Final Fantasy - Lightning visszatérhet

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 17.
  • Hír
Link másolása
És most nem abban az értelemben, hogy Lightning Returns, hanem úgy általában: noha a múlt héten megjelent Final Fantasy lezárja Lightning történetét, a készítők nem zárták ki, hogy később visszatérhet vendégszereplőként.

A Lightning Returns: Final Fantasy XIII lezárja a Final Fantasy XIII-sorozat és egyben Lightning történetét, Motomu Toriyama direktor viszont azt mondta, a hősnő később más Final Fantasy-játékokban visszatérhet vendégszereplőként.

"Lightning története ugyan véget ér a Lightning Returns: Final Fantasy XIII-ban, ez a játék ugyanis ennek a sorozatnak a fináléját is jelenti. Viszont tudjuk, hogy Lightning még a többi Final Fantasy-karakterhez képest is rendkívül népszerű, szóval van rá esély, hogy később más játékokban visszatér - ha nem is főhősként, csak vendégszereplőként" - mondta Toriyama.

Toriyama egyébként az új részt ért kritikák kapcsán is megszólalt: mint ismert, a Lightning Returns-ben Lightningnak mindössze tizenhárom napja van megmenteni a világot, amit a kritikusok úgy értékeltek, hogy a Square Enix gyakorlatilag ezzel az időlimittel akarja korlátozni a játékosok szabadságát.

Toriyama viszont azt mondta, hogyha pozitívan állunk a dologhoz, megértjük, miért választotta ezt az utat a cég, és szemet hunyunk az ebből fakadó negatívumok felett is. Ezt alátámasztják egyébként a japán vélemények is szerinte, a távol-keleti szigetországban ugyanis a megjelenés után nem sokkal javult a játék megítélése, ahogy az emberek megszokták az időlimitet.

6.
6.
Naridar
A Final Fantasykban soha nem a főszereplők voltak jól megcsinálva. Squall meg Zidane még el-elmegy, de a mellékszereplők azok, akik igazán jól voltak mindig is megírva, pl. Auron, Yuna Cid (a VII-ből), Steiner, Beatrix, Cyan, Locke, Setzer, Celes Galuf, Kain, Ashe, Balthier, Sazh, Fang, az ellenségek közül meg Kefka, Jecht, Seymour meg talán Caius. Még a mobilos Dimensions részben is Alba, Glaive és Dusk viszik az egész történetet a hátukon, Nacht még elviselhető, de Sol-t a képernyőn keresztül akartam többször ledöfni egy konyhakéssel a játék során legalább tízszer.

Lightning karakterfejlődése a XIII 1. részében pont jól volt eltalálva. De aztán persze folytatni kellett, ahelyett hogy hagyták volna a fenébe és vitték át volna a játékmenet-ötleteket a Versus-ra (most már XV), folytatni kellett és így csináltak Lightningből, aki a 13-ban egymaga képviselte mindazt, ami a feminizmusban jó (ezt úgy, hogy közben népszerű tudott lenni volt a nyugatnál sokkal szexistább Japánban is), egy kommersz barbi-babát (még a fejlesztő is elismerte, hogy a karaktermodellen változtattak a Lightning returns-re, testarány és mellméret szempontjából).

Ehhez csak annyit tudok mondani, inkább Bravely Default-ozzatok. Final Fantasy-bb az mint a Lightning Returns.
5.
5.
Ooorky
#3: Valószínűleg japánban a FAP-factor játszik a legnagyobb szerepet abban, hogy egy karakter népszerű-e vagy sem.
Márpedig ebben se Squall, se Cloud nem versenyezhet vele.
4.
4.
Sun9us
"Lightning még a többi Final Fantasy-karakterhez képest is rendkívül népszerű"

WHUT?

Egy régebbi FF mellékszereplői is árnyaltabbak, és érdekesebbek voltak, mint Lightning. Pedig azokban, még szinkron sem volt, hanem buborékokban ment a szöveg.
3.
3.
DollSyndrome
Érthetetlen számomra miért erőltetik ezt a szereplőt. Pl egy Cloud, vagy Squall-hoz képest ez a csajszi sehol sincs. Sajnálom, hogy képesek voltak még plusz két résszel húzni az emberek agyát. Zola-val értek egyet, a tales of akármelyik része keresztbe lenyeli a mostani ff epizódokat. Ami persze nem probléma, de a square is csinálhatna már egy épkézláb játékot. Továbbra is az FF15-ben reménykedem.
2.
2.
Mortis
Komolyan? Tényleg rajonganak ezért a karakterét? Én naiv meg asz'ittem, hogy egy korábbi központi karakter lábnyomát sem csókolhatná meg...de a japánok tudják.
1.
1.
zola2000
Az biztos, én ezerszer inkább a tales of-al, xenobladdel, ni no kunival játszom, mint a final fantasyval, mégis míg ezek jó ha egymilliós eladást közelítik világszinten (vagy félmilliós) addig az FF13 a sokszorosa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...