2018-ra 100 milliárdos lesz a játékpiac

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 25.
  • Biznisz
Link másolása
A DFC Intelligence legújabb elemzése biztató képet fest a játékipar jövőjéről, a cég szerint 2018-ra 100 milliárd dollárosra hízhat a játékszoftverek piaca. A mobiljátékok alaposan kiveszik a részüket a növekedésből.

Kiadta a legfrissebb játékipari előrejelzését a DFC Intelligence, az elemzőcég a játékeladásokból 100 milliárd dolláros forgalmat vár 2018-ra - 2014-re 64 milliárd dollárt becsülnek a szakértők.

A DFC szerint a növekedésben nagy szerepet játszik majd a hardcore terület, illetve a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) játékpiacának erősödése, és persze a mobilos játék is - a DFC arra számít, hogy 2018-ban egyenlő arányban járulnak hozzá a teljes forgalomhoz a konzolok, a PC és a mobilok.

A mobilos játék erősödése lesz a leglátványosabb. Árulkodó, hogy a cég most azt becsüli, a 2013-as 10 milliárd dollár után 2018-ban 29 milliárd dollárt hoznak majd a mobilos címek a fejlesztők és kiadók konyhájára, miközben korábban maga is kisebb összeggel, alig 17 milliárddal számolt. Ennek persze meglesznek a hátrányai is: az elemzők szerint a mobilos piac borzasztóan túlzsúfolt és töredezett lesz, ami a fejlesztőknek óriási kihívást jelent majd.

Konzoleladások. Érdekesség, hogy a DFC a vártnál több eladott PS4-gyel és Wii U-val számol, Xbox One-ból viszont szerinte kevesebbet fognak eladni annál, mint amit korábban becsült. Szerinte a Microsoft tágabb értelemben vett "szórakoztatási" stratégiája körül annyi a kérdőjel, hogy az még annak ellenére is visszafoghatja a konzolt, hogy egyébként jön belőle az olcsóbb, Kinect-mentes változat. A PS4 előnye tehát biztos egy darabig, a DFC szerint az a kérdés inkább, hogy a Sony képes lesz-e kiépíteni egy olyan játékosbázist, mint amilyet annak idején a PS2-vel.

A hardvereladások egyébként szintén erősödnek várhatóan, a DFC szerint a konzolok, a high-end PC-alkatrészek és a különböző kiegészítők is jól fogynak majd.

4.
4.
bodortamas1
Ez elég biztató hír, legyen igaza a DFC-nek, a játékipar pedig törjön minél előrébb a világpiacban :)
Egyébként meg már ma sem szokás lenézni a kockákat, hiszen mára ez egy életformává vált. Nagyon kevés az olyan gyerek, aki még nem találkozott volna videojátékkal. Ezek közül valaki folytatta gamer szinten a játszást, így kocka életmódot él, valaki pedig marad az alkalmi jelzőnél, persze, ez sokszor csak álca, ha az illető szégyelli a gamer mivoltát. Remélem az elemzőcég jóslata beteljesedik, és 2018-ban senki sem szégyelli majd azt kimondani, hogy igen, én egy gamer vagyok és szeretem ezt csinálni.
3.
3.
Neo1989
És végre talán MO-n is elfogadják h a videojáték nem a 12 évesek "sportja" és nem aggatnak a magunkfajtára ostoba jelzőket.
1.
1.
Cristiano
ha így folytatódik akkor igen:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...