A Razer is beszáll a VR-őrületbe?

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 26.
  • Pletyka
Link másolása
Oké, tudom, hogy a csapból is ez folyik, de tényleg érdekes, milyen hullámokat kavart a Facebook, miután bejelentette az Oculus felvásárlását. Tényleg mindenki virtuális valóságot akar?

A Facebook tegnap jelentette be, hogy felvásárolja az Oculus Riftet és a mögötte álló céget, ami nemcsak a játékosok között okozott felháborodást, Markus "Notch" Persson még azt is bejelentette, hogy emiatt mégsem készítik el a Minecraft Oculus Rift-kompatibilis változatát.

Mindez azért érdekes számunkra, mert Notch tweetjére többek között az a Min-Liang Tan is reagált, aki a Razer vezérigazgatója: ő azt írta, hogy a Razer "talán tud majd segíteni" a problémájában, ami elég erős utalásnak tűnik arra, hogy a gamer perifériáiról és számítógépeiről ismert cég is beszállhat a VR-őrületbe.

Ez egyébként nem lenne meglepő, és nemcsak azért, mert mostanában mindenki a virtuális valóságról beszél: a Razer előszeretettel kísérletezik rendhagyó koncepciókkal, legutóbb például a Project Christine-nel lepte meg a geekeket.

9.
9.
#1: "szájonbe"
ŐŐŐŐŐ....
Ezek nem valami "szemuveg" felesegek mert ha igen nem t'om mi ez a száj ize
....
8.
8.
pikszel
Csak legyenek egymással kompatibilisek a különböző márkák, ne kelljen minden játékhoz külön szemüveget venni. Nem baj az, hogy mindenki bele akar szállni ebbe az új őrületbe, csak egyezzenek meg valamilyen szabványban.
7.
7.
piskóta
#4: A realisztikusság, na ettől más. 15 éve egy autó és egy konténer között nem sok különbség volt, ma már a játékbeli környezet megdöbbentően tud (olykor) valóságosnak tűnni. Mintha átmennél a csillagkapun és egy másik világ tárulna eléd( legalábbis majd ennek is eljön az ideje).
6.
6.
Stiw
Pontosan így kell ezt, haladjon a munka, egy kettő!
5.
5.
Sun9us
#4: Mint ég és föld?
4.
4.
Cipo3
Azt nem értem, hogy 15 éve is volt már egy VR őrület de senkit nem fogott meg, hogy közvetlen a szemed előtt legyen egy monitor, vagyis kettő. Ez most mitől más?
3.
3.
Sun9us
A Razer nem lesz senkinek sem a konkurenciája. Presztízsből csinálnak pár VR szemcsit, hogy megmutassák, hogy nekik ilyen is van. Darabja kerül majd 6-700 ezerbe, míg az Oculus 70-80 ezerbe. (A Sony-é kb. 120 kiló.) Ezek el versengenek, míg a Razer méregdrága kütyüjét pár hülye gyerek, meg pár nagyobb youtube-os gamer csatorna fogja használni.
1.
1.
Cristiano
ennyire akar akkor szájonbe
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...