Assassin's Creed IV - indokolt a számozott cím

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 5.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft védelmébe vette az Assassin's Creed negyedik részét: szerinte nem csupán az Assassin's Creed 3.5-ről van szó, az új tartalmak mennyisége indokolttá teszi, hogy teljes értékű folytatásról beszéljünk.

A CVG-nek adott interjújában a játék tartalmáért felelős menedzser, Carsten Myhill kifejtette, olyan érzésünk támad majd az Assassin's Creed IV: Black Flaget játszva, hogy egy teljesen friss és új résszel van van dolgunk, és amely nagy mértékben különbözik az Assassin's Creed III-tól.

A rajongók körében többen nemtetszésüknek adtak hangot az utóbbi időben, miszerint a Black Flag nem érdemli meg, hogy számozott epizód legyen, hiszen az újítások száma első ránézésre csekély, s a játék nemigen különbözik a harmadik résztől. Nos, a fejlesztők szerint erről szó sincs.

Az új tartalom mennyisége, az atmoszféra és az új élmény teljes mértékben szavatolja az Assassin's Creed IV nevet. A Ubisoft  elmondta: olyan nyitott világú, kalózos játékkal lesz dolgunk, amelyre korábban nem volt példa a sorozat életében.

41.
41.
RoLee-man
#40: Még kaphat. Szerintem már csinálják a folytatását.
40.
40.
adam6751
#39: "Elviselnék egy "kiegészítőt", valamint egy "új" részt is, de akkor ne számozzák/ne kapjon alcímet. Döntsék el mit akarnak."

Én is így vagyok vele.
Meg én kíváncsi lennék mi történt Connorral (rengetek rajongóval ellentétben,sajnos). Igazán kaphatott volna még egy esélyt.
39.
39.
#37: Azért annyiba belekötnék, hogy habár a Brotherhood esetében tényleg egy meglévő főszereplővel folytattuk, de Desmond történetét folytatták, így a sorozat gyökeres részét képezi. Viszont sajnos őt is elhanyagolták, Revelations-ben alig volt, a 3. részben is már úgy éreztem, csak le akarják zárni valahogy, hogy aztán hagyhassák végre a francba. (Pedig mennyire jó volt régen!) De idén már erre sem lehetne fogni, hiszen ezzel az Abstergo-s kutatós szarsággal lényegében el is felejthetjük a jelen szálat. Mindenesetre a cím engem ugyanúgy zavar. Elviselnék egy "kiegészítőt", valamint egy "új" részt is, de akkor ne számozzák/ne kapjon alcímet. Döntsék el mit akarnak.
38.
38.
Dugong
#33: Nem, nem mindegy, hogy mi a cím. Mi vagyunk kisebbségben, akik utána olvasunk a kedvenc játékainknak, és több mint fél évvel a megjelenés előtt kivesézzük a legapróbb részletekig, de a játékosok NAGY többsége még csak egy értékelést sem olvas a játékokról, hanem a cím alapján választ. Sokan vannak, akik csak számozott címeket vesznek, mert abban bíznak, hogy az teljesebb játékélményt kínál, mint egy, a sztorit kiegészítő rész, vagy mellékág.
Így a címválasztás a marketing kampány része.
37.
37.
adam6751
#33: Hát nem mindegy hogy egy számozott részt kapunk rengeteg újítással és új főszereplővel vagy kiegészítő szálat kevesebb újítással és az egyik részben már megismert főszereplővel. És biztosíthatlak a Brotherhood nem egy teljes értékű 3.rész. Minden egyes fő résznél új főszereplő,korszak. Ez így van az AC-nál.
Ha kapunk egy kiegészítést Connorral az nem új rész,ellenben ha kapunk egy részt egy új szereplővel,új korszakkal az tovább viszi az AC történetét. Ismétlem az AC történetét. Nem egy adott főszereplőét aki már kapott egy részt.
Ezért ijedt meg mindenki mert tudták ha ez új rész akkor a főszereplőnek új mozgásanimáció kell sajátos mászás,futás stb. És ha ilyen hamar jön a 3 után, ráadásul számozott akkor tényleg rengeteg újítás kell legyen a játékban.Hiszen oltári nagy égés lenne ha ugyan az lenne mint a 3. Na akkor nem kéne a számozás. Szóval nem mindegy.
36.
36.
metercsiken
Örülök, hogy lesz egy ilyen rész!
Akárhogy is számozzák, vagy hívják! : )
35.
35.
DBJoe
szerintem biztos lesz olyan jó,mint a többi!
34.
34.
Drazhar
Ez megint szokásos fejlesztői/kiadói bullshit, el kell engedni a fülünk mellett. Majd a közönség eldönti milyen lesz a játék.
33.
33.
Sosem értettem ezt a számozás körüli mizériát, ezt csak a buzik gerjesztik. Nem totál mindegy? A játéknak van egy címe, abban vagy van szám, vagy nincs, semmi jelentősége nincs, hogy van vagy nincs, semmit nem jelent. Attól, mert a Brotherhood-ban nem volt 3-as, még az a teljes értékű harmadik rész.

