Egymillióval csökkent a WoW-játékosok száma

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 9.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard pénzügyi jelentése is megérkezett, a kiadó dolga továbbra is jól megy, egyedül a World of Warcraft játékostábora az, ami csökken. Az viszont folyamatosan.

Az Activision Blizzard közzétette az idei naptári év első negyedére vonatkozó üzleti jelentését. A kiadónak továbbra sincsenek nagy problémái, igaz, a World of Warcraft egyre inkább "elhasználódik". A vállalatnak saját bevallása szerint sok kihívással kell majd szembenéznie a közeljövőben.

Lássuk a lényeget!

  • Az Activision Blizzard forgalma 1,32 milliárd dollár volt a tavalyi év hasonló időszakának 1,17 milliárd dollárja után, a részvényenkénti eredménye 33 centről 40 centre nőtt.
  • Az összbevételből 28 százalékot tett ki a digitális forgalom.
  • A World of Warcraft játékostábora 1,3 millió fővel csökkent, ez főleg Kínának "köszönhető". Azért még 8,3 millióan WoW-oznak, ráadásul Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója megígérte, hogy több erőforrást állítanak rá az MMORPG frissítéseire: ezután sűrűbben és több tartalom érkezik a játékhoz.
  • A Starcraft II: Heart of the Swarm a negyedév legkeresettebb PC-s játéka volt, két nap alatt 1,1 millió példányt ment el belőle.
  • A Blizzard bevétele éves szinten 31 százalékkal, 330 millió dollárra nőtt, az üzemi nyeresége 135 millió dollár volt - ez 52 százalékos javulás. (Ez az új Starcraftnak tudható be egyébként.)
  • A Call of Duty-sorozat digitális bevételei 100 százalékkal nőttek éves szinten, a bevételt tekintve Amerikában és Európában a Call of Duty: Black Ops 2 volt a második legnépszerűbb játék.
  • Az első a Skylanders: Giants volt.
  • Az év második fele, különösen a karácsonyi szezon kemény lesz: az erős versenytársak (lásd Disney Infinity), a konzolok generációváltása, a Wii U várakozásokon aluli teljesítménye és a WoW csökkentő játékostábora is aggodalomra adhat okot.
  • A Call of Duty: Ghosts az eddigi legdurvább marketinghadjárattal érkezik majd.
41.
41.
Lorthirash
#40: Hát a számok még így is WoWot igazolják
40.
40.
blaeres
#39: Régen wow volt a legjobb viszont most én ezt már másképp gondolom és szerintem elég sokan vannak így.
39.
39.
Lorthirash
Egy szó mint száz egyenlőre még mindíg ez a legjobb mmo egészen addig amíg kinem jön blizz új mmoja bár nem hiszem hogy annyiba hagyják WarCraft világot.
Mint azt tudni lehet 1 kieg még biztos lesz de kétlem hogy utánna elkell búcsúzni WarCrafttól
38.
38.
Lorthirash
#37: Cataclysm idején is volt egy ilyen hír közzétették itt is.
37.
37.
blaeres
#22: Ez nem igaz hogy ezt mindig bejelentik wownál. 3 éve még rekordjuk volt a 12 millió+ előfizetővel és cataclysm-ig végig nőtt az előfizetők száma. És miért a wownak van a legjobb története? Maximum a leghangulatosabb a világa meg van egy olyan egyéni hangulata wownak ami nem mondható el más mmokról. Valami baromságot kitalálnak az új kiegészítőhőz azt mondom hogy bc-ig vagy lich kingig valóban a legjobb története volt kötődött is a warcraft történetéhez. Annyiban igazad van hogy a spelleffectek rendkívül sokat fejlődtek azért messze nem a legjobb. A játék fizikája pedig borzalmas szinte semennyit nem fejlődött a megjelenés óta. De nekem az fáj az egészben a legjobban hogy úgy érzem hogy a blizzard minden kreativitását az új mmojának fejlesztésébe öli, egyre bénábbak és ötlettelenebbek a bossok. A napi quest farmolos szarság szintén akkora baromság volt. Mindig is a wowba érkeztek a leggyorsabban az új tartalmak szerintem ez nem menti meg a játék akár milyen sűrűn és akármennyi tartalom is érkezik ha ilyenek mint a mostaniak.
36.
36.
bodortamas1
De régen wowoztam már, nagyon jó játék, csak már kiment a divatból :( CoD 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35.
35.
Hanoi
Várható volt, 2010-ben wowoztam utoljára, sokat nyomtam, de a Blizzard már minden lehetőséget kihasználva teljesen lecsapolta a játékosokat, így már ötlettelen az egész, és várható lesz az is, hogy 2--3 évig még megy, aztán kampec.
34.
34.
Lorthirash
#33: Igazság szerint én csak néha megyek valami 25ös raidra én PvP-t tolom és az nincs elbaszva 5.2 óta pont jó a balance is rendben van
33.
33.
Lorthirash
#29: A gagyit hogy érted? Könnyű? Mert tudtommal kevés olyan guild va a világon akinek sikerült a legnehezebb 25 ös Hc.
