Steam Machine - jó irányba terelheti a konzolokat

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 21.
  • Hír
Link másolása
Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney szerint a Steam Machine-eknek időre van szükségük a kiteljesedéshez, de végső soron jó irányba terelhetik a konzolokat. John Carmack pedig kockázatosnak tartja a Valve lépését. Megint.

Sweeney és Carmack az NVIDIA montreali konferenciáján beszéltek a Steam Machine-ről, cseppet sem meglepő módon mindketten a Steam bemutatására emlékeztek vissza a Valve legfrissebb bejelentései kapcsán.

Sweeney elmondta, miután először megnézte az Epic Games a Steamet, öt évbe telt, míg a platform teljesíteni tudta mindazt, amit a Valve ígért vele - a fejlesztőcég alapítója szerint a SteamOS-nek és a Steam Machine-eknek is hosszabb időre lesz szükségük: "Nem ítélkezhetsz felettük a következő fél évben, inkább a következő évtizedben döntheted majd el, hogy hogyan sikerültek."

Sweeney szerint a Steam Machine-ek sikere egyértelmű választ jelentene a kiadók és a fejlesztők azon aggodalmára, hogy túlságosan megbéklyózzák őket a Sony és a Microsoft zárt platformjai. Mint mondta, a Valve rendszerének alapvető nyitottsága hosszú távon a jelenlegi konzolgyártókat is egy jobb irányba terelheti.

John Carmack a téma kapcsán elmondta: mikor a Valve megkereste őket, hogy legyen a Doom 3 Steam-nyitócím, arra gondolt, biztosan megőrültek. És bár a Steam óriási siker, most is ugyanígy érez: könnyen lehet, hogy a SteamOS tíz év múlva milliárdokat hoz a cég konyhájára, ő kockázatosnak tartja ezt a hirtelen Linux felé menetelést.

Azt is hozzátette viszont: ha más cég vágna bele ebbe, gúnyosan legyintene, de mivel a Valve-ról van szó, egészen más a helyzet...

13.
13.
ofSilence
Jó ezeket az embereket hallgatni, ahogy megosztják a rálátásukat a dolgokra. És most nem csak a Steam OS, hanem az egész videóban elhangzottakra gondolok.
12.
12.
#8: 1 Azt elfelejted ahol nagyobb a kereslet ott kisebb db arressel lehet dolgozni.
Itt elnek 9 millioan (abbol kb 5000 lehet potencialis vasarlo maximum-"milimojosek") ott meg kinai mosodasbol van csak 9 millio kb.
2 az amcsi arak az afat nem tartalmazzak.
3 50%-os afa meg sehol nincs es otleteket se adjal nekik....
Amugy semmi gond nem volt a hsz-edel
11.
11.
#6: Te az utobbi 7 evet hol toltotted ?
A holdon ?
Az amcsik meg budiuloket is hitelbol vettek, most meg mar ott sem annyira fincsi.
Ez elso resze a hsz-ednek meg remelem csak szarkazmus akart lenni ....
10.
10.
#5: Kb annyira lehet majd optimalizalni mint pc-re.
Lesz egy rakat fele cpu meg videokaryta vagy kihagyod az amd-t es akkor egyszerubb a helyzet...
9.
9.
"Nem ítélkezhetsz felettük a következő fél évben, inkább a következő évtizedben döntheted majd el, hogy hogyan sikerültek."
Sajna annyi idejuk nincs vagy villantanak mar az elejen (aprobb zokkenok belefernek) vagy mennek le a retyon.
Ez nem a steam itt sokkal nagyobb penzekrol van szo kiadasi oldalon.
8.
8.
mestermagyar
#6: Hozni? Hogyne hoznának, 200°%-os kiskereskedői profittal, és 50% ÁFÁ-val. Amúgy ebay-en majd biztos lesz egy halom, amire csak az áfa a felár.
7.
7.
mestermagyar
#4: Nézd meg a telefonokat. Androidból 2012-ig átlagosan volt árazva minden telefon, de onnantól kezdte el a google kiadta a nexus 7-t, a nexus 4-et, amik mind olcsók voltak, és a konkurensek abban az árkategban a nyomukba sem értek. Az amazon a kindle-t, a kínaiak az olcsón gyártott készülékeiket.

