Frissítve: Techdemón az NVIDIA vízfizikája

  • Írta: zoenn
  • 2013. április 27.
  • Videó
Link másolása
Új PhysX-trailert tett közzé az NVIDIA, az erődemonstrációban az abszolút élethűnek ható víz valós idejű fizikáját csodálhatjuk meg, és az is kiderül, hogy a szilárd halmazállapotú testekre miként reagál a folyadék.

Az NVIDIA nem áll le a legújabb videokártyáinak látványos erődemonstrációjával. A PhysX engine a folyékony halmazállapotú anyagok szimulációjában is az élen jár, erről mi is meggyőződhetünk az alábbi techdemó segítségével, ami egy GTX 580-as VGA-n futott.

Update! További két techdemó érkezett.

43.
43.
Quent1n
#26: " a konzolok mindig is visszatartották a fejlődést" butaság. :) Régen ez egyáltalán nem volt így amíg nem volt ennyire elüzletiesedve a játékipar. Már már így lett de ez nem a konzolok "bűne" hanem a mienk, mert nekünk nincs igényünk a pusztán high-tech címekre. Ha így lenne és nem lenne warez PC-re elmenne mondjuk egy BF3-ból 10-15 milla, máris máshogy állnának hozzá a játékfejlesztők a témához. De amíg a konzolok hozzák a bevételt addig ez így természetes. Plusz ezek csak játékok itt nem a technikai fejlődés az első és legfontosabb szempont.

A vízfizika tetszetős de kb ez az utolsó ami érdekel egy játékban, nekem már a Far Cry 1 vize is tökéletes megfelelt :)
42.
42.
Flashly
és a nyuszika meg a másik szobor annyira vízálló hogy 1 csepp víz se tud lefolyni rajta? semmi értelme ennek a techdemonak, nem vagyok lenyűgözve...
40.
40.
Belerofon
#38: Frenetikus hozzászólás volt ez is,remélem nem órákig tartott.
(esküszöm az ilyen embereket futószalagon gyártják itt a GK-n.Más oldalakon is vannak pincebogarak,de nem ennyi.)
38.
38.
#25: Ez az allapot ami neked van fajdalmas egyebkent?
Nem kell valaszolni csak koltoi kerdes volt, nem erdekel ha az...
Egyebkent meg szivesen.
37.
37.
randall13
#36: http://www.felvi.hu/felsooktatasimuhely/avir/fogalomtar/defmart/!DefMart/index.php/Optimaliz%C3%A1l%C3%A1s
36.
36.
Karthágó bajnoka
#4: Ha ez mind igaz, akkor te tényleg majomember vagy. Miért nem optimalizálsz már nekünk egy csúcstech játékot? Nem hiszem, hogy apám 8 éves gépe elvinné a witcher 3-at akárhányszor kenegeted be a békacsontpor- talpszemölcslé nobel díjas találmányaiddal.
33.
33.
Josi21
#29: Gtx 580 2 éve volt modern, talán éppen ezért vannak itt jósok.
Mai "csúcs" Nvidia kártyák jóval erősebbek, persze 580 is erős. csak nem modern.xD
Amúgy meg értelmetlenek a C"s"uda magok, hiányukban a Cpu számol, meg egyébként is a Cpu számol.:P
30.
30.
Belerofon
#29: Persze,hogy promózzák majd jobb grafikus kártyával,hiszen azzal megint több eredményt tudnak elérni.Vagy azt hitted ez a Vízfizika egy fix Nvidia grafikus chipre lett kódolva?Fel kellene ébredni milyen gyorsan fejlődik a technika és nem csak játékokban gondolkodni.
26.
26.
randall13
#14: Biztos hogy nem, a konzolok mindig is visszatartották a fejlődést. Talán egy jó 10 év múlva, addig maradnak az animált vizek.
25.
25.
Belerofon
#24: Mostmár azért nyugodtabb vagyok egy kicsit,hogy ennyi zseniális fejlesztő van itt a GK-n és persze nem utolsó sorban jövőbelátó.Elnézést is kérek,mert eleinte bizony tényleg azt hittem,hogy egy logikátlan okoskodó emberek ezek,akik szeretnek "nagy" és "okosnak" tűnő dolgokat irkálgatni,de nem,nem erről van szó,hanem itt bizony fejlesztőkről,akik dlc-n megvásárolták még a jövőbelátás képességét is és egy mai megjelenő technikát is tudnak már hova tenni a jövőre nézve.Köszönjük a hozzászólását magának is Gyula úr.
24.
24.
#20: Szerintem kar veluk vitatkozni.
Itt mindenki kubaszottul ert a jatekfejleszteshez, az enginekhez, a hardwarekhez.
Szal te vagy en szakemberkent sehol sem vagyunk ezek kozt a zsenialis 12-13 eves gamer lamerek mellett.
Lattak mar jatekot sot 2 mar vegig is toltak ok jobban tudjak.
Szelmalomharcot vivsz...
23.
23.
Belerofon
#22: "hét évvel ezelötti technológiát még mai napig nem használtak ki"

Ha te is abból a videóból indulsz ki,akkor elárulom,hogy amit akkor reklámoztak,lett is belőle valami,sőt,már attól jobb vízeffektet is láttunk.

"még egy jó pár évig játékba nem fogod látni."

