Xbox One - hangutasítások csak öt régióban

  • Írta: zoenn
  • 2013. augusztus 30.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One novemberi megjelenésekor nem minden régióban érhetőek el a hangutasítások. Azaz a konzolt hagyományos módszerrel irányíthatjuk, beszéd nélkül.

A Microsoft ismét érvágásra kényszerült az Xbox One premierjét illetően. Nem elég, hogy a tervezett 21 ország helyett csak 13-ban startol el novemberben a next-gen masina, az élmény még ezekben a régióban sem teljes. Kiderült, hogy a kinectes hangutasításokat csak az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban élvezhetjük a startkor. 

Mint ismert, a Kinect képes beazonosítani a felhasználót annak hangja alapján, s a módszer segítségével egyebek mellett a menüben bóklászhatunk, alkalmazásokat indíthatunk. Ausztrália, Ausztria, Brazília, Írország, Olaszország, Mexikó, Spanyolország és Új-Zéland vásárolóinak ez a fícsör kimarad a novemberi megjelenéskor, s csak később élesedik. 

Az ok feltehetőleg az, hogy a Microsoft nem készült el időben az érintett régiókra vonatkozó honosításokkal.

68.
68.
Rocco-001
Az xboxosok nagy része leszarja hogy mikor jön M.orszàgra a hangvezérlés...ha jön egyàtalàn...itt az a baj hogy az MS. Ígérget ígérget..és csak nem úgy van teljesen...Ez elég "baljòs" a jövőre nézve....szerintem.A "kapkodàsnak" és a sietségnek meg müszaki hiba lehet az àra...
67.
67.
metercsiken
Azért ez nem egy akkora katasztrófa!
Legalábbis azoknak akik One-t vesznek majd.
66.
66.
supair
Ráadásképp,egyáltalán nincs rálátásunk erre az egészre.Tudásunkat amivel itt érvelegettünk innen onnan összekapart infomorzsák adják a nagyvilágból.
Valójában fingunk nincs mi folyik a dolgok hátterében.
Ennyi erővel vitázhatnánk arról is van-e élet a halál után.Vagy előtt........:-)
65.
65.
supair
#64: Tökéletes válasz és meglátás.
Már nem vitatkozom egyikkel sem a kapcson.Sem az értetlennel sem a homállyal sem az értelmesebbjével.
Csak várom hogy milyen élményekkel gazdagodom játék terén.Valójában mindig is ez érdekelt igazán.Az eszköz amivel elérem másodlagos.
64.
64.
p3ti
#62: Különbség van az érvelés és a kötekedés/trollkodás között. Ha normálisan leírná valaki a véleményét, és nem ismételné ugyan azt amit már 679en leírtak előtte, akkor nem lenne ez a flame. De ha már az van beleírva a hírbe hogy "Xbox" "csak" "nem" arra úgy jönnek mint lepkék a fényre. Nem lehet társalogni sem, hisz állandóan vannak 5-6an akik le akarják húzni, be akarják bizonyítani, hit térítenek stb. Engem sem érdekel a Kinect, nem érdekel hogy húzogassam a képeket meg a menüt a kezemmel, és ugyan olyan unszimpátiát váltott ki belőlem a marketingjük mint másokból. Csak a játékok érdekelnek, hogy vannak más funkciók is, az csak egy plusz - már ha tudom őket használni.
63.
63.
Huntsman
#61: Már ne haragudj, de arra kommentedre mi a túró értelmeset lehett volna írni? Aki csalódott a boxban az nem a hangutasítás késése miatt az! :)
62.
62.
Huntsman
