Microsoft: egymilliárd next-gen konzol

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 26.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft úgy számol, hogy a következő években még 25 millió Xbox 360-at tud eladni, a next-gen konzolokból összesen pedig alsó hangon 400 millió, de akár 1 milliárd darab is gazdára találhat.

Az Xbox 360 bemutatkozása után a Microsoft úgy vágta a sarokba az első Xboxot, hogy ide is hallatszott a koppanása, ez a forgatókönyv viszont biztosan nem ismétlődik meg: hiába érkezik az Xbox One, a gyártó a jövőben is támogatná az Xbox 360-at, sőt mi több, várakozásai szerint a következő öt évben még 25 millió darabot el tud majd adni belőle.

Az OXM-nek adott interjúban, Yusuf Medhi, az Interactive Entertainment Business fejese elmondta: "Úgy hisszük, a következő öt évben elérhetjük a 100 milliós installált bázist, erre is törekszünk, igaz, ez nem konkrét pénzügyi terv, inkább durva becslés. Ahhoz, hogy 25 millió gépet eladjunk még, a fele valószínűleg cseréből jön majd be, a másik fele viszont új vevőknél landol."

Medhi szerint a Microsoft új fogyasztói szegmenseket célozna majd az Xbox 360-nal, ezt részint az árazással, részint új szolgáltatásokkal teszi majd meg. Arra is érdemes emlékezni: a gyártó "hatalmas" Xbox 360-as bejelentést ígért az E3-ra.

És az Xbox One? Nos, Medhi az új konzol kapcsán még nem beszélt eladási számokról, szerinte ez korai lenne, ugyanakkor a teljes következő generációt tekintve tippelt egyet: "Minden konzolgeneráció megközelítőleg 30 százalékot erősödött, szóval a jelenlegi generáció konzoljaiból 300 milliót adhatnak majd el, a legtöbb szakértő szerint pedig a next-gen gépekből legalább 400 millió darab találhat majd gazdára" - mondta, majd hozzátette, hogy szerinte azonban az Xbox One és a PS4 - miután alapvetően szélesebb közönséget céloznak meg - akár meg is duplázhatják az eladásaikat, így a számláló végül 1 milliárd (!) konzolnál állhat meg a generáció végén.

Egymilliárd konzol. Van rá esély?

51.
51.
Type R
Viki is megmondta : egy millió új munkahely:-D
50.
50.
dzsiádzsó
Ezt erősen kétlem. Maga a konzol már nem csak konzol az tény, de TV-re, multimédia centerre rengeteg konkurens is van, így nem lehetséges az egymilliárd konzol! Másrészt a ps2 xbox duo után 360 ps4 nem produkált lényeges előrelépést, pedig fejlődött a világ, sőt olcsóbbak voltak, mint anno elődeik. Marketing fogásnak jó, újabb xbox hír az oldalakon még ha hülyeség is!
49.
49.
kopic
Ugy latom, hogy itt sok ember kemeny szovegertelmezesi gondokkal kuzd:O
48.
48.
daenath
En is szivneka acuccosbol, ez a csavo jol betepet.
M$-nel ugylatom mindenki drogos.
47.
47.
RangerFox
Majd ha lesz annyi ember akinek egyáltalán annyi pénze lenne hogy konzolt tartson.....
46.
46.
shatterhand
#43: Nem értettem félre, de akkor is dúrván optimista a srác.
45.
45.
jszili32
#43: Az akkor is elég durva szám!
44.
44.
Gaboo77
Én nem értem némely problémát amit felhoztok. Miért szívnak a gamerek?! Ez egy játékkonzol, csak mást is tud, akkor a PC gamereknek is rossz, mert a PC Office-t is futtat és az meg milyen már? A PS4 bejelentéskor mindenki sírt, hogy milyen béna bejelentés volt, most meg már kihirdetjük győztesnek. Nem értem szinte tök ugyan az a két vas. Talán egy kicsit erősebb a PS4 papíron, de ezt majd a gyakorlat igazolja. Mellékesen ez a PS3-on se nyomott sokat, mert a nem exkluzívok tök egyformán néztek ki mind két konzolon. Ellenben a PS4-re az exkluzív játékok 90%-a japán manga és agyatlan püfölde, vagy zombis játék (bocsi aki ezt szeretni, nem flamenek szánom). Ellenben számomra boxon van Fable, Ryse, Quantum Break, Halo, csak hogy párat említsek. Nekem ez adja el a konzolt. A játék bejelentésekkel meg mindkét cég vár az E3-ig, nem akarják ellőni a puskaport. Amúgy meg szerintem a Kinetc innovatívabb számomra mint két színes ping-pong labdával kalimpálni, de ez ízlés dolga. Ergo még semmi nem dőlt el, de már rumorokra alapozunk a használt játékokkal és mindenki lázad, majd akkor ráérünk erre szerintem, ha ezt hivatalosan is megerősítik, mert még vissza is vonhatnak mindent látva a visszajelzéseket. Tovább megyek, mondta valaki, hogy a Sony nem csinál ilyet?
43.
43.
Beni521
szövegértelmezésből mindenkinek 1-es. alsó hangon 400 millió (illetve esetleg 1 milliárd) az xbox one-ból és a ps4-ből (meg wii u-ból?) összesen, tehát nem csak az xboxból ("...ugyanakkor a teljes következő generációt tekintve tippelt egyet..."), és nem csak 2014re hanem amíg meg nem jelenik a következő generáció.
42.
42.
NoRush
1 milliárd xbox one, hmm... Az emberek igényei a szép felé hajlanak, ebből kiindulva: ez a FOS csak azoknak fog kelleni, akik már így is XBOX buzik. Még lesz pár új vásárló, akárhogy is nézem ez maximum lesz olyan 50-80 millió közti érték.

