Xbox One - a Kinect marad

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 20.
  • Hír
Link másolása
Egy emberként sóhajtottak fel az Xbox-rajongók, mikor a Microsoft bejelentette az Xbox One korlátozásainak fellazítását, ettől függetlenül a Kinect továbbra is kötelező eleme marad a szerkezetnek.

Nem kell rendszeresen becsekkolni az interneten, és a használt játékokat is szabadon lehet adni-venni - a Microsoft ugyan visszaszívta az Xbox One néhány jelentős korlátozását, a Kinect viszont még így is kötelező tartozéka lesz a rendszernek, ergo a konzol az eredeti terveknek megfelelően csak akkor használható, ha a kamera is csatlakoztatva van hozzá.

Marc Whitten az IGN-nek mondta el, hogy a Microsoft elkötelezett maradt a Kinect használatát illetően, a kamera ugyanis "kritikus része az architektúrának", a cég pedig hisz abban, hogy "megváltoztatja a módját annak, hogyan kerülsz kapcsolatba az élményeiddel, hogyan irányíthatod a konzolod hangutasításokkal és gesztikulálással, és hogyan Skype-olhatsz".

A kérdés mindettől függetlenül azért nagyon fontos, mert a Kinect lehet az, ami alaposan megdobja az Xbox One árát, és így végső soron 100 dollárral, euróval többet kell fizetni a konzolért, mint a PlayStation 4-ért. Ha a Microsoft kivenné a Kinectet a csomagból, az Xbox One olcsóbban kerülhetne boltokba, egyelőre viszont nem úgy tűnik, mintha erre készülne.

40.
40.
Csoki80
#39: Pedig nem túl hülye példa. Biztos valamilyen formában kötelező lesz használni. Ill ajánlatos, ha már a rendszer kötelező része lesz.
Mobiltelós példához én azt írtam volna, hogy nem kötelező g szenzorral irányítani egy játékot a képernyőt is nyomkodhatod, de nekem pl jobban bejön a gyorsulásmérővel való irányítás. Biztos tetszeni fog a kinectes is.
37.
37.
metercsiken
Engem ez a dolog( a plusz áron kívül ) eddig sem zavart!
Ha tényleg meg akarnának figyelni( amit nem hiszek ),akkor tőlem aztán nem lennének okosabbak...! : )
Bár volt az a" lehallgatásos "botrány most amcsiba, így akármi előfordulhat.....: )
Ugyan nem veszek XO-t, de a Ps-nél is szeretnék majd egy Eyet beszerezni, csak nem rögtön ahogy meglesz!
( ezért zavar a XO ár )
35.
35.
genius95
#34: Bocsánat ! Elírtam ,azt h játékok reakciója stb ,mert azt akartam h lehet h az emberek reakcióira kíváncsiak egyes játékok nehéz szituációinál (pl : elhajítod a kontrollert..megilyenek ). De lehet h másról van szó ,mindenesetre igazán kíváncsi lennék azért h Mi van e mögött h "kötelező a Kinect" ,azaz ,MIÉRT ? :D
34.
34.
genius95
Én PS4-et veszed ,DE ,ha nem használod a Kinectet és/vagy nem szeretnéd h lássanak ,akkor max letakarod az időre és kész .Amúgy meg lehet h a játékok reakciójára képes egyes játékok részénél ..vagyis vmi ilyesmire tudok gondolni ..nem szeretnék ebbe belebonyolodni h Minek kötelező?Miért?..stb...Egy szó : PS ,..azaz a PS4 ha next-gen ,voltam Xbox 360 Slim tulaj de cseréltem a hülye gold rendszerért..így lett /van PS3-mam :) Szóval ha hiányzik egy next-gen konzol ,akkor csak PS4 ,hacsak az Xbox One-al kapcsolatban nem tudank vmi nagyot változtatni(pozítiv írányba).
33.
33.
Pain
#24: Leszarnám, hogy néznek-e azon a szaron, ha nem lenne kötelező kidobni +100eurot, ha boxot akarok venni. Egy fölösleges dologért kell fizetnem, ha halot, forzát vagy fablet szeretnék játszani. Így pedig kimarad és maradok a ps4 mellett, mint sokan mások. Jelen esetben úgy állunk, mint az x360-ps3 esetében. Jobban startolt a box, mert olcsóbb volt és korábban jött. Most fordított a helyzet, sőt a ps4 még erősebb is, ami az exkluzív játékoknál biztos meglátszik majd, hiszen, a ps3 esetében is van különbség. Multinál gondolom marad minden ahogy eddig max fps különbségre számíthatunk.
32.
32.
#30: A lényege tudtommal az hogy maga a forgalmazó cég ne élhessen vissza a vevők bizalmával, lehallgatások meg az intim szféra megsértése által. Semmilyen, a megfigyelésedből származó felvétel vagy információ nem kerülhet ki egy külső fél számára, és elvileg ezért, fogyasztóvédelmi okokból van titlva az ilyen eszközök kereskedelme. A megelőzés során tehát a visszaéléseket akarják megakadályozni forgalmazói oldalon. Legalábbis én ezt olvastam erről.
31.
31.
unrealnoise
Egy kérdésem lenne:
Minek ragaszkodik ennyire ehhez a szar Kinecthez az MS? Valamire csak kell nekik? A gép árának nem tesz jót, nagyon nem tesz jót...

