, hogy végre történik valami, és rendesen járnak el ebben az ügyben..
1.
1.
Jared
Remélem kiengedik őket és az lesz az Arma 3 hogy 4 atombombát ledobnak görög országra :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...