Fél órán át mozog a The Forest

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 1.
  • Videó
Link másolása
Bár a The Forest még messze nincs kész, péntek óta már játszható a játék alphaverziója. A Polygon a megjelenés apropóján rögzítette az első próbálkozását, amint megpróbálja felfedezni az erdőt...

Az Endnight Games is bedobott a közösbe egy túlélőjátékot, a The Forest alfaverziója már elérhető a Steam Early Accessen keresztül. A történet szerint hősünk repülőgépe lezuhan, és bár túléli a balesetet, egy rejtélyes kannibáltörzs által lakott erdőben találja magát, ahol minél tovább kell húznia.

A Polygon felvette az első próbálkozását, ennek az eredményét láthatjátok az alábbi gameplay videón:

Köszi, bence51!

42.
42.
markoci555
Ha esetleg megy a gépen, akkor is csak a kész játékot fogom tölteni, és több videót se akarok látni, hogy viszonylag új legyen az egész, nekem tetszett a videó alapján és igen, rengeteg a javítani való. Kicsit félreismertem a játékot, ennek sokkal nagyobb horror hangulata van mint túlélő.
41.
41.
MrZombieEater
Milyen érvek szólnak a játék ellen? Hogy bugos? Hogy lehet, hogy sose lesz kész teljesen? Nyilván. Minden játék ellen lehet felhozni érveket. De egyáltalán nem számít, mert aki megveszi őket, ők lesz*rják ezeket az érveket. Engem nem érdekel hogy bugos, mivel úgy töltöttem le, hogy számítottam rá hogy bugos, mert tudok olvasni. Azért töltöttem le, mert horror rajongó vagyok, és ez a játék egy remek ötlet, már régóta vártam ilyesmire. És jól néz ki, nagyon jól ki lett találva. Félelmetes, nyomasztó, érzed hogy magadra vagy utalva.
Inkább fizetek egy-két ezer forintokat kreatív, tehetséges embereknek, mint hogy fizessen több mint tízezret AAA játékokért, mint a COD, amikből minden lélek kiveszett az elmúlt évek alatt.
40.
40.
Juha
Annyi, hogy maga az early access is még alpha módban van. Ha valóban megjelennek olyan fejlesztök, akik nem fejezik be a játékot, akkor változtatnak, ennyi. Aki meg rühelli a dayz-féle tizedkész terméket, az ne vegye meg most, csak amikor kész lesz.
Ha nem kell a félig nyíró fodrász, akkor nem mész be, és kész.
Az alpári megnyilvánulásoktól mentesen: a legtöbb embernek itt nincs jobb dolga???
39.
39.
dshadow
#33: Teljesen tisztában vagyok az early access fogalmával, de annyira segghülye vagy, hogy fizikai fájdalom neked akármit is magyarázni. Olyan szinten retardált vagy hogy nem bírsz tisztán gondolkodni.

Pláne, hogy az írásodból ítélve be is paliztak a játékkal és megvetted. Hát így persze, hogy nem fogod azt mondani, hogy mekkora szar ha képes voltál fizetni érte. Olvasd még el egy párszor, hogy mit írtam mert vagy nem akartál vagy az agyi kapacitásod nem engedi de nem válaszoltál egyetlen érvemre sem. És ne böfögj ide valami orbitális faszságot amivel felmented magadat a válasz alól mert egyelőre TE vagy az egyetlen olyan alak aki egy épkézláb érvet nem tudott mondani a játék védelme érdekében. Ellenben már legalább 4-en mondtok több olyan érvet ami a játék ellen szól.

Kapd össze magad öcsi, mert egyelőre csak pofázol és nem kommunikálsz.
38.
38.
DzsungelCsirke
#37: Ja, bízzunk az emberi erkölcsben, abból még sose volt gond a történelem során :D Az Audiosurf 2 készítője pl. hónapok óta nem hallatott magáról, az early access segítette annak a szörnyű Day-Z másolatnak a terjedését is. Emellett a steam tele van alfában, bétában rekedt játékokkal amiket soha nem fognak befejezni a fejlesztőik, mert az ígéretekkel így is elég pénzt halmoztak fel.