Most kit akartak megröhögtetni ezzel az 1 milliárddal, meg "alsó hangon 400 millióval"? Előbb szarok tiszta forrásvizet a wc-be...
41.
41.
jszili32
Majd ha piros hó esik akkor fognak eladni 1 milliárdot az xboxone-bol!
40.
40.
LAZLOW20
Ha valaki multémédiás központot akar venni ,az biztos nem Xbox One -t vagy PS4-et fog venni szerintem.Amúgy tény hogy az X One egy kicsit érdekesen néz ki,de azért még kár elitélni akármelyik konzolt,még mind a Sony mindpedig a Microsoft is bukhat nagyot,viszont az az egymilliárd tényleg sok egy kicsit azért.
39.
39.
EBR2000
#36: Ő oké...
Csak hogy a ps-nél láttuk is a játékot nem meg csak egy trailert!
A film nézés, a kinectes hajcihő és az hogy az erőforrást másra fordítják az szerintem nincs rendben...
A forzából ha láttunk normálisnak mondható vidit azt cső!
38.
38.
simon 555
Ja persze:D
A 3 konzolból nem fog elmenni összesen 1 milliárd, nemhogy csak az Xboxból...
Főleg ahogy jelenleg hozzá állnak az emberek a konzoljukhoz.
37.
37.
REMUX2013
Ha feltörik akkor elérik a 1 milliárdot,biztos,hajrá
36.
36.
zadori75
#35: nem éretem ebből nekem milyen károm származna ? én mindkét konzolt megveszem, mert remek játékok várhatók mind a kettőre. Amúgy a sony kb 6 vagy 7 játékot mutatott be a konferenciáján ami 2 órás volt. Az ms meg 3-at az egy órás konferencián. A hatból engem 3 érdekel, driverclub, killzone, infamous, ay xboxból meg mind a 3 (forza, cod, quantum break). a cod multiplatform, de én a multi platform címeket boxra veszem meg, mert nekem jobban tetszik az achievment rendszer.
35.
35.
EBR2000
#32: Igen, a Sony is ehhez hasonló megoldással adott el sok konzolt de nem a hc gamerek kárára!
És azt se feledjük hogy mindkét cég egy szélesebb közönséget célzott meg!
Annyi embernek van fb-je és annyi ember néz tv-t hogy nehéz elképzelni hogy bárki is bukna!
Csak mi gamerek szívjuk mert nem a mi csoportunk a fő cél csoport!
A nagy technikai fejlődés miatt lehet hogy eltudnak adni az új genbe 400 milliót de hogy 1 milliárdot azt kétlem!
Viszont szerintem túl drága egy média centerhez képest...
33.
33.
Belerofon
A búbánatos franc történ ezzel a microsoftal....Teljesen elvannak varázsolva.
32.
32.
zadori75
Szerintem meg lesz az. Az új xbox végre nem csak a játékos közönséget célozza meg. Sokan elfelejtik, hogy pár éve a sony azzal adott el rengeteg konzolt, hogy a ps3-asban volt blu-ray. Ma már olyan sok platform van, hogy egy szimpla játék konzollal nem lehetett volna labdába rúgni. A pc-k rengeteget fejlődtek. Az új konzolok tulajdonképpen egy játékra optimalizált pc-k. Ott vannak a smart phonok, tabletek. Sokan nem tudom mit vártak az új generációtól. Szerintem az Ms jobb taktikát választott mint a sony. Szélesebb közönséget célzott meg. Nyilván sok régi "rajongót" fog elveszíteni, főleg azokat aki offline játékosok voltak, és elvből vagy anyagi okokból nem játszottak eredeti játékokkal. De másrészről sokkal többet nyer. Egy cégnek pedig a lényeg a profit. Ezt azonban a vérpistikék nem értik még meg, és csak háborognak.
31.
31.
EBR2000
#28: Annyit sem fognak eladni XD
Na jó nem leszek szemét!
Jó konzol amit nagyon elba**tak...
Az USA-ba lehet hogy sikeres lesz de máshol nem!
A Sony meg majd szépen rámegy Ázsiára és az EU-ra!
De amivel közösségi funkciók is lesznek benne sokkal könnyebben elképzelhető hogy az USA-ban is teret hódít magának!
Én azért szurkolok a boxnak, nehogy könnyen nyerjenek a riválisai!
30.
30.
kopic
Ez lehetetlen.
Egyebkent kivancsi leszek arra, a "hatalmas" 360 bejelentesre az E3-on.....
28.
28.
metercsiken
#18: .."1 millió?"... gondolom elírtad !? : )

Amúgy ,szerintem is elég irreális ez a szám!
Meg az a pár extra( amikről gondolkodnak ), csak rontaná a helyzetet! : )
26.
26.
Trapyd
FÚÚÚÚÚÚ, de sokan néznek TV-t.
25.
25.
p3ti
Örülhetnek ha elmegy 50 millió gép a One életciklusa alatt. Szerintem most adták át a PS4nek a stafétát. Még azt is el tudom képzelni, hogy a Wii U is lehagyja őket. Akkor lett volna ráció magasabb eladásokra, ha X360 szintű gépet dobtak volna a piacra, több funkcióval, erősebb hardverrel, és több exclusiveal. De még így is irreális az 1 Milliárd
24.
24.
DevilGamer
Van rá esély? Az lehetetlen, pláne az XOne esetében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...