Vége a FIFA Manager-sorozatnak

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Electronic Arts leállította a FIFA Manager-sorozatot, a cím dizájnere szerint az erős verseny és a szűk piac tehet mindenről. Értsd: a Football Manager feltörölte a padlót a játékkal.

Nem csinál több FIFA Managert az EA Sports: a kiadó menedzsersorozatának vége, a cím dizájnere, Gerald Köhler nyílt levélben búcsúzkodott a rajongóktól.

Köhler szerint az online és a mobiljátékok mellett a legnagyobb probléma az, hogy FIFA Manager-féle anyagoknak csak egy nagyon szűk piaca van, túlnyomórészt Németországban és az Egyesült Királyságban játszanak ilyen játékokkal, ráadásul a Sega Football Manager-szériája (bár Köhler értelemszerűen nem nevesítette az anyagot) elképesztően erős dominanciát épített ki a műfajra fogékonyak körében. Köhler azt mondta, a FIFA Manager fellendítésére új motorra és az online rész fejlesztésére lett volna szükség.

Az utolsó FIFA Manager a FIFA Manager 14 volt, ez októberben jelent meg PC-re.

10.
10.
noadi
"... fejlesztésre lett volna szükség", ennek nem negatívumnak, hanem alap követelménynek kellene lennie. Elérte ezt a címet is az, ami az NBA Live-ot is (és a többi EA játékot is el kéne érnie-e), a konkurencia, az NBA 2K miatt, már a kutyának sem kellett a "tavalyi játék új borítóval", főleg nem annyi pénzért. De a NBA 2K sorozatnál is a konkurencia hiánya miatt, a fejlődés eléggé lelassult. A PS3/Xbox360-as 2k14-nél nagy fejlődés nem is látható, habár lehet, hogy azért, mert inkább a next-gen verzióra koncentráltak.
9.
9.
Raam989
Szerintem simán összevonhatták volna a Fifa és a Manager játékokat. És akkor lenne évenként új Fifa, meg mellé Manager mód. És akkor jól járt volna mindenki. (amúgy utálom a focit, meg a fifa játékokat is, szóval engem nem érint, viva NFL)
6.
6.
MrBrooks
Ne haragudjatok, nem trolkodni jöttem, de engem speciel ilyen "játékkal" frankón vallatni lehetne... :D Ha már foci, akkor haverokkal a kis-pályán, de semmiképp nem monitor előtt. Sorry!
5.
5.
TBO0
Ez a játék sosem volt a football manager konkurenciája, ez egy vicc volt. Új motor és online rész fejlesztése? Szerintük ez tesz egy sikeres, text based menedzser játékot? Jobb is, hogy itt hagyták abba... :D
4.
4.
BrendOoN
Majd ha szar helyzetben van a Sega megveszik tőlük a Football Manager licencszet 3-4 millió dollárért.. :D
2.
2.
theo9311
Pedig szerintem a Football manager mint játék már eléggé elavult (10 éve játszok vele lényegében ugyanaz a játékmenet azóta is), ha nem lelövik, hanem csinálnak egy normálisat, akkor ki tudja mi lett volna... De ezt a "vagy szart vagy semmit" hozzáállást sok cégnél nem értem...
1.
1.
joshsolman1993
,,Köhler azt mondta, a FIFA Manager fellendítésére új motorra és az online rész fejlesztésére lett volna szükség.'' Akkor miért nem készítenek még egy részt a hibáikra hagyatkozva, és így cselekedve egy újabb résznél? Nem feladni hanem jobbá tenni kell...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...