Milyen játékok várhatóak iPhone 6-ra?

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 10.
  • Hír
Link másolása
Az Apple tegnap két új telefont jelentett be, és az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus bivalyerős hardvere lehetővé teszi, hogy a mobiljátékok is szintet lépjenek. Egy csomó kiadó és fejlesztő lát fantáziát az új iPhone-okban.

Szépek és erősek a frissen leleplezett új iPhone-modellek, de mi inkább a játékfelhozatalra vagyunk kíváncsiak. Oké, nem árt ismerni a hardvert ahhoz, hogy tudjuk, mire számítsunk a látvány terén.

A telefonok szeptember 19-én kerülnek piacra (hozzánk még idén befutnak) az iOS 8-cal egy időben. Az iPhone 6-ot 4,7 hüvelykes, az iPhone 6 Plust 5,5 hüvelykes kijelzővel, a Retina Display HD-val szerelik, előbbi 1334×750-es felbontást, utóbbi 1080p-t présel ki magából. Az új processzor az Apple A8, amely szintén 64-bites és 25 százalékkal gyorsabb, mint az A7 - a grafikus teljesítmény állítólag 50 százalékkal megnő és itt válik érdekessé a dolog.

Ahogy azt már lehetett tudni, az Apple új fejlesztői környezettel, a Metal 3D API-val lepi meg a játékkészítőket. Az új SDK sokkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a korábbi OpenGL API. A konzolszintű játékok már tényleg kézközelben vannak a platformon: a Rebellion, a Ubisoft, az Epic Games, a Square Enix, az EA, a Disney és a CD Projekt Red például tutira készít majd iPhone 6-os játékokat.

Az első fecske már bemutatkozott: ez lesz a Super Evil Megacorp MOBA-ja, a Vainglory. Igazi iparági veteránok dolgoznak az alkotáson, például a Playfish egykori alapítója, Kristian Segerstrale. A stúdió vezérigazgatója az a Bo Daly, aki korábban a Rockstarnál és a Gazillonnál szerzett tapasztalatot, de volt blizzardos, insomniacos és riotos arcok is a csapatot erősítik.

A Vainglory húszperces meccsekre koncentrál, a játékmenet leginkább a DotA 2-ra és a League of Legendsre emlékeztet, és természetesen free-to-play lesz. Megjelenése októberben várható, s decemberig minden régióban befut. 

11.
11.
ngabo06
10#: iOS 7 óta a rendszer "előnye" az androidal szemben,hogy nem akad stb, mondhatni eltűnt, van egy iphone 5-m és sokszor az animációk beszaggatnak (előtte ilyen nem volt, 7.1 se segített sokat), az ipad 2 igen sokszor akad, és még zabálja is a ramot, megnyitok 3 lapot egy böngészőben és újratölti a többit, vagy 2 alkalmazás a háttérben és kilövi a másikat, tudom, hogy már régi de akkor minek adják ki rá a frissítést, ha csak sz@r lesz. Jah és restore-ozthattam akárhányszor semmi különbség. A legújabb eszközökkel viszont legalább nincsenek ilyen problémák.
10.
10.
Juha
Éés jön már a szokásos: ilyen-olyan überfaxa lesz az új iProduct, két hónap alatt a keletiek lemásolják, 6 hó alatt lekörözik az "óccsósággal". Nem nekik kell fejleszteniük, jóhogy olcsóbb, de az átlag vevönek ugyan mindegy, föleg nálunk, hogy hasonló (persze tudom, hogy azért van nem kis különbség) tudàsú kèszülékek között azért van egy százezres különbség.
Írtam ezt a haldokló ZTE SKATE telómról, amit két éve vettem használtan, kibírt egy éjszakát odakint a 20 centi ráesö hóban, és tökéletesen bírta, csak fóliacsere volt.
Mondjuk azt is tudom, hogy az "i" a menö, de lexarom, eddig 12 4s-t láttam lefagyni kollégáknál, meg egy 5–t.... :-) az enyém is lefagy, de 30k-ért, nem 170k-ért :-)
9.
9.
aordog
Az elírásokért sorry.
8.
8.
aordog
Mostanában Asphalt7 és 8 megy a regelente a meló elött egy Nokia 635-ön. Van még a Mayhem, ami szintén hatalmas, Dred bíró,Kinectimals meg valami repülős game. 2hónapja van meg a telóm, de nagyjából ezek a jo Játékok, a többi csak térkitöltő az áruházban.
Iphon6-ra meg nevetséges, hogy ezt kell bemutatni, hiszen az én telom egy alsókategoriás vacak az Iphon-hoz képest, de amiket felsoroltam játékokat szerintem ettől mind1ik jobb.
6.
6.
dcba
#5: Sztem pont, h nincs lejtmenetben. AZ emberek szeretik ezeket a jatekokat, mert konnyuek es nem kell 5 percnel tobbet foglalkozni vele, barmikor abbahagyhato es folytathato. Jo uzlet, mert olcsok es sokan megveszik, mert csak ennyi, akkor ha jo, ha rossz akkor sincs gaz, de a fejlesztonek akkor is penz, tovabba sokan meg koltenek jatekon belul is. SZtem pont, h lassabban nagyobb biznisz lesz mint barmelyik AAA jatek. Olvass utana, h a Candy Crush alkotoja mekkora milliomos lett abbol a kis debil jatekbol.

De ettol fuggetlenul ertem amit mondasz, mert en is igy vok vele, total hidegen hagynak mar a mobilos jatekok, mert a komolyabb jatekok, mint a Modern Combat, egy buta csolovolde, aminek a grafikajat leszamitva, olyan buta es egyszeru a menete, h az mar faj, tovabba iranyitani sem jo, tovabba ott a sok Temple Run clone, meg a sok idiota free to play jatek, ami meg csak a tokenekrol szolnak, meg a kulonbozo regi klasszikusok mobiljatekka convertalasa. Ezek nem jok es nem szorakoztatoak es tenyleg lassan minden jatek ugyanarra a kaptafara megy. En is mar csak a Family Guy varosomat epitem a tableten reggelente egy kave melett es annyi.
5.
5.
Nem tudom, amikor meglett az első 'okostelefonom' nagyon be voltam lelkesedve. Aztán szép lassan betemetett a szartenger és rájöttem, hogy ugyanazok a címek néznek rám a storeból amiket lassan fél éve unok. Néha hébe-hóba kijött valami érdekesebb, de szépen leszoktam a játékról és ma már ott tartok, hogy minden másra nagyon is használom a telefont, de játékot nem töltöttem le ( és nincs is a telómon ) lassan fél éve. Elmúlt a varázs és szépen visszaköltöztem a monitor és a számítógép mögé.

Volt egy időszak amikor minden hülye mobilozott a metrón ( én is ) aztán szép lassan ezek kikoptak és maradt a facebookos kemény mag ... :D Biztos van neki piaca, különben nem csinálnák, de egyre inkább lejtmenetet látok ebben az egészben... :/
4.
4.
crytek
Szegény android így is a béke segge alatt vannak és ezután mi lesz Android L is kevés ide.
3.
3.
Stiw
Ez mind szép és jó, de akármilyen csúcs lehet az az akksi, ha a játéknak is nagy a igénye. Majd a konnektorhoz leszel láncolva, ha le akarsz nyomni két menetnél többet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...