Arról nem beszélve, hogy milyen HC vagy akár sima, átlagos játékos használja majd azt a szart? Játékra?! Gondolom mindenkit a Skypre-ra szeretnének rászoktatni, de hát köszönöm abból nem kérek, az van már minden eszközömön, épp elég azokra... Meg hol van az a szabadság, hogy eldönthetem egy szaros konzolnál, hogy kell-e nekem egy kiegészítő vagy nem? Hol? Sehol. Jah, ez már nem is kiegészítő, mert kötelező elem. Gratulálok...
30.
30.
Csoki80
#27: Biztos azért ez nem így van megfogalmazva az a törvény. Úgy nem vehetnél webkamerát se és telefont sem. Szerintem a ms pedig egy felhasználói szerződésben biztos beleírja, majd hogy nem figyel meg stb. Így majd neked kellene bizonygatni, hogy egyáltalán megfigyel e szakértők stb.....

Ha már lesz reméem értelmes dolgokra használják a kinectet.
Minden játékba építhetnek valamit, kicsi, vagy nagy dolgot.
Már nincs az, hogy nincs benne mindenkinek kinect....
29.
29.
kopic
KIRAAAAAAAAAAAAAALY !!!!!!!!!!!!! *-* En is felsohajtottam !:) Ez a honap hire szamomra !!!
28.
28.
NinjaNorb
#24: Igen csak az a baj hogy fizetsz azért a szar kinectért és elég sokan lesznek vele úgy hogy bekapcsolják mivel mennie kell letakarják de tök feleslegesen fog ott rohadni és kibasztál érte majdnem 100$ ez itt a probléma hogy 1 szar eszközt akarnak lenyomni a torkodon ha játszani akarsz-.-
27.
27.
EBR2000
Igazából van egy olyan törvény hogy az EU területén nem forgalmazhatnak olyan hardvert/szoftvert ami megfigyelésre alkalmas...
Szóval vagy perkálnak jó sokat, esetleg leszarják és ejki nem veszi észre vagy pedig lesz olyan bundle amiben nincs kinect...
26.
26.
#24: Köszi, hogy ezt leírtad helyettem :) Mindenki a Kinect miatt dünnyög, közben meg zsákszámra posztolja magáról a képet face-re.
25.
25.
markoci555
nem tudom mit sz*roznak az emberek, én k*rvára leszarom, ha kémkedik a kormány utánam, ha nem, odaállok a kinect elé meztelenül azt nézzenek bmeg, ha ezt szeretnék :)
jön a sok big broder meg ilyenek, hallottatok már a TAKARÓRÓL? odaraksz egy kibeb*szott leplet a kamera elé ha annyira nem szereted ha valaki néz
24.
24.
dshadow
Az amerikai kormány minden álma az, hogy elhízott munkanélküli 30 éves pedofil kockákat bámuljon egész álló nap amint napi 8 órát skyrimezik és elfekre rejszol. seems legit. Egyébként ha már ennyire felültetek a sony hatevagonra kérdeznék valamit:

Ti ugye facebookot sem használtok? Mert ugye tudniillik, hogy a kormánynak minden információt lead és Zuckerberg lepaktált az amerikai titkos szervezetekkel, mert nagyon kíváncsiak a 12 éves kislányok és kisfiúk tükörben pucsító képeire. seems legit.
23.
23.
shatterhand
Ki akar annyira kapcsolatba kerülni? Miért fontos,hogy ismerje a grimaszomat? Ghost reconnál hányan hadonásztak vajon a levegőben ezzel a szarral?
22.
22.
akifourteen
#19: En eddig se hasznaltam es ezutan se szeretnem mondjon le a kinect es akkor happy leszek. Bar ha a ennelkul nem mukodik akkor el fog kelleni viselnem de foliat huzok ra az biztos latni se akarom.
21.
21.
Torque
#19: Áh, kurva telefon, nem lehet rendesen rajta írni.
20.
20.
RoLee-man
Dehát nyilatkozta a ms hogy a kinectet ki lehet kapcsolni miután a konzolt is kikapcsoltad. Ergo akkor nem fog bekapcsolódni az xbox on utasításra. Nameg a konektorból is ki lehet húzni ha valaki nagyon fél hogy lekapják mikor recskázik. ;)
19.
19.
Torque
#17: Sokat segített ebben az utóbbi hetek botrányai, szerintem ez kellett, hogy olyanok is el kezdjenek foglalkozni ezzel a Kinect kérdéssel, akiknek köze sincs a videó játék iparhoz, sőt, nagy ívben tojnak rá. Ez az ügy remek azoknak a politikusuknak, akik szeretnének most jó fénybe kerülni, hiszen ez mégis csak egy periférikus probléma, pláne az ő szemükben, így aztán kis kockázattal lehet szavazói jó pontokat bezsebelni. Függetlenül attól, hogy az M$ mire is akarta használni, vagy mire nem a Kinect-tet, most garantáltan lesz rajtuk nyomás, de csak remélni merem, hogy ennek az lesz a vége, hogy kikerül az alapcsomagból, és ezzel talán egy ár egyensúly alakulhat ki, ami, nekünk, vásárlóknak ideális lenne, hiszen ez még élesebb versenyt jelentene, ami még jobb termékek, (játékok) készítésére, és még jobb szolgáltatásokra kényszerítené mind a Sony-t mind, az M$-t. Ahogy Hitler is megmondta, nincs nagyobb mozgatóerő erő, a versenynél. (tudom, remek példa)
18.
18.
IAppearMissing
#17: A vicc csak az, hogy a szabadság és demokrácia hazájában (LOL) éppen azok fognak erről is dönteni, akik amúgy bárkit, bármilyen eszközzel megfigyelhetnek, egy ócska ürügy végett. :D
17.
17.
Tudjátok mi a poén? Hogy az első "kötelező kinect" bejelentés óta mondtam hogy ebből baj lesz, és hogy ez ellen valahol, valakik tuti fel fognak jogilag lépni. Én voltam a paranoid hülyeb*zi Sony fanboy.

Tessék.

Igazam lett. :)
14.
14.
akifourteen
#10: Valahogy be kell kapcsolni azt a mittudom en mar minek nevezheto gepezetet mert ugye power gomb az nuku rajta.
12.
12.
Necrideus
#10: This man deserves an award :D:D (you just made my day)
11.
11.
IAppearMissing
Mert az első, idétlenül hadonászós, működésképtelen kinect annyira forradalmasította a játékélményt. :D Miért erőltetik mindenkire? Aki táncolni meg hülyéskedni akar, az úgyis megveszi, hisz az elsőt is megvették. Aki viszont játszani szeretne komolyabb játékokkal, annak nem hiányzik, hogy a harmadik kezével vezényeljen és ordibáljon a TV előtt, miközben az okostelefonjáról légitámadást kér. Tiszta röhej, kik jönnek elő ezekkel az ötletekkel?
10.
10.
Ezt nem hiszem el, a bejelentéskor az MS nemes egyszerűséggel kötelet akasztott a saját nyakába. Mielőtt leugrott volna a székről, a biztonság kedvéért még fejbe is lőtte magát az E3-n. A most bejelentett DRM-mentességgel úgy tűnhetett hogy rátaláltak (önmagukra) - és le lettek vágva a kötélről, sőt, talán az agyuk sem sérült súlyosan.

Úgy tűnik azonban hogy a látóidegek rámentek a próbálkozásra, sőt, a hallásukkal is komoly problémák vannak: ezek nem figyeltek arra a botrányra ami a Kinect kapcsán kezdett éledezni? WTF?

Mert fogyasztói szempontból nyilván a DRM meg a használt játék-mizéria tűnt súlyosabb gondnak, de mint erről már írtam is korábban, jogilag a megfigyelési botrány mérföldekkel nagyobb horderejű és az MS számára is sokkal nagyobb veszélyeket rejtő ügy!

Kíváncsi lennék hogy a hülye MS-vezetésnek hogy áll a szája most hogy netszerte az új "Figyelünk téged" törvénytervezetről írnak! Hihetetlen!

"...a Kinect viszont még így is kötelező tartozéka lesz a rendszernek, ergo a konzol az eredeti terveknek megfelelően csak akkor használható, ha a kamera is csatlakoztatva van hozzá..."


Ezek faxok! Látom, most azért még a biztonság kedvéért ráharaptak egy ciánkapszulára is. Ha sokáig szarakodnak a végén tényleg megüthetik a bokájukat. Marhák.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...