Ilyet számon kérni egy kiadón, hogy miért meri beletenni a 4-est, mintha bármi jelentősége is lenne! NINCS! Lehetne benne akár 9-es is, tök mindegy lenne, attól még az a játék KÖVETKEZŐ része! Ennyi a lényeg.

32.
32.
#31: Én is elképzeltem már, milyen lenne, ha azt átültetnék, de végül úgyis csak a fikázás menne, hogy koppintották. De alapjait tekintve lehet valami hasonló, lévén az teljesen folyamatos, kombókkal, counterekkel, mégsem hull el azonnal mindegyik.
31.
31.
csoki0619
#28: Lehet nem a legjobb pelda, de mondjuk a Batman jatekoknal sikerult egesz jol kidolgozniuk a harcrendszert. Igaz, h 2-3 gombbol all az egesz, de a valtozatos ellenfelek mas-mas kombot kovetelnek meg, es azert ott kell lenni fejben, h megtartsd a kombodat, es meg stilusos is legyel. Nem mondom azt, h az AC-ba is ilyen kellene, h legyen, mert nem is nezne ki jol, de egy kis fejlesztessel egesz faszajosan meglehetne oldani. :-)
30.
30.
robogo98
29.
29.
azureknight0715
Én alapból imádom az ilyen trópusi szigeteken játszodó játékokat, szal lehet ezzel a 4. résszel folytatom az ac-k megvételét, mível nálam a 2. rész brotherhood után feladtam és már annyira nem érdekelt. Viszont ezzel az új résszel felcsigáztak most, főleg azért mert manapság nemigen van kalózos (jó) játék, szal ha olyan látványvilága lesz mitn a képeken és tényleg hatalmas játéktere lesz, sok lehetőséggel, hatalmas hajócsatákkal akkor ez nálam tuti vétel lesz.
28.
28.
adam6751
#27: Egyetértek.

"Mellesleg az utóbbi részekben legalább "kivédték" a csapásainkat az ellenfelek, de a 3. részben már konkrétan az ellen testét vagdostuk, és ha idő előtt befejeztük a kombót, az vígan flangált tovább. Ez is eléggé illúzióromboló volt."

Na ez a másik! Borzasztó volt látni amikor egy fejelés négy mellbevágás 1 szúrás és tökön térdelés után még mindig talpon van az ellenfél ! :S
De ha nem változtatnak a harcrendszeren a 4.részben (ami a 6. AC játék) akkor mérges leszek a franciákra. Nem sokat csak egy kicsit változtassanak.vagy legyen új harcrendszer.Meg fontos lenne hogy még valóságosabbnak tűnjön. Mondjuk olyanok is kellenének a játékba hogy egy ellenfél lefog a másik kettő szúr,erre valami counter . Támadhatnának minél többen. Még ha egyszerű is lenne a harc nem is zavarna, de akkor viszont nézzen ki úgy a mint az E3-as trailerekben.
27.
27.
#26: Én már évek óta arra várok, hogy a harcrendszert úgy oldják meg, hogy az valóban kardozás legyen. Ezt a kill streak-es rendszert simán átformálhatnák olyanra, hogy megmaradjon a jelenlegi folyamatosság, de ne gyilkoljuk le rögtön a másikat. A Revelations-ben már kezdték megközelíteni ezt a szintet, de még mindig csak a janicsároknál működött így. Dolgozzanak ki egy olyan rendszert, ahol a katonák helyzetétől, mozgásától függjön, hogy azonnal végezni tudunk velük, vagy csak lefegyverezni, esetleg kivédeni a támadásukat. És ez mindegyikre érvényesüljön. Aztán a lehetséges szituációk szerint majd válogat a játék az animációk közül.

