Frissítve: 18000 fős Microsoft-elbocsájtás

  • Írta: Arell
  • 2014. július 17.
  • Biznisz
Link másolása
A 2009-es, 5800 fős leépítésre nosztalgikusan tekintünk vissza, miután a Microsoft bejelentette idei terveit az átszervezés és az optimalizálás jegyében. A vállalat ugyanis összesen 18000 főtől válik meg idén.

A Bloomberg jelentése szerint a Microsoft ötéves rekordot fog megdönteni a következő elbocsájtási hullámában, amit akár már ezen a héten be is jelenthet.

A Nokia tavalyi, hétmilliárd dolláros felvásárlása óta körülbelül harmincezer új alkalmazottal bővült redmondi székhelyű vállalatóriás. Az újraszervezés és a költséghatékony működés fejében így a szakértők valószínűnek tartják, hogy a 2009-es létszámcsökkentésnél is brutálisabb leépítés várható, amely kiterjedhet a Microsoft minden ágára, beleértve az Xbox részlegét is.

A vezérigazgató, Satya Nadella az optimalizálással a továbbiakban szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a mobileszközök, a cloud computing és a fejlesztői szoftverek tökéletesítésére.

Update!

A július 17-én közzétett információk szerint a Microsoft végül összesen 18000 főtől szeretne megválni, melyből 12500 a Nokiától kell, hogy távozzon - ősszel bezár a komáromi Nokia-gyár is. A "szervezettség és kultúra evolúcióját", valamint a munkafolyamatok agilitásának növelését és hatékonyságát célzó elbocsájtásokat Nadella egy nyilvánosan közzétett jegyzetében közölte a vállalat alkalmazottaival.

A teljes leépítés egy év alatt fog lezajlani, de java része már az első hat hónapban bekövetkezik majd. A vezérigazgató így fogalmaz: "Fontos megjegyezni, hogy bár néhány területen megszüntetünk posztokat, más stratégiailag fontos helyeken újakat építünk. Megígérhetem, hogy mindezt a lehető legátgondoltabban és átláthatóbban fogjuk végrehajtani."

Majd sokunk megnyugtatására később hozzáteszi: "Az év elején már útnak indított változások figyelembevételével a Surface, az Xbox hardver és a PPI csapatokat csak korlátozottan érintik az átalakítások."

18.
18.
kopic
#17: Ámen !

Am azt kihagytátok, hogy az Xbox Entertainment Studios bezár, viszont az elkezdett projekteket befejezik még.
17.
17.
Bobby Kotick
Keveslem.
Mindenesetre megnyugodtam, felső vezetőket nem küldenek el. Inkább ki kell rúgni 20 ezret vagy még többet minthogy egy vezetőnek is akárcsak egy centtel is csökkenjen a fizetése.
16.
16.
pstomi
Ennek mi értelme volt? Megveszik a Nokiát majd kirúgnak minden Nokia dolgozot.
15.
15.
Extol
Na ez a nem semmi szám barátom
13.
13.
Vidofone
#11: Komáromban már bezárták a gyárat. Sajnos nem ez lesz az egyetlen.
12.
12.
Vidofone
A MS-nek pluszba még az is betehet, hogy az IBM és az Apple kizárólagossági megállapodást kötöttek egymással, célként kitűzve hogy szövetségesekként betörni a nagyvállati környezetbe írt rendszerek és szoftverek piacába, nem titkolva a hosszabb távú stratégiai célt: az almás hardverekre (iPad és iPhone) az IBM által alkotott szoftverekkel és speciális appokkal a 100%-os piaci részesedés megszerzése. Ebben a szegmensben eddig az MS szinte egyedüliként volt jelen és most hirtelen egy a (hardveres és szoftveres) fejlesztésekben élen járó konkurenciával számolnia,és mindez a cég pont egy olyan időszakában történik, amikor amúgy sem megy nekik a szekér.
11.
11.
rocket182
Csak tönkre ne tegyék a Nokiát...
Igazán kár lenne érte.
9.
9.
bema695
Bill helyébe odaadnám az egész céget az apple-nek egy 15-ös macbook pro-ért, csak vigyék a gecibe :DD
8.
8.
Juha
#5 ha az ember ásványvizet vesz, akkor a többség a szentkirályit veszi, mert arról hallott, hiába ugyanolyan az olcsóbb is, még az is lehet ugyanabból a forrásból van, de befolyás alatt áll, holott többnyire nem is tud róla.

Konzoloknál csak 2-3 alternatívájuk van a potrnciális vásárlóknak, ezért erre kellett hatalmas marketinggépezetet kiépíteni. Persze van hogy nem adja a gèp, most pl. Ez van.
7.
7.
cannondale
Ezért nincs wzukség bevándorlókra.
Mindenki maradjon a helyén és nyugodjon le a picsába.
6.
6.
anarchoid
#2: eladni feladni nemfogjak az xbox brand hosszutavu befektetes, barmilyen buktatoiis legyenek
5.
5.
#3: Ez mind csodalatos csak egy dolog mit gondolnak, meg szerintuk mi lesz, (altalaban koszono viszonyban sincs a valosaggal), meg mi kovetkezik be.
Egy biztos ha 10-ed ennyi penzt oltek volna a marketingjebe (x1) es csak 15%at forditottak valna a megmaradt penznek a valodi fejlesztesre es szakemberekre nem ez lenne a box ami.
Igazi barom, csak kulsosegekre ado, szinte termekre nem is csak marketingre epito, ameriaki ceg.
Az amcsi tarsadalom tukre.
De minek is tegyek ha az emberek 90% egy istenbarma es meg ha latja is, hogy valami szar, de felulirja a tapasztalast a marketing csilivili amit belevertek a hulye fejebe.
3.
3.
kopic
#1: +1
Még a Lionhead is ott van, de ez így is rohadt kevés a riváliséval szemben.:(

randall13:
El kell, hogy keserítselek:
http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=24000&news
2.
2.
randall13
Vagy adják el az xbox részleget. Nem tartom valószínűnek hogy hozna annyit a konyhára, mint amennyi agyfasz van vele. Inkább a Windowsra kéne koncentrálniuk, még mielőtt két szék közé esnek.
1.
1.
DON GONDOCS
Az xbox részleget megértem főleg a marketingeseket kéne szélnek ereszteni. Jó lenne ha az MS szervezne pár belső stúdiót a 343 Industries és Turn 10 Studios kívül is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...