Betiltották Thaiföldön a Tropico 5-öt

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Thaiföld tavaly május óta áll katonai diktatúra alatt, a junta azóta több külföldi szórakoztatóipari terméket is betiltott. A legutóbbi akciójuk videojátékos vonatkozású, most éppen a Tropico ötödik epizódja került sorra.

A Tropico 5 thaiföldi terjesztője, a New Era árulta el a minap, hogy a helyi cenzorok a játék betiltása mellett döntöttek, amiért annak "bizonyos részei hatással lehetnek ország békéjére és rendjére".

Bár a New Era és a játékot eredetileg kiadó Kalypso igyekezett álnaiv értetlenkedéssel tompítani a helyzetet, valójában nem kell sokat gondolkodni, hogy kitaláljuk, a diktatúraszimulátort miért nem engedték be a diktatúra alatt álló országba. A Tropico harmadik és negyedik része egyébként még gond nélkül megjelenhetett Thaiföldön, érdekesség, hogy utóbbihoz még egy junta témájú DLC is megjelent.

"Ez egy jó játék, pozitív értékelésekkel" - mondta a New Era marketingmenedzsere, Nonglak Sahavattanapong. "A Tropico 3-at és a Tropico 4-et terjeszthettük korábban, de úgy tűnik, az ötödik részre úgy fejlődött a történet, hogy annak bizonyos részei nem megfelelőek a jelenlegi helyzetben."

A Kalypso szerint a New Era nem fog fellebbezni a döntés ellen: "Csalódottan halljuk, hogy a Tropico 5 nem jelenhet meg Thaiföldön" - nyilatkozta Simon Hellwig, a cég marketingese. "A Tropico 3 és a Tropico 4 is sikeres volt az országban, és bár a Tropico rendelkezik olyan realisztikus politikai elemmel, ami kapcsolódik ide, az összes tartalmat a már védjegyének számító, szemtelen humorral tálalja."

"Ez úgy hangzik, hogy akár El Presidente egyik saját rendelete is lehetne" - tette hozzá kissé nyíltabban egy másik marketinges, Stefan Marcinek.

7.
7.
Ecneb
#5: Vigyázz, megharagudott rád!
5.
5.
Dante2014
Cristiano is thaiföldi, vajon mit szól hozzá? Tuti beszerzi? :D
4.
4.
sajttaller
#1: Kivéve persze ha a nyelvtani részre gondoltál :)
3.
3.
sajttaller
Vagy talán mégsem:

"A juntákban a hatalom (hivatalosan) magas rangú katonatisztekből álló bizottságé, de ez a testület gyakran csak egy diktátor szerepének kendőzésére szolgál."
2.
2.
fojesz
#1: Javítottam, köszi!
1.
1.
XuChi
"Thaiföld tavaly május óta alatt áll katonai diktatúra alatt, a junta azóta több külföldi " Ez valahogy hibásnak tűnik ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...