GTA V - siker lesz, a késés sem akadály

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Sterne Agee elemzője szerint hiába csúszik durván fél évet a Grand Theft Auto V megjelenése, a játék még ettől és az egyébként rendkívül telítettnek ígérkező karácsonyi szezontól függetlenül is óriási siker lesz.

Nem tavasszal, hanem szeptember 17-én kerül boltokba a Grand Theft Auto V, és bár a Take-Two és a GameStop játéküzletlánc részvényei is veszítettek az értékükből a késés hallatán, az elemzők továbbra is derűlátók maradtak. A Sterne Agee szakembere, Arvind Bhatia úgy látja: a csúszással ugyan nőnek a fejlesztési költségek, de ez sem állhat a pénzügyi siker útjába.

Bhatia nyereségességi modellje szerint a csúszással együtt nagyjából 137,5 millió dollárba kerülhet az új GTA fejlesztése, ami bár figyelemre méltó összeg, mégsem meglepő, hiszen 250 ember öt éve dolgozik a játékon. Ehhez 69-109,3 millió dolláros marketingkiadások adódnak, a költségek végösszegéből kiindulva pedig meg lehet tippelni, mekkora nyereséget hoz majd a projekt.

A legpesszimistább becslés szerint a GTA V-ből 15 millió példány találhat gazdára, ez esetben 193,6 millió dollár profitot könyvelhet majd el a Take-Two, az optimistább (és nagyobb marketingkampányt jósoló) számítások szerint 25 millió darabot is hazavihetnek belőle a játékosok, ekkor 390,8 millió dollár nyereség vár a kiadóra. Bhatia a kettő közé lőtte be a becslését: szerinte 18 millió példányt adnak majd el a játékból, ami 230 millió dollár hasznot jelent.

Tény, hogy a késés miatt sűrű időszakban jelenik majd meg a GTA V, hiszen az év végén nem csak játékpremierből lesz sok, de várhatóan a következő generációs játékkonzolok is boltokba kerülnek, azonban az elemző szerint valószínűtlen, hogy a rajongók elfordulnának a régóta várt címtől. Bhatia azt is hozzátette, hogy a GTA V az idei év legkeresettebb játéka lehet, legfeljebb az új Call of Duty - ami szerinte a Modern Warfare 4 lesz - előzheti majd meg.

66.
66.
vanpear
Na végre, hogy leültek a kedélyek lehet úgy nyilatkozni, hogy remélhetőleg senki nem fog lehülyézni miatta.

A GTA és a COD összehasonlítása hülyeségnek a netovábbja. Bárki bármit mond a GTA V megfogja érni a pénzét.

