Ubisoft: már nem utáljuk annyira a DLC-ket

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 8.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft digitális terjesztésért felelős igazgatója szerint a játékosok már nem utálják annyira a DLC-ket, és a season pass is egyre elfogadottabbá válik a rajongók körében. Szerinte minden a tervezésen múlik.

A Ubisoft digitális terjesztésért felelős igazgatója, Chris Early a GamesIndustry Internationalnek mondta el, hogy a tapasztalataik szerint a játékosok egyre kevésbé ellenállóbbak a DLC-kkel és az azokat csomagban kínáló season pass-szel szemben, ami szerinte annak tudható be, hogy nem érzik úgy, hogy bármilyen módon rájuk lennének erőltetve a különböző extra tartalmak.

"Azt gondolom, néhány modell elfogadottá vált mára, a DLC például eléggé elfogadott, és a season pass is" - mondta. "Egyébként érdekes, mikor a season passre afféle service passként kezdesz el gondolni: mi a season pass-vásárlóinknak például exkluzív eseményeket rendezünk, így többet kapnak puszta DLC-knél. Szóval van fejlődés ezen a téren is."

Early szerint az elfogadottság a gondos tervezésnek köszönhető, mint mondta, arra kell törekedni, hogy a kiegészítők valóban bővítményként szolgáljanak: "Az rossz, amikor úgy érzed, kénytelen vagy fizetni, vagy úgy érzed, hátrányod lesz belőle, ha nem fizetsz."

36.
36.
Naridar
Ha teljesen új tartalom készül reális áron, azzal nincs semmi probléma (ld. Borderlands 2 DLC-i a Natural Selection Annex-et kivéve, Prince of Persia epilogue, Civ 5 Brave new world és Gods and Kings), ezek már régebben is voltak lemezes kiegészítőként, csak most már DLC-ként konzolra is elérhetők. Amikor azonban lemezen lévő tartalmat tesznek DLC-vé (Capcom többször, Mass Effect 3 From the Ashes) az egyszerűen felháborító, főleg ha az alapjáték menüjében/narratívájában már ott van a DLC-tartalom menüpontja (Lumines Live X360-on, Assassin's Creed 2). A másik meg ha játékbeli előnyt lehet pénzért venni, mint valami freemiumban (Shin Megami Tensei 4 EXP DLC-i (!), Tales of Vesperia XP, Gold és booster DLC-k).
32.
32.
Ecneb
#1: Teljesen egyet értek, DS3 utolsó 3 fejezetét kivágták és 10 eróért lehet megvenni. Egyszerűen hányinger keltő. Nem érdekel, hogy DLC, az érdekel, hogy ha már megvettem, akkor vagy kapjak teljes játékot, vagy kapjak ingyen DLC-t.
31.
31.
kristof97
#30: Nem értesz te hozzá, az Ubisfoft sokkal jobban tudja, hogy mit szeretsz, és mit nem. :D
30.
30.
markoci555
Én azt hittem pont fordítva van, egyre jobban utálják.
28.
28.
sajttaller
Azért jó lenne, ha nem egy kiadó döntené el, hogy a játékosok szeretik vagy utálják a DLC-ket... Amikor tényleg van tartalom egy kiegészítőben, és nem az alapjátékban szükséges dolgokat tartalmazza az még oké, de néhány játéknál nagyon elszaladt a paci, amikor 20 DLC van, és semmi tartalmuk sincs...
25.
25.
randall13
#23: Áh, én játékot fél tartalommal nem szoktam venni. Nem vagyok az a palimadár típus.
24.
24.
kristof97
#22: Sőt, egy 60 dolláros játék helyett vegyél meg 10 HB-t.
23.
23.
kristof97
#22: a 15 dolláros BF és COD kiegészítők árából meg a haverodnak is megveheted ezt a Humble Bundle csomagot.
22.
22.
randall13
#21: 8$??? Abból épp kijön egy BioShock1&2, Maffia2, SpecOps: The Line, XCom Bureau és Darkness2
18.
18.
kristof97
Lehet, hogy a PCsek utálják a Rockstart a GTA 5 és RDR miatt, de, hogy ők nem dobálják a fizetős DLCket minden játékuk mellé, az is biztos. Drágább volt a GTA 5, mint egy átlagos AAA játék, de minden tartalmat ingyen adnak ki hozzá, ami azért korrekt/jófej dolog (vagy ennek kéne lennie a normának?) tőlük, és követendő példa a többi kiadó/fejlesztő számára szerintem.
16.
16.
Cristiano
legyne sok sok tartalmas DLC
15.
15.
SL89
Légyszives szavazzatok a Magyar huszár kinézetű Assassinomra :) Köszi