Egyébként meg nm tetszhet mindenkinek ez van.
32.
32.
Kleppi
29.
29.
Giga0509
Szvsz el lett b*szva MoP,nekem rohadtul nem jött be (és nem a pandák miatt).Gagyi az összes HC/Raid.
26.
26.
Lorthirash
#20: Nem lesz vège még mindig ez van évről évre.
25.
25.
Lorthirash
#24: Tartalom az érkezik nem rég jött 5.2 és sztem nyáron jön 5.3 is (valószínű)
A törthöz annyit fűznék hogy no komment annak semmi köze az eredetihez.
Csakhogy tudjátok hogy mem vakon dobálózok a szavakkal itt vannak a címek amikkel én játszottam nem kipróbaltam:archlord ,aion ,lineage 2 ,guild wars 2 , Tera
És WoW.
24.
24.
Lorthirash
#1: Aki egy kicsi tájékozodtabb az beszrrzi havi 2500ft ért is.
Remélem soha nem lesz free to play mert az tönkretenné.
A grafika az fejlődik vamilyen szinten mostmár élesebbek gear textúrák az új helyek sokkal szebbek. Nem beszélve spelleffectekről ami egyántalán nem csúnya sőt talán majdhogynem a legjobb csak megkell nézni egy raidet és kiderül miről beszélek. én nagyon sok mmot toltam és messze a legjobb történettel pvp pve tartalommal rendelkező game
A graf sztem rendben van megnézném azér hogy egy 100fts gépen mikor 200 ember elkezd skillezni world bossnál mennyi fps lenne de tippelek kb 15-20 bár ez függ attól is hogy intel vag amd intelen jobban megy a game.
Kicsit több pénzből kilehet hozni olyan pct amin már jól fut a game nagy tömegben is ezzel szemben egyetlen olyan mmo sincs ahol letudtak volna bonyolítani olyan pvpt ahol 40vs40 be ne 10 fps lenne
és ez még mindíg nem is sok ember nálam kétyzer ennyi ebernél is 45-50 fpsem van.
23.
23.
Lorthirash
Ezt a hírt mindig bejelentik WoW-nál de így van ez minden mmonál nincsen semmi baj sztem WoWal
22.
22.
Lorthirash
Ezt a hírt mindig bejelentik WoW-nál de így van ez minden mmonál nincsen semmi baj sztem WoWal
21.
21.
norbi1989
#14: Jó hát maradjon fizetős, de akkor elvárnám a játéktól, hogy újuljon meg grafikailag ne csak az ős kövület gépekre gondoljanak a fejlesztők, legyen szebb harcrendszere ne kelljen ismételnie a karinak ugyanazt a mozdulatot, legyen benne több újdonság, hogy ne csak az az ismétlődő farmolás legyen, és a pvp-vel is csinálhatnának valamit, mert mostani állapotában eszméletlenül sz.r egyáltalán nem kiegyensúlyozott. Ha a következő kieg is ugyanolyan lesz, mint a mop akkor nem csodálkoznék, ha 3 millióval is csökkenne az előfizetők száma. Metacriticen is olvasom, hogy rengetegen kiábrándultak a wow-bol.
20.
20.
Bl4nco
WoW... egyszer mindennek vége kell hogy legyen
18.
18.
Extol
#10: Az se éri jobban meg. Egyszer vettem hozzá feltöltőkártyát a legelején, és ráfizettem. Kártyával olcsóbb, de a 3000Ft akkor is sok ezért a szolgáltatásért. Azért már veszel egy másik játékot, vagy egy zenés kompaktlemezt, és az maradandó.
17.
17.
Isaac_Retrogamer
Lassan csak-csak beletörik a Blizz bicskája a játékba....csak idő kérdése xd és tényleg valamilyen szempontból ingyenes lesz.
16.
16.
csete1
#12: 100 ezer? 30-ból összerakok neked egy gépet amin már elszalad a wow, persze ha nem kívánod a megtömött Dalarant látogatni túl sűrűn.
15.
15.
myrte
#14: pontosan, azt ölné meg, ami még megmaradt és jó....
14.
14.
Neurotic
Én nem WoWozok, de van olyan barátom aki megjelenés óta még most is nyomja. Szerintem a f2p sok más játékkal ellentétben nem a megoldást jelentené hanem egyenlő lenne a halállal. Amíg elegen ahhoz, hogy fennmaradjon ez a rendszer addig nem is lesz változtatás és azért lássuk be elég sokan vannak még :)

A COD témához is hozzászólva rókabőr ide vagy oda én a legutóbbi két COD-ot megvettem. Előtte nem nagyon foglalkoztam vele. Most, hogy jön a Ghost amiben állítólag le lesz cserélve a motor kíváncsian várom mi lesz belőle. Na meg a hatalmas marketing kampányra is. Anno az MW3-nál a The vet and the noob videó hatalmas volt :) http://www.youtube.com/watch?v=zuzaxlddWbk
13.
13.
myrte
#11: Ha free to play, ha nem. Akkor is fizetsz, ha komolyabban játszol vele.
Szerintem a wow-ban csak rosszabb lenne a helyzet, ha valaki királyabb geart tudna , ha többet költeni (így simán leverné a másikat pvpben,, ha az ellenfél nem vette volna meg az aktuális legjobbat...). Viszont a havi díj miatt, bárki megszerezhet bármilyen itemet. És bármit használhat megszorítások nélkül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...