Én nem szeretek jósolgatni,úgy hogy ezt hagyjuk is inkább,az tény viszont,hogy ez nem csak grafikus chip függő,de ezt már lejjebb megírtam.

Azért azt bírom,hogy megjelenik valami új technológia és a vészmadarak egyből a jóskönyvből olvasnak.

Amúgymeg olvasd el legközelebb figyelmesen a hozzászólásokat,mivel arról volt szó,hogy "majomember" azt állította erre a mostani Nvidiás technológiára,hogy már évek óta létezett.Erre írtam,hogy ez a videokártya nem évek óta létezik.Igen,ez nagyban videokártya függő,pontosan erről van szó.Gondolom nem csak konzolos vagy.
22.
22.
LAZLOW20
#19: Itt nem arról van szó hogy akkor még volt vagy nem volt ilyen videokártya,hanem arról hogy egy hét évvel ezelötti technológiát még mai napig nem használtak ki,és nem láttál játékokban hozzá hasonlót sem.Ugyanúgy lesz ezzel a technológiá-val is ,ezek a Tech Demo-k igazi parasztvakitásnak vannak,hogy vedd meg mindíg a legújjab Hardwert.A lényeg az hogy a videó-ban látottakat még egy jó pár évig játékba nem fogod látni.
21.
21.
Rakottkrumpli
#20: Azért mérföldekkel jobb annál, amit most lehet a játékokban látni. Hol látsz olyan hullámot, ami megtörik egy testen, vagy olyan vizet, ami kifolyik egy tartályból, ha az kilyukad, majd szétfolyik a padlón? Persze scriptelve meg lehet oldani, de azért az nem ugyan az...
20.
20.
majomember
#19: Nem haragszom. De szerintem jo ha az ember tisztaban a multtal mielott a "jovonek" allit be olyan dolgokat amelyek mar evek ota leteznek. Ne erts felre, nem akarom kissebbiteni a demonstracio erdemeit, de SZERINTEM nem akkora durranas mint ahogy beallitjak
19.
19.
Belerofon
#17: Ne haragudj,ha te játékfejlesztő lennél,akkor nem linkeltél volna be egy 7 éves videót ide.Olyan és jobb vízfizikával is találkozhattunk már játékban,de itt most az Nvidiáról van szó és ezek az erős grafikus kártyák NEM ÉVEK ÓTA léteznek.
Nem vitaképp írtam ezt amúgy.
18.
18.
metercsiken
Azért jól néz ki na! : )
Ha kihasználják, ha nem.
Én azért annak örülnék, ha kihasználnák! : )
17.
17.
majomember
#16: felrertetted, jatekfejlesztesse foglalkozom, a reszecske szimulacio, folyadekok dinamikaja a szakteruletem. Nem latom elore a jovot de tisztaban vagyok a dolgok jelenlegi allasaval e teman belul. Nem mondtam meg hogy mi lesz, megmutattam hogy mi volt mar 2006-ban. Tapasztalatbol tudom hogy milyen igenytelen, rossz minosegu kodot irnak a legtobb jatekhoz, ebbol te, felhasznalo cask azt latod hogy oriasi a gepigenye. Es nem tudod hogy mennyivel jobb lehetne ha a fejlesztok tobb idot es energiat fektetnenek jo minosegu szoftver keszitesebe. Persze ez legtobbszor nem az o hibajuk, nagy a nyomas h a termek kesz legyen hataridore, szukos a koltsegvetes es gyorsan kell nyereseget termelni. Ilyen parameterek mellett nehez minosegit alkotni.
16.
16.
p3ti
#12: Hogy beleugass? Ezért ki fizet neked?
15.
15.
p3ti
#4: Tök mind1 milyen video érkezik, mellé grátiszba jár egy vérpisti aki már előre látja a jövőt, és előre megmondja mi hogy lesz. Ezek szerint ma te vagy az ajcsi. Hurrá...
14.
14.
headhunter86
#13: 2-3 év és alap lesz az ilyen víz a játékokban. Csak meg kell nézni, hogy fejlődnek a hardverek.
13.
13.
Rakottkrumpli
Ez azért mérföldekkel jobb, mint városos rombolós techdemójuk. Ezt azért szépen ki lehetne használni a játékban. De azt már csak az unokám fogja látni. Majd remélem mesél róla a síromnál.
12.
12.
majomember
#10: igen, konnyu beleugatni mert ez a munkam...
11.
11.
Belerofon
Én nem kétlem,hogy a vizet nem képes egy mai csúcs grafikus kártya PhysX engine-el így megjeleníteni egy összetett játékban,hiszen nem akkora algoritmus alapján dolgozik,mint egy erdős rész,vagy egy város,hanem inkább a programozókon múlik ez,hogy milyen fizikával,a demonstráció milyenségével függ ez nagyban össze és a grafikus motorral.Ez csak egy demo,hogy mire LENNE képes egy mai videokártya,ha megfelelően lenne programozva az adott szoftver.Na meg...Jócskán marketingfogás is.
10.
10.
mocs4k
#4: Hajrá, tanísd meg őket!!! Nagyon könnyű beleugatni, de ha egy kicsit is elmélyedenél a témában, szerintem arra jönnél rá, hogy az a csoda, hogy olyan szinten vannak a játékok, amilyen szinten vannak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...