Mellesleg az utóbbi részekben legalább "kivédték" a csapásainkat az ellenfelek, de a 3. részben már konkrétan az ellen testét vagdostuk, és ha idő előtt befejeztük a kombót, az vígan flangált tovább. Ez is eléggé illúzióromboló volt.
25.
25.
Shannaro
#24: ...sokrészes játékot...
Kellene ám az a szerkesztés gomb.
24.
24.
Shannaro
Én a legtöbb sokrészes játékokat kb a 3. részig birom, trilógiákba gondolkodom, így a 4. részre az elvárásaim megemelkednek, mert három részen keresztül fenn lehet tartani az érdeklődés ugyanazzal a stílussal, jópár változtatással, de hogy a 4. is üssön, ahhoz nagyot kell alkotni (eddig még nem játszottam az AC3-at)
Szigorúan magamról beszéltem! Másnál természetesen ez másképp van, de én ilyennek születtem :D
22.
22.
n_csacsi
#21: nálam is must buy kategória-mivel eddig megvan az összes :D
21.
21.
adam6751
#19: "Én meg fogom venni ezt most jegyzőkönyvbe mondom..."

Én szintúgy. Ha jobb lesz mint a 3 (ami valószínű) akkor már nincs baj.
19.
19.
Azeroth87
#17: Olvastgatva napok óta véleményeket a játékról, a kommentedben volt egy marha jó rész, amit most kiemelek:

"nem kötelező megvenni."

Ennyi. Akinek nem tetszik, nem várja, anyázik, annak pontosan: "nem kötelező".

Én meg fogom venni ezt most jegyzőkönyvbe mondom...

16.
16.
Rakottkrumpli
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XUcBfSwPreY
14.
14.
adam6751
#10: "szerintem kapunk egy újabb szerethető karaktert, csak nehogy átessenek a készítők a ló túloldalára abból a szempontból, hogy nagyon Ezio képmására akarják megcsinálni Edward-ot! "

Biztos jobb lesz mint Connor. Viszont Ezio nem volt szemtelen, öntelt, arrogáns (Edwardról ezt olvastam az egyik kommentelő által belinkelt oldalon).
És az arca (akárki akármint mond) szemtől lefelé rohadtul hasonlít Eziora.
Legalábbis arra az Eziora akit a második rész E3-as trailerjében láttunk.
13.
13.
almasipatrik
Miután kijön a PS4 utána PS3-ra is fognak készíteni játékot vagy sem?
11.
11.
giga321
#10: Egyetértek az első bekezdéseddel.
10.
10.
n_csacsi
#8: szerintem is az 1 és a 2 vitte a pálmát eddig, korhű, szerethető karakterekkel, akikkel a játék első tíz perce után már tudtál érvényesülni, bele tudtad magad élni az életükbe, hogy miért is választották ezt az utat, stb...
a 3 ezzel szemben lealacsonyodott...egyáltalán nem tudtam átélni Connor életét, a nehézségeit stb...(lehetséges az is, hogy még nem vittem teljesen ki)

ezzel a kalózos témával úgy vagyok, hogy csodálom, hogy nem a Karib Tenger Kalózai után dobták ki, mert akkor égett a nép 95%-a kalózlázban. Bár a trailert elnézve, szerintem kapunk egy újabb szerethető karaktert, csak nehogy átessenek a készítők a ló túloldalára abból a szempontból, hogy nagyon Ezio képmására akarják megcsinálni Edward-ot!
btw a 2 kard nálam kicsit PoP:WW-re hajaz! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...