Félre ne érts, remek rendszer az early access, egy-két játék valóban csak így jöhetett ki. Viszont a Valve-nak muszáj lesz dolgoznia rajta, mert ebben a formában távol van a tökéletestől, és az a fejlesztői mentalitás amit magával vonz többet árt az indie-iparnak mint amennyit használ. Tulajdonképpen bárminemű kritikát leráznak a rajongók azzal, hogy ugyan alfa-béta.

A Forest is bőven túl van hypeolva ahhoz képest hogy egy csinos minecraft lesz, kevesebb lehetőséggel és okosabb AI-vel.
37.
37.
anarchoid
Amugy errol az early acessrol : egy rendes indie formacio kifog tartani a jateka melett (forest, space engineers,stb) es nem az early acess kis penzecskejenek a lenyulasara brazirozik hanem hoszabb tavra tervez a jatek kariierjet kihasznalando profitalhatosagot.... Es szemelyszerint szeretem az alfakat, ez olyan mintha egy keszulo auto szeriabol a gyar megengedne, hogy a felkesz autot tesztvezethessem, mert ilyan vagy olyan okbol ki akarom probalni... es en szeretek ugy jatekot venni hogy ne egy demot, videot vagy konceptartot vegyek alapul ahoz hogy megvegyem-e
36.
36.
anarchoid
Buli jatek, bar piszok nehez ... 4 nap a rekordom ;)
35.
35.
Riven
#7: Alphába van, jóhogy van rajta javítani való.
34.
34.
MetalLord
#27: Szerintem az early access modellel önmagában nincs semmi próbléma. Egy kis csapatnak hatalmas lehetőség, hogy bevonják a lehetséges játékosokat a fejlesztésbe, nem csak a tesztelés miatt, hanem a több szem többet lát elve mentén olyan irányba vihetik a fejlesztést, ami egy játszható produktumot eredményez, nem vmi öncélű faszkodást. Azért ezek többnyire tapasztalatlan fejlesztők, akik hobbiból/kezdőként vágnak bele.
Viszont baj az tényleg van, méghozzá azért, mert az égvilágon semmi kontroll nincs felettük. Onnantól, h a steamre felkerülhet, gyakorlatilag tényleg azt csinálnak, amit akarnak, lenyúlhatják a pénzt, akármi. Mindenképp kéne valami kontroll a valve részéről, mondjuk aktívan felülbírálni a reviewk alapján, vagy kötelezni a fejlesztőket a rendszeres tájékoztatásra, illetve garantálni a visszafizetést, ha nem készül el a játék.
De a modell ettől még lehet jó, lásd az új UT. Ott gyakorlatilag ugyanez megy, csak ott van kontroll, piaci, mert ha nem csinálják rendesen, akkor nekik az nagy pénzügyi bukta. Viszont early accessen ez sem áll fenn, gyakorlatilag csak nyerhetnek.
Szóval ellenőrizni kéne, és akkor ki lehetne hozni ebből valami nagyon faszát. Mert azért ahol van önkontroll a fejlesztők részéről, ott elég jó dolgok is kijönnek. Igazából azért nehéz ez, mert nagyon változatos a felhozatal. Egyszerre van early accessbe mondjuk a Godus, ami mögött hatalmas tapasztalat és valódi fejlesztő cég áll, meg az ilyen forestek, ami full amatőr. Szóval nem egyszerű feladat, de meg lehetne oldani, csak sok energiát kellene bele feccelni a valve részéről.
33.
33.
randall13
#32: Még mindig ott tartunk, hogy nem bírjátok felfogni az Early Access lényegét és a vele járó kockázatokat. Amit ti firkáltok az a vélemények legalja, amikor nincs értelmes gondolat mögötte, csak szó szerint ideszartok pár betűt, ami jobb esetben egy értelmes szót alkot, de összefüggés a szavak közt úgyse lesz. Kérlek áruljátok el, hogy egy 4 fős csapat miért nem készíthet el egy játékot? Vagy az már megbocsájthatatlan bűn, hogy esetleg enni is szeretnének a fejlesztés ideje alatt?
Le van írva Steam-en, és még a játékban is baszott nagy betűkkel, hogy alfa stádiumban van a játék. (zárójelben megjegyzem, hogy sok játéknál a béta néz ki így) Aki ennek ellenére nem bírja felfogni picinke agyával hogy előfordulhatnak bugok és egyéb kellemetlenségek, az kérem szépen hülye. De aki ezt képes tudomásul venni és szorult egy cseppnyi értelem a kis buksijába, az egész egyszerűen átsiklik felette, nem ad rá ki nevetséges 15€-t. Igen, nincs garantálva, hogy egyszer valaha elkészül-e a játék. De ha sikerült beleölni 20 órát a játékmenetbe, tekintettel az AAA játékok 60€-s áraira amikben szintén nincs több tartalom, már megérte az a 4000Ft.
Jó lenne végre felnőtt módjára gondolkodni és nem ugrálni mint egy fogyatékos majom, akinek elvették a banánját. Ha nem tudod elmagyarázni, hogy miért káros az a 4 ember a játékiparra, akkor ne magyarázz, ennyire egyszerű. Bár állítom meg sincs a játék egyikőtöknek sem, csak láttatok youtubeon 1 óra játékmenetet és hú mekkora szar. Mert a videók arról híresek, mennyire átjön belőlük a játékélmény.
32.
32.
dshadow
#30: "Az a gond, hogy amit sokan annak vélnek, azok nem vélemények."