Attól meg hogy olyan is ír xbox hírhez, aki nem azt fog beszerezni, vagy csak csalódott szerintem semmi baj sincs. Arra van a komment szekció, hogy mindenki leírhassa a véleményét, szíve joga! Annak mi értelme lenne, ha pl csak a box fanboyok írnának ide? Mindenki csak istenítené a konzolt, elmenne egy marketingnek. Jól van ez így! Felőlem jöhettek ti is a ps hírekhez érvelni, én nem védek semmilyen cikket a másik tábortól , mint pitbull a portát! :D
Aki xbox párti, mert már az origináltól kezdve 360ig csak az volt neki, az úgyis azt fog venni, meg az is aki a halo-t meg a gears of wart szereti.
61.
61.
GabrielK
#48 Örülök, hogy megfogtad a mondavalóm lényegét és nem egyből sárdoblását kezdeményeztél a hozzászólásaim számai számán. Gézé!
59.
59.
Huntsman
#58: Előző kommentet folytatom mert mellényúltam:
Van steamem, láttam milyen faszán működik a felhő, volt amikor el se akartak indulni a játékok a cloud error miatt, meg kilépésnél baszott menteni a save-t. Szóval anélkül is van ezzel baj, hogy még a konzoltól szeretnék vele a számítási funkciókat átvenni.
58.
58.
Huntsman
#49 Megfogalmaztad a lényeget, az xbox funkciót kb csak unokabátyádnál fogod tudni kihasználni!
#57 Én inkább egy hurokban vergődő párduct látok, aki épp a lábát készül lerágni!
A 5 milliárd csilliárd tranzisztorról inkább ne is beszéljünk... A 800 000 szerver, jól hangzik, de engem annyira nem fog meg az ilyen marketing duma. Eddig is lehetett a konzolokon játszani, ezután is lehet majd, a nyóccázázertől függetlenül. Egyik dolog ami nem tetszik az meg a felhő. Van steamem, láttam párszor milyen faszán m
57.
57.
Xone még okozhat meglepetéseket! Pl a pár napja részletezett 5 milliárd tranzisztoros cpu val + 8gb flash memoria! Valami ilyesmi is van-DX 11.1+gpu :) És igen a felhő.Mert ők erre rendelkeztek be! Ezért az idő múlásával csak erősebb lesz. Ui:Ps3 ban is gyengébb a gpu mégis szebbek exkluzív címek a cell miatt.Ja tudom ps4 en is lesz Gakai de nem erre tervezték a konzolukat.Meg 8000 szerver a 300 ezerrel szemben?Ha most a psnek 3-4 giga kell az op rendszernek akkor az eredeti 4ből mi maradt volna a játékoknak.Majd az idő mindenre rávilágít.Előrendelni nem mernék most még pst.Játékokban nem mutatott szebbet.Ja és igen a "gyengébb :) " X1 en 1080p 60 képkocka a Forza röcecnés mentesen.Várjunk gyerekek. Ott az erő mindegyikben!De még sok a kérdés és még nem tiszta sok minden!Lehet hogy a sony korán el pufogtatta a petárdáit míg a párduc csendben lépked :) http://semiaccurate.com/2013/08/30/a-deep-dive-in-to-microsofts-xbox-one-gpu-and-on-die-memory/
55.
55.
MrBenjamintoto
#53: Ennyi... faszt kell ugatni meg kárörvendeni minden ms-es hírnél mert a sonynak sikerült helyzeti előnyt szereznie az msel szemben
54.
54.
Dontrip
#53: *szeretnie

Ez csúnya volt :(
50.
50.
Dontrip
#49: +1

Amikor bejelentették, hogy nem kötelező a Kinect, majdnem kisebb botrány lett, mert néhányan úgy értelmezték, hogy ezzel a legtöbb funkció is kukába kerül. "Fejlettebb" országokban messiásként várják az Xbox One-t.
49.
49.
p3ti
#25: Mégis milyen szart ? Igazából az egész koncepciót újra kezdték, visszavonták a tilalmakat, és ugyan olyan lappal indul akár a Sony. Igen, aki Xbox párti volt az azért sírt mert azt várta volna el hogy ugyan azt kapja mint a 360nál csak jobb verzióba. Nem így lett, rinyáltunk, megkaptuk - ennyi.