Zenében a GTA lenne a ROCK/Metal, míg a COD a POP. De mindakettő istenkirály, aki mást mond az hazudik, vagy aberrált.
46.
46.
cannondale
#44: Ja pl otthgyta a barátnője...csak még mindig nemvette észre,mert belekezdett a 2001. Órába.bocs a sértésért,de néha tényleg kikéne menni friss levegőzni....peace.társasági élet ecetera...
42.
42.
Rico424
#40: Hagyd rá erre a Wolf gyerekre a hülyeséget!Csak okoskodni jár ide ahogy elnézem!Okos gyerek,csak az a baj,hogy nagyokos!
32.
32.
markoci555
nehogy már egy ilyen durván sorozatjáték (cod) előzzön meg egy GTA-t!
31.
31.
kivenoko
#30.: Így van. 2005-ben a San Andreas kimondottan jól nézett ki és a grafikának is egyfajta stílusa volt. Ha 2007-ben játszottál vele először, akkor már lehet, hogy csúnyának tűnt a Crysis mellett :D
30.
30.
Faszi
#29: Lehet hogy a többit még a maguk idejében kellet volna játszanod amikor még az csúcs grafnak számitott.
29.
29.
bodortamas1
Engem eddig a GTA 4 tudott lekötni a legjobban, a többi a grafikája miatt nem tetszett. Nagyon ígéretesnek tűnik a GTA 5, nagyon várom, viszont valószínűleg csak letöltés lesz...
Modern warfare 4? De jó, hogy olyan biztosak benne, hogy lesz... Remélem is lesz, MW a kedvenc cod szériám.
28.
28.
Rico424
Gondolom,még véletlenül sem lesz hozzá magyar felirat?!Személy szerint,én örülnék neki.
27.
27.
randall13
26.
26.
kivenoko
#23: Nem is egy stílust képviselnek... grafika pedig személy szerint nem érdekel, ameddig leköt a játék és eddig az összes GTA rész leültetett maga elé és függőjévé váltam :D De szerintem egyáltalán nem csúnya még az eddigi videók alapján sem. Screenshot-on itt-ott van pár kopottabb textúra de az csak a jelenlegi konzolok gyengesége miatt olyan.
25.
25.
Yanez
Eddig mindegyik GTA sikeres volt, ez nem is téma a vitára!Még a szerintem gyenge 4-ik része is.Szerintem a nagy hódolat a San Andreas-al kezdődött.
24.
24.
Nomad010
Sikeres lesz egy GTA? No shit...
23.
23.
AIlspah
#22: Légy éppszerű.... nézd meg a trailer videót a GTA 5-ről! az a grafika valami hulladék!
Ja vagy jobb lesz, bocsi nem is tudtam XD
22.
22.
Yanez
#21: De jó, hogy ezt így megmondod, annak ellenére, hogy egyik játék sem jelent még meg és, amit eddig láttunk belőlük, az vajmi kevés ahhoz, hogy ilyeneket tudjunk.Vagy tudsz valami konkrét bízonyitékot is?!?
21.
21.
AIlspah
Dekár,hogy a Watch Dogs- Telibe fogja verni ezt a játékot :D
Legalábbis grafikailag biztos :P én nem erőltetném a folytatást, bár a címe miatt így is nagy bevétel lesz
20.
20.
csoki0619
Van egy olyan erzesem h tobb oka is van ennek a csusztatasnak.Sztem a hatterben a Rockstar-osok dolgoznak egy feljavitott az uj konzolokra megjeleno kiadason.Nem lenne hulyeseg.A GTA egy jo huzocim lenne + az eddigi infok alapjan ez a jatek korszakalkoto lesz(a R* ert a korszakallkotashoz).Az is egy kicsit furcsa h mikor felreppent a hir h az uj konzolok meg iden a boltokba kerulhetnek,ra nem sokkal a Rockstar elhalasztotta a megjelenest,nem egy-ket hettel vagy honappal,hanem majd fel evvel.Persze lehet h szo sincs semmi ilyenrol, de nem lenne rossz otlet.A Sony es a Microsoft sztem fogekony lenne egy ilyen akciora.
19.
19.
Rico424
Még nem játszottam a 4. részével sem,de ezt az 5. részt elő rendeltem,mivel a gta sorozatról csak jót hallottam!Remélem pozitívan fogok csalódni!
17.
17.
cannondale
#2: Menj Taxival...kiválaszthatod cél állomast,nem kell keresztül menni városon...kb 1 nap alatt végig tolod a játékot.
Zöld gomb hosszabb lenyomása,és beül hátsóülésre...vagy L2 lenyomása leinti,lefütyüli taxit...orákat udsz be sporolni.
16.
16.
Yanez
#15: Már szóltak neked?Milyen jó, hogy kapcsolatban vagy velük?Nem kell nekik véletlenül egy GTA V tesztelő? :)
15.
15.
cannondale
Rockstar-nál már tudják,h Nem lesz nextgen konzol 2013-ban.
14.
14.
Faszi
Amúgy azt megtudja valaki nekem mondani hogy az új konzolokon pl. X720 fognake futni az X360 játékok?
12.
12.
gaber333
#11: Az lehet. Annyira azert nemertek hozzá. Csak ugy eszembe jutott.
11.
11.
Stranger
#9: Mire gondolsz? Ha jövőre jön a PS4, attól még a mostani cuccokra megjelenhet és később portolhatják PS4-re is...
10.
10.
Faszi
Szerintem nem a COD-hoz kéne hasonlitani a dolgot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...