Next-genre vált a Final Fantasy Versus XIII?

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 5.
  • Pletyka
Link másolása
A Square Enix fekete bárányát nyolc éve jelentették be kizárólag PS3-ra, ám a munkálatok nem úgy haladtak, ahogy a rajongók várták. A cím újra életjeleket adott magáról: lehet, hogy csak 2014-ben jön, PlayStation 4-re.

A Final Fantasy Versus XIII a fő játékkiállításokat rendje kihagyja, s csupán a Square Enix fejlesztőinek időszakos mellébeszélésből hámozhatjuk ki azt, hogy a cím még mindig készül - még akkor is, ha korábban a halálhírét keltették.

Ma sem szolgálhatunk hivatalos állásponttal, csupán unalmas pletykákra hagyatkozhatunk. A NeoGAF egyik fórumozója szerint a Final Fantasy Versus XIII már nem jelenik meg ebben a generációban, sőt mi több, névváltoztatáson is át fog esni: a kiadó elhagyja a "Versus XIII" alcímet.

Az a hír járja, hogy a Square Enix még idén újra leleplezi a Final Fantasy Versus XIII-at, annak érdekében, hogy megerősítse a névváltozást és azt, hogy immáron a next-gen cím lesz: megjelenése 2014-ben várható kizárólag PlayStation 4-re. Az eredeti koncepció szerint a játék PS3-exkluzív lett volna, így nem ért minket váratlanul az új platform. 

Természetesen egyelőre a PS4 bejelentésére várunk, ami nagy eséllyel február 20-án meg is történik. Szintén borítékolható, hogy a Final Fantasy XV és XVI már fejlesztés alatt állnak, s a következő generációs konzolokra készülnek.

6.
6.
M.invisible
Még jó, hogy elhagyja a Versus XII címet!:D Mivel sosem hívták így. Jó-jó tudom véletlenül lemaradt egy "I" a nagy gépelés közepette.
Komolyra fordítva, a múlt heti N directen beharangozott, egyenlőre "X" munkacímen futó Wii U exkluzív, egy tök hasonló címnek ígérkezik (ha nem jobbnak!), és szerintem szégyen a Square-től, hogy 8 év alatt nem tudták tető alá hozni ezt a játékot, sőt inkább olyan FF címekre fordítottak nagyobb erőforrásokat, amiket a közönség nem szeretett egyöntetűen, ráadásul ezekből már a 3. rókabőr jön. Bár megjegyzem, hogy amíg hasznuk van ebből is, addig nem is csodálkozom. Bár nekem személy szerint a XIII/2 egészen elfogadható minőség, mondjuk nem raknám egy Tales játékkal egy szintre (a Nino Kuni-val meg végkép nem).
5.
5.
anonymus26
PS4 ben lesz dx11 meg többszörös élsimítás ?
4.
4.
deviques
Bezzek a 3. XIII-as még idén kijön PS3-ra, arra van idő fejleszteni meg egy újabb rókabőrt lenyúzni Lightningról. Nagyon régóta várom már ezt a játékot, de már lassan nem érdekel.

Szánalmas, hogy mit művelnek már a Final Fantasy sorozattal! Én most a VI. részt játszom, az volt még az igazi.
2.
2.
DON GONDOCS
Dehogy várt nextgenre, egyszerűen csak szartak rá. Könnyebb volt kiadni két 13at
1.
1.
AzRaeL
Még jó hogy el adtam a ps3at :D
így mostmár biztos hogy ps4et veszek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...