itt árultad el, hogy nem sok közöd van a kulturált kommunikációhoz és az intelligenciád is hagy kívánni valót maga után. De a folytatás is megérne egy misét.
30.
30.
randall13
#29: Az a gond, hogy amit sokan annak vélnek, azok nem vélemények. Persze hogy legyökerezem azokat, akik nem tudnak elkülönülni az érzelmeiktől és objektíven szemlélni a dolgokat. Illene nem csak saját szemszögből látni.
29.
29.
Ecneb
#14: Annyival normálisabb is lehetnél, ha nem szólnál be megállás nélkül mindenkinek, hogy te gyökér, te f@sz stb... Nem tudod magad normálisan kifejezni? Miért zavar téged annyira, ha valaki elmondja a véleményét? Neki ez nem tetszik, neked meg igen. Ezért gyökér lenne?
28.
28.
MrZombieEater
#27: Azok számára akik fizetnek érte, nyilván nem 0. Ez a te véleményed.
27.
27.
dshadow
#26: Szóval még mi fizetünk azért, hogy fejlesszük a játékot? Szép :DD

Nem lehetett olyat csinálni, mint minden normális játékfejlesztő szokott, hogy legalább 75%-ban befejezi a játékot, majd tart egy open betat/zárt alphát és serényen javítja azokat a bugokat amiket észrevesznek a játékosok?

Nem fogod fel, hogy ez egy 0? Hiába jelented xy bugot, mert a negyede sincs kész a játéknak és úgyis tele lesz buggal a következő update.

De felőlem fizess azért, hogy fejlesztő legyél.
26.
26.
MrZombieEater
#23: Azért van kiadva, hogy segítség a fejlesztők munkáját a játékosok azzal, hogy jelentik a bug-okat, illetve ötleteket adnak, leírják a véleményüket. Ezeket figyelembe veszik a fejlesztők, és a végtermék jobb lesz. Erre többek között azért is van szükség, mert ha jól tudom négyen fejlesztik ezt a játékot, a tesztelés így sokkal hatékonyabb. Ezt inkább úgy kell felfogni, hogy bevonnak a játék készítésébe kicsit. Illetve nagy betűkkel ki van írva, hogy kurvára nincs kész a játék, csak akkor vedd meg, ha segíteni akarsz, és nem rinyálsz amiatt hogy nincs kész.
25.
25.
randall13
#24: Az is ugyanúgy Early Access-ben indult, ha nem tűnt volna még fel.
23.
23.
dshadow
#19: 10 Euro egy olyan játékért ami kvázi használhatatlan. Vagy te kifizetnél 500k Ft-ot egy kocsinak a vázáért és motorjáért, de közben nem tudnád semmire sem használni?

