World of Warcraft: Warlords of Draenor bejelentés

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A tegnap kezdődött BlizzConon mutatkozott be a World of Warcraft ötödik kiegészítője, a Warlords of Draenor, amely egyebek mellett egy teljesen új világgal várja a rajongókat.

Természetesen az új kiegészítőt sem tudta maximálisan titokban tartani a Blizzard: éppen a héten derült ki, hogy a fejlesztőcég levédette a játék alcíméül szolgáló Warlords of Draenor elnevezést, aztán a BlizzCon felvezető kisfilmjében is benne felejtették az adalék logóját, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy mi lesz a hétvége meglepetésbejelentése.

A World of Warcraft: Warlords of Draenor egy teljesen új világban, Draenorban játszódik majd, az orkok és a draeneik otthonában. A kiegészítő teljesen új karaktermodellekkel és animációkkal érkezik, a telepítése után százas szintig lehet fejlődni, sőt a türelmetlenebbek (még teljesen új karakter esetén is) kapásból a kilencvenes szintre ugorhatnak, hogy azonnal kipróbálhassák a kiegészítő tartalmait.

A játékosok testreszabható és bővíthető erődöket építhetnek majd, ezeket NPC-k népesíthetik be, akik erőforrásokat gyűjthetnek és küldetéseket teljesíthetnek nekik. Természetesen új battlegroundokra, dungeonökre, questekre, PvP-zónára és két új instance-ra is számíthatunk. Draenor térképe így fest majd:

31.
31.
Jani379
#24: "Nekem nem kell MMO, single gamer vagyok (egyelőre), olyan ps3-as RPG tetszene, aminek hasonló a grafikája."


A WoW-hoz hasonló grafikai stílusban készült játék a Kingdoms of Amalur: Reckoning (ne várj tőle sokat).


A művészi megvalósítás ugyan más, de a fantasy kategórán belül maradva bátran ajánlom a következőket: TES IV: Oblivion, TES V: Skyrim, Demon's Souls, Dark Souls, Dragon's Dogma. A TES játékokat ha teheted inkább PC-n játszd.
30.
30.
Yami
#29: A WoW az egyik legszebb MMORPG. És itt nem a grafika technológia oldaláról beszélek hanem magáról a világ kinézetéről. Lehet hogy egy Guild Warsban az utolsó hervadt pitypang is több poligonból áll és több shader csillog rajta mint a WoW-ban egy egész erdőn, de utóbbi mégis sokkal szebb művészeti szempontból.

Amúgy megnéztem ezt a WildStar-t és így első blikkre olyan mint egy lagymatag Disney animáció, amit a Kincses bolygóból és az Avatarból gyúrtak össze.
29.
29.
leigazoka
Jó jó....
Grafban már jó ideje elvan maradva a WoW....
A WildStar sokkal értelmesebb... lehet nincs kismilio felhasználó, de graffban(ég, időjárás,,sarki feny/egyik oldalon fagyott fű nem mozog; nem fagyott igen/földcsuszamlas, tornádó, folyónál sodras; lavina stb) a funel reszletesseg..
Es a története is jó pláne a dinamikusan változó terepet. Az meg főleg jó hogy nincs automata támadás rendszer.
28.
28.
Elyas
Szerintem lehet hogy az Õsök háborújához hasonlóan Nozdormu fog bekavarni lehet hogy megint az Old Gods-okkal lesz probléma.
27.
27.
Lorthirash
Uj mozgás animációkat régóta emlegetik nagyon várós
26.
26.
Lorthirash
#13: Ehhez hasonló játék nincs még egy :)
24.
24.
Hidalgo
#23: Köszi Dreadlox, de tán rosszul fogalmaztam.
Nekem nem kell MMO, single gamer vagyok (egyelőre), olyan ps3-as RPG tetszene, aminek hasonló a grafikája.
23.
23.
Dreadlox
#13: bármelyik f2p mmorpg...ha konkrét akarok lenni akkor a perfect world az egy az egyben ennek a kópiája
22.
22.
balint23h
Ohh elolvasgattam a kommenteket, hogy mi is a helyzet. A wow "sztorija" már eddig sem volt méltó a stratégiákhoz. Azt hiszem nekem Arthas halála volt az utolsó csepp. De ez az időutazósdi már tényleg rettenetesen erőltetett. Mint néhány sorozatnál, amikor még van benne pénz de történet már nem...
21.
21.
pimpa25
#19: És ott a pont...Sokan,akik aktív játékosok voltak anno,kiöregedtek,vagy csak nincs ráérésük munka,család,egyebek miatt(persze jelen van az MMO-kra jellemző elvándorlás is,de arányaiban nem több,mint a hasonló játékok esetében,esetleg feltűnőbb a 10* nagyobb létszám okán).Ekkora fluktuációt pedig kipótolni nagyon nehéz-szinte lehetetlen- az új generációs játékosokból,mert az ő figyelmük már túl sok játékra oszlik szét.És ez nem azt jelenti,h játékosokat szipkáznak el a konkurens MMO-k,hanem potenciális fogyasztókat,ami nem egy és ugyan az.
20.
20.
Adamknight
#18: A gond csak annyi, hogy egyetlen mai másik mmo-nak sincs se 7, nemhogy 11 millió felhasználója :). Szóval ja, ahogy említetted a WoW még élni fog egy darabig.
19.
19.
greenmelon
#18: Az eltelt 9 évnek inkább volt szerepe mint a "konkurens" MMO-knak.
18.
18.
Neo1989
#1: Ez változó divat azért halottad anno a wow-ot és most a Minecraft-ot.
Ámbár a fejlesztőknek van hova belehúzni mert a valamikori 11 millióval szemben ma már kevesebb mint 7 millióan játsszák
Bár eben a konkurens MMO-knak is volt szerepe STWOR, Guild Wars 2....