http://www.acunity-unite.com/profile/8360
14.
14.
randall13
#10: Dehogynem lehet tenni ellene. Nem kell megvenni...
13.
13.
Juha
Sry, vihar van :-)
12.
12.
Juha
Nekem nincs semmi bajom a dlc-kkel, a witcher2-höz pl. mindet "megvettem" :-)
Én régen nagyon naívan azt gondoltam, hogy ez így fog müködni, hogy veszel pl. Egy collectors editiont, vagy akár sima alapjátékot, és vkinek elöbb, vkinek utóbb, de mindenkinek ingyen letölthetövé vált volna.
Szerintem eredetileg ez volt az elképzelés pl. Warezmentesítésre, csak meglátták az anyagi lehetöséget, így lett ez a "fizetös patch", csak átkeresztelve. Birka vásárlók = mindenkit kihasználó kiadók, ezért tényleg nem ök a hibásak.
11.
11.
Juha
Nekem nincs semmi bajom a dlc-kkel, a witcher2-höz pl. mindet "megvettem" :-)
Én régen nagyon naívan azt gondoltam, hogy ez így fog müködni, hogy veszel pl. Egy collectors editiont, vagy akár sima alapjátékot, és vkinek elöbb, vkinek utóbb, de mindenkinek ingyen letölthetövé vált volna.
Szerintem eredetileg ez volt az elképzelés pl. Warezmentesítésre, csak meglátták az anyagi lehetöséget, így lett ez a "fizetös patch", csak átkeresztelve. Birka vásárlók = mindenkit kihasználó kiadók, ezért tényleg nem ök a hibásak.
10.
10.
Egyre kevésbé vagyunk ellenállóbbak, persze.. Inkább csak meguntuk hogy rohadtul nem tehetünk ellene semmit.

#1: +1
8.
8.
Lacek896
Meglehet köszönni az előző konzolgenerációnak amiért itt tartunk. PC-n nem lenne gond ha jönne Mod SDK meg hasonló, de itt is remekül lehet azokat a korlátokat ráerőszakolni a userre amit már a másik oldal sok éve megszokott.
7.
7.
TheDeathFlash
Én sosem veszek DLC-t mert nem izgatnak csak ha tényleg érdemes mint a Borderlands 2-ben.
5.
5.
Sun9us
Mostanában valóban moderálták magukat a kiadók DLC téren, de van egy másik dolog, ami ledobja nálam az ékszíjat. A Capcom, és a Bandai szokott rá mostanában, hogy nem DLC-t ad ki, hanem 134. szerre kiadja ugyan azt a játékot, 2 karakterrel, meg 1 pályával megspékelve, teljes áron.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 Generations Mega Arcade Game of the Year edition GX season 1
4.
4.
Chrysh
Ha továbbra is cseresznyemagként köpködik a DLC-ket eljutunk arra a szintre, hogy plusz érmét kell bedobni ahhoz, hogy a következő pályán játszhassunk.
2.
2.
TBO0
Már értem! Velem volt a baj, hogy mint lehúzásként, nem pedig mint megváltásként tekintettem a kivágott részletekre, amiket később pénzzé tesznek. Sőt, még akár 1-2 pályát is kaphatok néhány fegyverrel, amikért előre is fizethetek megjelenés előtt úgy, hogy ezekről semmit sem tudok!
Köszönöm, Chris Early! Felnyitottad a szemem! Átadom magam a DLC áradatnak, már most is csak úgy dobálom a pénzt a monitoromhoz, miközben meg van nyitva az Origin és az Uplay shop :)
1.
1.
Giggsy
Nem a DLCkkel van baj, hanem azzal, ha a kész játékból kivágnak egy darabot, és utólag DLCként értékesítik. Lásd: a From The Ashes DLC a Mass Effect 3-ból. A plusz csillivilli fegyver, meg hasonló DLC-k jók (nekem nem kell, akinek szüksége van rá, az fizessen érte, ha akar) a plusz küldetés DLCkkel sincs baj, ha azok valóban új tartalmat adnak a játékhoz, de hülyének ne akarják nézni az embert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...