The Witcher - ilyen is lehetett volna

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 26.
  • Érdekesség
Már megint egy hír, ami a The Witcherrel foglalkozik, ez viszont egy picit "más" lesz, és a CD Projekt egy korábbi projektigazgatójának köszönhetjük: gameplay videón a The Witcher első prototípusa.

Mint azt Ryszard Chojnowski az alábbi videóban kifejti, a The Witcher játékadaptációját eredetileg egy izometrikus akció-szerepjátéknak szánták, amit a Diablo és a Baldur's Gate: Dark Alliance ihletett. A játék alatt a Mortyr című borzalom motorja futott, a főhőse pedig nem Geralt lett volna, ő csak NPC-ként szerepelt a kezdeti tervekben - a játékos helyette saját karaktert készíthetett.


A videóban látható demó 2002-es egészen pontosan, és abból a célból készült el, hogy a kiadóknak tudják mutogatni. Természetesen meglehetősen kezdetleges darab, többek között fejlődési rendszer sincs még benne, és egy egyszerű párbeszédrendszert is úgy kellett belegyúrmázni. Chojnowski szerint a játék ezen változatát végül 2003-ban kaszálták el, és elmondása szerint őskáosz volt körülötte: a csapatban széthúzás volt, mindenki más-más elképzelés mentén akarta megvalósítani a projektet, ami természetesen rányomta a bélyegét a munkára.

9.
pszihoapu
#2: :-/
hat ha az elsot ismerned, tunnad hogy qrvara nem a grafikaval adtak el. "you know nothing, john snow!" so STFU!

amugy lehet meg jo is lett volna noname heroval (lasd gothic1) de sztem a rajongotabor foleg Geraltnak koszonhetoen jott ossze. mondjuk az a lassitott felvetelre hajazo animacio iszonyat rossz.
8.
Az a Witcher amit ma ismerünk azért klasszisokkal jobb, de ha ilyen szinten megvan, egy félig-meddig indie spinoffként én el tudnám viselni ezt is abban a világban. Ennél sokkal rosszabb Kickstarteres gyűjtések is vannak, sőt... A Steam-en is rengeteg sokkal gagyibb indie játék található. Ez gyöngyszem lenne a sok disznó között.. :)
7.
Eddie Krueger
Speciel nekem tetszett volna. A Falloutokat is jobban csíptem top-down nézetben.
Ugyan, ahogy a pali mondja elég "sluggish" az egész, de valószínűleg ezen azért csiszoltak volna még.
6.
PaulMarloW
De jó hogy nem ilyen lett
4.
izolee69
#2: 2002-ben ez akar meg jo is lehetett volna.
3.
DON GONDOCS
Ezt már valahol láttam, régebben.
2.
#1: Hat igen igy nehezebb lett volna a grafikaval eladni az egysegsugaru default johnnyknak.
Viszont a jatek lehet egy dekaval se lett volna rosszabb.
1.
crytek
Juj de jó hogy nem ilyen lett okádok rögtön
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...