De megszülni még egy darabig nem fog.
17.
17.
goblinfing
#15: How is this time travel going to work with the story?
We aren't going back in time, the Dark Portal is turning red, bad guys are coming through. We look at the Orc Clans as they were, but things are happening now. The end of this expansion will launch the next one.

Did Outland happen or was it changed by going back in time?
Outland is still out there.
16.
16.
belaman
"két új instance-ra is számíthatunk." he?
raidre gondolsz?
15.
15.
Gariss
Nagyon kíváncsi leszek a sztorira, mert ez már annyira elrugaszkodik az eddig felhasznált Warcraft 1-2-3 loretól, hogy ez bármilyen irányba elhaladhat. Elvileg ugye ez egy alternatív idősíkban játszódna; én Garrosh mögött az Infinite Dragonflightot sejtem, ők nyúltak bele már többször is a múltba. Na most azért érdekes ez a múltba nyúlás, mivel ha sikerül megakadályozni az orkok démoni megfertőzését, akkor nincs Azerothi invázió, nincs Lich King, az egész eddigi timeline felborul. Majd valami időutazó szakember felvilágosít, hogy mit néztem be, mindenesetre várós a kiegészítő. :)
14.
14.
goblinfing
#12: Garrosh valahogy elszabadul és baszakszik a caverns of timen-ál ne kérdezz többet, olvass utána.
13.
13.
Hidalgo
Van ehhez hasonló játék (story és grafika) ami nem előfizetéses?
PS3-am van, ez nagyon tetszik, de az előfizetés nem vonz ...
Köszi szépen, ha tudtok segíteni!
12.
12.
Yonny
#10: azt hittem ezt nekem kell leírni, de kösz hogy megelőztél és felvilágosítottad a népet.

arra viszont kíváncsi vagyok hogy hogy magyarázzák meg hogy vissza megyünk a "robbanás" előtti "Outlandre" :D ez olyan mintha most visszaraknák a régi Azerothot és azt mondanák Deathwing nem járt még itt.. Caverns of Time -ot érzek a háttérben hogy úgy megyünk vissza vagy nem tudom.
10.
10.
Antihero
#8: A kettő ugyanaz. Draenornak hívták, mielőtt Nerzhul, az ork varázsló, későbbi nevén a Lich King szétszaggatta volna folyamatos teleportkapuk megidézésével. Erre azért volt szükség, mert az ork varázslók démonokkal paktáltak le, megismerték Archimondét és a lángoló légiót, akik megígérték neki, hogy halhatatlanná teszik, ha az orkok csatlakoznak a légióhoz, és segítenek elpusztítani az emberek és elfek világát. Maga a kieg igen ctrl+c szagú, de a mögötte álló történelem, amit most fel fog dolgozni, azon te besírnál. Már bocsánat a kifejezésért :)
8.
8.
bodortamas1
#7: Az Outland volt. Bár Outland és az új Draenor kontinens között meglepő a hasonlóság. Még az országok nevei között is. Pl. Shadowmoon Valley kajak szerepel Outlandon is, méghozzá ugyanazon a helyen, mind itt. És a teleport is ugyanott van. Szóval nagyon ctrl + c szaga van a dolognak.
7.
7.
balint23h
Egyébként a Burning Crusade hol játszódott? Én eddig azt hittem Draenorban.
6.
6.
balint23h
"benne felejtették". Egyébként nem rossz reklám ez a kiszivárog meg lebuktunk dolog. Így úgy érzi a közönség, mintha ők valami különlegeset vettek volna észre, amit titokban akartak tartani, ettől aztán sokkal izgalmasabb mint egy sima reklám. Mondjuk sokáig már nem fogják elhinni az emberek, de az ötlet azért nekem tetszik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...