Amúgy is miért saját magunkból indulunk ki? Szerinted Magyarország lesz ennek az egésznek a fő vásárló közönsége? Ló*aszt. Pl. unokabátyám aki jelenleg Amerikában él, kimondottan remeg ezekért a funkciókért, sőt, az ő TVje eleve hangvezérlős, és szinkronizálható a telefonokkal... lejárt az a kor ahol a Konzol az játékgép, vegyük tudomásul, és vegyük fel a ritmust - f*szt kell állandóan sírni mindenért
48.
48.
Huntsman
#47: Te is annyira remegtél, hogy egyből be is regisztráltál, hogy hozzá szólhass! :)
47.
47.
GabrielK
Hogy remeg mindenki az idegtől, hogy a kis Jürgen sógoréknál vagy a kis mauri gyerek új-zélandon nem hanggal kapcsolja be az xbot. Ez annyira megrázott sokakat, hogy nem is vesznek ezért xboxot pedig iszonyatosan arra vágytak...
46.
46.
SLi
#30: aki ilyen hülye az miért kommentel egyáltalán?
45.
45.
SLi
#25: jó hülye vagy, honnan veszed hogy én bármit is megvennék?
pláne az ms logó miatt...
miért kell alaptalan kreténségeket írni a másikról?


44.
44.
Dontrip
#43: Mindenkinek más a véleménye, ezt tiszteletben tartom, nem is azt mondom hogy nincs igazatok. Csak már unom a szardobálást. :/

Nekem a PS Plus rohadtul tetszik, az egy bajom vele, hogy a játékok csak ideiglenesen a tieid. (Vagyis amíg előfizetsz) Épp ezért az Xboxos Games With Golddal összehasonlítani hülyeség. Mi nem kapunk "nagy" játékokat, szeptemberben is a Magic: The Gathering 2013 meg a Rainbow Six Vegas lesz ingyenes, de én örülök hogy legalább ennyi van.

Xboxon Live nélkül csak üzenetet tudsz küldeni meg játszani, de ha van Liveod, akkor csak néhány cuccért kell pluszban fizetni. (Netflix, Eurosport)

A kinézetről meg annyit, hogy mindkettőtől okádtam amikor megláttam őket, de most már nagyon tetszenek.

#41: Olvasd el, "remek" írás. A címe PS4 vs. XBOX One.

#42: Mondj ötöt, amit ők vezettek be a PS3-mal! :D
43.
43.
RandomGyerek
#33: Ki mondta, hogy facebookozni akarok a konzolon? Amúgy PS4-en is lehet majd TV-t nézni, és Xbox one-on is lesz facebook alkalmazás úgyhogy ez teljesen lényegtelen. Az én véleményem szerint 3 dologban jobb a PS4 (hardvert nem nézem nagyon nem érdekel csak menjenek a játékok szépen rajta :) ).
1: PS PLUS havonta 4 ingyen játék ráadásul nem csak indie cuccokat adnak.
2: Nem kell külön fizetni plusz költségeket utána. (Gondolok itt most arra, hogy skype stb. Xbox one-on asszem még pluszba kell fizetni érte.)
3: Maga a konzol szebb.

Ismétlem ezek az ÉN véleményeim. Jó konzol az xbox one és tuti azt vennék, de így, hogy a ps felhasználóbarátabb...
42.
42.
csoki0619
#18: Meg nyugodtan kijelenthetjuk, hogy a PS3-mal is.
41.
41.
Huntsman
#40: Biztos... nem olvastam a blogját, mi volt benne ?
40.
40.
Dontrip
#39: Igen végülis TarkoKiller blogjából kiderült, hogy mindenki aki a PS4-et pártolja rendkívül felkészült a témában.
39.
39.
Huntsman
#36: Persze, hogy nem kedvességből csinálják! Ők is csak 1 cég. Az meg sosem fog kiderülni hogy az xbox miatt csinálják e igy vagy nem. De nem is ez a lényeg, hanem az hogy így teszik, és ezért pártolják az emberek jobban a sony-t mert jobban megéri nekik. Ez meg nem bandwagonerezés, hanem józan ész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...