És megint a DayZ-re kell utaljak ezért elnézést is kérek de a legfelkapottabb Early Acc. játék és majdnem 25 ajró... Azért ne haragudj, de 25 Euroért nem pre alpha játékot kéne vegyél csillió buggal. És persze mondhatod, hogy háááááát most még ilyen, de egyszer befejezik... ezt ki garantálja? A főmufti aki az egésznek a feje volt lelépett, a fejlesztés lelassult és sokkal körülményesebb lett. Több a bug is. Mi a garancia, hogy a The Forest nem erre a sorsra jut?

Nem fér a fejembe hogyan lehet elfogadni egy ilyen üzletpolitikát. Már a Dlc-k bevezetésénél elindult ez a szarság.
20.
20.
mestermagyar
#14: Igen, és mi van a towns-al? Az egy korrekt steames játék alpha verzióban, amit a fejlesztők elhanyagoltak, és egyáltalán nem fejlesztik tovább, mert megunták, a felbérelt programozó, akinek tényleg ez a munkája, pedig tényleg nem tud megélni. Eltűntek a francba a pénzzel.

Nem, egy early access verzió nem szabad hogy erre való legyen. Ez olyan, mintha bemennél a fodrászhoz, az elején kifizeted a nyírás árát, hogy majd később teljesen le leszel nyírva, aztán meg csak kicsit rövidebb hajat hagy rajtad, Nem erre számítotál, nem kaptad meg amit a pénzedért kértél, félkész munka. Le van szarva, hogy nem kérted hogy pontosan mekkora legyen. Az early access se átverésre legyen már használatos. A ilyen gyerekes tanmeséket az iskolában és otthon kell tanulni.

Ez most konkrétan azt jelenti, hogy valaki készít egy játékot early accessen, és spórolásképpen félkészen abbahagyja. Mindenki tudja, hogy ez nem etikus, gusztustalan pénzhajhász. Erre jön pár ilyen ember mint te, és elkezdi kántálni ezt a "ki van írva hogy early access" szöveget, ezzel még támogatják is azt, aki az előbb hagyta abba a játékot észrevehetően félkészen, és elemel minden pénzt, amit kifizettek neki, amikor a felét sem fejlesztésre költötte.

Az early access egy szabályok nélküli kickstarter, minden megtörténhet, amire egy tudatlan ember gondolhatna kickstarteren.
19.
19.
NoRush
#17: Aránytalanul sok pénzt? Ember, 10 euro... :D Már tényleg mindennek a legalja, ha ezt sokallod.
17.
17.
dshadow
#14: Ajjaj, előkerült a szótár, csak sértegetni nem tudsz :)

Rohadt nagy pofátlanság egy félig kész játékot kiadni ugyanígy vagyok a dayz-vel is meg a többi moslékkal ami félig sincs kész de aránytalanul sok pénzt kérnek el érte.
Jelenleg a The Forest egy techdemo, semmi más. Adják ki amikor kész van a játék és kész.

Ja várj, nem tudnak mit enni és éhenhalnak :DDDDD Biztos olyan szarul megy nekik Kanadába, hogy ha nem adják ki a félkész játékot akkor meghalnak :D

Olyan naiv vagy hogy az már fáj. Vagy akkora fanboy hogy nem bírod beismerni, hogy elb@szták a fejlesztők a játékot az early acessel. DayZ is ugyanebben a cipőben jár. Bár itt nincs annyi bug.
15.
15.
GAMEROD
Fikagépek már megérkeztek, akik helyesen írni még nem tudnak ugyan, de egy több észt igénylő játék elkészítőire már fújolnak. Nekem tetszik, és a hibái ellenére is sokszor nekifogtam. A fejlesztők is tisztában vannak a hibákkal, ezért van ott a 0.01. Más játéknál a 0.01 alatt még grafika sincs. De ezt le lehet írni ezeknek a lámáknak mert szerintem még a tizedesekig sem jutottak el az iskolában az életkorukból kifolyólag. Nagyon jó lesz ez, főleg coopban.
14.
14.
randall13
#12: Hogy tudjanak mit enni a fejlesztők, azért te gyökér -.-
A fodrászos példádnál maradva, az ajtó fölött kva nagy betűkkel ki lenne írva, hogy csak félig nyír meg, ezután a saját felelősséged, hogy bemész-e vagy sem.

Azt hiszem erről írni fogok egy blogot ha lesz időm, mert sokan nem bírják felfogni az Early Access lényegét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...