PlayStation 4 - ilyen lesz a Share Play funkció

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 27.
  • Videó
Link másolása
A Sony nem véletlenül nem mutogatta eddig a következő rendszerfrissítéssel érkező Share Playt, hiszen egy külön videót szentelt a funkció bemutatásának. A napokon belül megjelenő update egy régi ígéretet vált valóra.

A 2.0-s rendszerfrissítés napokon belül élesedni fog, s olyan régóta várt funkciót élesít majd, mint a Share Play, melyben átadhatjuk a kontrollert egy távoli barátunknak, aki nem csak nézőként veheti ki a részét a játékból, hanem átsegíthet minket a kritikus pontokon. A Masamune kódnevű frissítésben megoszthatjuk képernyőnket a barátainkkal, akik aztán hasznos tippeket adhatnak nekünk. Ehhez még PlayStation Plus-előfizetés sem szükséges.

A cimborák nem csupán passzívan szemlélhetik az eseményeket, virtuálisan átadhatjuk nekik a kontrollert úgy, hogy nem kell letölteniük az adott játékot, a képet streamelve kapják tőlünk. A házigazdának mindenképpen PS Plus-tagnak kell lennie, de a vendégnek nem.

Ha az adott cím támogatja a helyi multiplayert, akkor a barátaink csatlakozhatnak hozzánk második játékosként. A vendégnek nem kell birtokolnia az adott címet, nem is kell letöltenie azt, azonban ilyenkor mindkét emberkének PS Plus-tagnak kell lennie.

Fontos tudni, hogy a Share Play közben szerzett trófeákat csak a házigazda kapja meg, a látogatók nem, igaz, a barátaink segíthetnek nekünk egy nehéz jutalom elérésében. Egy-egy ilyen menet maximum 60 percig tarthat, viszont utána újra indíthatunk Share Play-menetet, ha szeretnénk.

Végül, nézzétek meg a PS4 és a PS Vita közötti Remote Play funkció vadiúj kedvcsinálóját:

5.
5.
Gamer 74
Nagyon jó. De inkább a minőségi és tartalmas exkluzív játékokra fókuszáljanak. Ugyanis többnyire erre való egy konzol. Szart sem érdekel ez a trendi szarság.
4.
4.
Pizza74
Bátor lépés, tetszik. :D
Nem nagyon Steamezek, de nincs ott is valami kölcsönadogatós megoldás?
MS nem gondolkozik hasonlóban esetleg?
Nem azt mondom, hogy ez egy kolosszális, versenydöntő feature, de még a megkötésekkel is elég bátor. Kudos!
3.
3.
Angelwing
khm.... vagyis multis meg nem multis játékok XD
2.
2.
Angelwing
"hú de jó"...már csak multis játékok kellenek,amiért érdemes megvenni hozzá mindent!!!
1.
1.
genius95
Tetszetős "feature" ,viszont kár,hogy a vendég nem kapja meg a trófeákat(nem akkora probléma),de érthető is hiszen ekkor "elvileg" azért kapjuk meg az irányítást ,hogy "segíthessünk" barátunknak. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...