Tehát lesz itt is ugyanúgy átlagos steambox, mint olcsó steambox extra szoftverekkel. A külömbség mindössze annyi, hogy az olcsóbbakat olyanok készítik, akik látnak potenciált benne, és nem kérnek annyi bevételt (most még). Nomeg nem mehetsz el amellett, hogy a különféle gyártók nagy eséllyel akár be is fognak állni egy-egy gyártó mögé, és el fogják ömleszteni a saját procijukkal/vidikártyáikkal őket, amiket bagóért odaadnak, hogy később is őket válassza a cég, mikor sikeres lesz.

Hogy mitől konzol? Én sem tudom, ez egy nagyon jól optimalizált PC, ami mindent tud a windowstól kezdve az ubuntuig, miközben a konzolok szintjén van teljesítményt kihasználó játékfuttatásban is.

És a vásárlói közönségről meg ezt gondolom: Kizárólag azért nem fogják annyian venni, mert mindenki berögződött playstationos, vagy xbox-os, a maradék kevesebb mint 1/3 PC-s meg jó eséllyel nem akar rá költeni, mert sokaknak vagy nincs is pénze közülük, vagy pedig mert a PC-jük átlag/átlag feletti, és amúgyis futtatják a sajátjukon. Persze, aki átgondolja új gép előtt a dolgot logikusan, és meg akar spórolni egy halom extra felárat, az ezt választaná, de mint mondtam, szerintem a magyarok úgysem fognak mást gondolni a jól megszokott otthoni szórakoztatóeszközök funkcionaliásától, és továbbra is vesznek DVD-t, TV-t, monitort, konzolt, és PC-tegyszerre. Bár ezek közül egy TV, és a többi helyett egy steambox bőven megtenné...

Szerintem egy steambox nem biztos, hogy drágább lesz a konzoloknál, legalábbis nem mind (és itt nem a 100 dolcsis streamelő boxra gondolok). 500-ért szerintem majd nyugodt szívvel vehetsz egyet, és bőven "versenyezni" tud majd a konzolokkal. De mint mondtam, manapság nem az ép ész a diktálója annak, hogy ki mit vesz.
6.
6.
GhostDog24
#2 Hogy mered kéteségbe vonni azt h "jó kis masina less"? mert nem jó? láttad a prototípusok adatait? állítom h a te géped sokkal rosszab a prototípus legolcsóbb változatától. MAXIMUM a steamOS-t szidhatod...de mivel az még nincs kint... igazából azt sem teheted.

#4 Tényleg nem bántásként mondom de nem magyarország a piac gaben-nek... alig nagyob NY magyarországtól és 2x annyi ember él ott (2x akkora fizetéssel mint amit az átlagpolgár itt keres) és az csak 1 állam. Tehát a kérdésedre h nekünk miért érdemes azt megvenni összerakott PC-helyett a válasz: nem, nekünk nem érdemes. (Azt is megkockáztatom h ide nem is fognak hozni)
5.
5.
Dreadlox
#4: szerintem a játékok pc-s áron lesznek rá, de arra konfigra lesznek optimalizálva a gémek, ez csak feltevés nem tény
4.
4.
kharami
1 nem vágom ez a "gáz" doboz mitől konzol, 2 azt sem vágom, hogy és előre bocs a trollkodásért, hogy ezt itthon ki fogja megvenni! Ha gamer gépet akarok, akkor vagy összerakom magamnak, jóval olcsóbb szerintem, mint ez a masina lesz, vagy összerakatom, nem hiszem, hogy manapság még aki nem is ért a gépekhez az ne tudna boltban összepakoltatni egy gamer gépet! Szóval bocs az elvakult valve és steam fanoktól is, de valami tényleg adjon már ész érveket arra, hogy miért lesz érdemes a steam boxot választani egy általan összerakott, vagy rakatott gép helyet, amin mondjuk az ingyenes steam os fut?!
3.
3.
Obiwan HUN
A picit nagyobb nyitottsag valoban raferne az osszes NextGen gepre! Sokat lenditene az iparagon az biztos. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...