Gondolatok a Deus Ex-filmről

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A Deus Ex: Human Revolution-mozi rendezője és társírója megosztott néhány gondolatot a filmmel kapcsolatban; elmondásuk szerint nem törekednek a játék pontos másolására, mert az a rajongóknak sem jönne be.

Mint ismert, mozifilm készül a Deus Ex: Human Revolution alapján. A legújabb Deus Ex-játékra koncentráló alkotás főszereplője csakugyan Adam Jensen lesz, egy mostani Crave-interjúból viszont az derül ki, hogy a készítők ennek ellenére sem törekednek arra, hogy egy az egyben lemásolják a játékot.

Scott Derrickson rendező és C. Robert Cargill író maga is nagy rajongója a címnek, ezért mindketten tudják, mit csinálnak; joggal hihetjük, hogy a Deus Ex-filmnél alkalmazott koncepciójuk nem viszi zsákutcába őket: "A központi filozófia az, hogy nem videojátékos filmet, hanem cyberpunk mozi készítünk" - mondta Cargill. "Megnéztük, mi működött a játékokban, és mi nem, és kiválogattuk, amiről úgy véljük, hogy a [Deus Ex-rajongó] közönségnek tetszene..."

Cargill szerint nem a játékot kell filmben megcsinálni, a közönség olyan mozit akar látni, amiben vannak elemek a játékból, ugyanakkor olyan részletekkel is találkozhatnak, amit eddig nem ismertek, vagy nem ismerhettek meg, mert a játék, mint formátum nem engedte meg nekik.

9.
9.
Gabesz86
#8: Azért egy játék még is csak kevesebb emberhez jut el, mint egy mozifilm..De Mansnak és neked legyen igazatok!
8.
8.
Vopesz
#2: Ha annyira zavarná őket, akkor az eredeti játékban sem lenne benne. Meg úgy egyáltalán semmi médiában nem lenne.
7.
7.
dBLOOD
Pedig jobb lenne ha több köze lenne a játékhoz, lehetőleg a Deus-Ex 1-hez, mint például a Doom-filmnek a Doom 3-hoz..
6.
6.
markoci555
hát ezaz, nem játszottam még egyikkel sem, de az biztos hogy akik megnézik azoknak a nagyja már valószínűleg játszott a játékkal, most minek végignézni a játékot? akkor ennyi erővel inkább végigtolja megint az ember...
5.
5.
Jól gondolják, a silent hill filmek is ezért lettek jók! :-)
3.
3.
mans
#2: Az nem a varjúdombi mesékről szól így ezért nem sírnak,az angyalok és démonok filmbe is volt illuminati,de jó lenne már valami deusex 1 remake inkább,az akkori játékstílussal,nem a visszatöltődő élettel meg ilyenekkel.
2.
2.
Gabesz86
Hát persze! Nem csodálkoznék, ha az "Illuminati"-t egy az egyben kihagynák a filmből..Az nagyon nem tettszene a ka*pó orrú szabadkőművességnek...
Fitymáló és rázzistázó kommenteket csak bátran, bírom én ;-)
1.
1.
giga321
Remélem sikerül összehozniuk egy értékelhető cyberpunk mozit. Nagyon várom már.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...