GC 2015: Trilógia lehet az új Tomb Raider-széria

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 6.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a Rise of the Tomb Raider még meg sem jelent, már a folytatás híre is felröppent: a Square Enix egyik vezetője a GameSpotnak kotyogta el, hogy trilógiának szánják az új generációs sorozatot.

A Rise of the Tomb Raider kapcsán eddig egy gameplay videó és néhány screenshot apropóján írtunk nektek, a minap azonban néhány érdekes infót is sikerült megtudnunk róla a GameSpotnak hála.

Nagyon úgy néz ki, hogy az új generációs Lara 2013-ban indult történetét három részben szeretnék elmesélni a fejlesztők, legalábbis a Square Enix amerikai részlegének vezérigazgatója, Phil Rogers elég egyértelműen trilógiaként emlegette a sorozatot. Mindez azért meglepő, mert ezt így konkrétan még nem hallottuk hivatalos forrásból, igaz, arra a Crystal Dynamics is célozgatott korábban, hogy több epizódra is szükségük lenne ahhoz, hogy befejezhessék Lara sztoriját.

A sorozat egyébként a Rise of the Tomb Raider Xbox-exkluzivitása miatt került elő az interjúban: a téma kapcsán Rogers leszögezte, hogy a Tomb Raider, mint cím nem lesz Xbox-exkluzív ezentúl, de a mostanihoz hasonló megállapodásokat nem zárt ki a jövőre nézve sem. Mint mondta, ezt projektről projektre döntik el, és simán előfordulhat az is, hogy egy másik céggel kötnek ilyen szerződést.

Rogers azt is hozzátette, hogy számos előnye volt annak, hogy lepaktáltak a Microsofttal, hiszen a marketingért például teljes mértékben a redmondiak felelnek, ugyanakkor egyértelmű hátrányt jelentett, hogy csalódást kellett okozniuk a PC-s és PS-es játékosoknak. Talán épp ennek köszönhető, hogy a Square Enix nem sokkal a bejelentés után kijelentette, hogy az Xbox-exkluzivitás csupán ideiglenes, és nemrég a PC-s és a PS4-es verziók várható megjelenéséről is elárult ezt-azt.

A Rise of the Tomb Raider november 10-én érkezik Xbox One-ra és Xbox 360-ra.

17.
17.
dzsiádzsó
#12: Hál isten, ha ilyen lenne a harmadik rész is, pihentessék és csináljanak vlami olyat mint az anniversary, majd Ps5-re.
16.
16.
dzsiádzsó
#11: Akkor elmondom miről beszélek! Far Cry-t megvette az Ubisoft, a 3. rész 2012-ben jött ki, rá 2 évvel a 4. (úgy nem telt el 3 év). Ez fejlesztő felelős az AC dömpingért is! Az a játék (mint a TR is), ami 1-2 éven belül ki tud jönni folytatással, leginkább egy DLC. Ahogy a videókon is látható az egész 90%-ban megegyezik, csak új helyszínen és storyval, mert ennyi idő alatt ennyit lehet maximum hozzárakni a játékhoz.
Egy valamire való TR mindig 4-5 helyszínen játszódott, és nem egy TPS shooter volt. Nekem nem volt baj az előző résszel, jó felvezetés(e lehetett) vol(na)t, amennyiben ebben a részben az ígértek szerint komolyabb puzzle-ök lesznek, amik hatással is vannak a játékra. Most annyit látunk, hogy vadásszuk le megint az ellenfeleket, ami számomra érthetetlen, egyrészt unalmas 0 újítás, másrészt nem ezzel kéne villogni, hanem a hűbbek leszünk a régi TR-ekkel, ami úgy látszik költségvetésbe és a koncepcióba (2 évente toljunk egy TR-t) nem fér bele.
15.
15.
Kupai97
Az AOD-t is trilogianak szantak.Na, de ez Crystal Dynamics.Csak mas sorsra jut...
14.
14.
biohazard rex
#9: Én akkor is szidtam, volt is érte savazás rendesen :P
13.
13.
DON GONDOCS
Na akkor ennek a második résznek kell lenni a legjobbnak, első a felvezető, a második tökéletesíti az első rész elemeit kibővíti, a 3 lezárja.
12.
12.
balint107
Azért az rossz hír, hogy a trilógia kijelentéssel eldől, a jövőben nem folytatják az új Lara világát, mindössze 3 rész erejéig :/
11.
11.
Giggsy
#10: AC, meg Far Cry dömping a Tomb Raider kapcsán? Mégis miről beszélsz te? Egyrészt két és fél év után érkezik az új rész. Az AC esetében már egy év alatt van a tempó a Liberation-nel és Rouge-gal (meg ki tudja, hogy nem lesz-e még más régi generációs epizód is) A Far Cry első része vagy tizenkét éves, a második is vagy nyolc, a két újabb között is eltelt úgy három év, ebben mégis hol a dömping?
Amúgy fejtörősebb Tomb Raider nyugodtan jöhetne, de sajnos nem valószínű, hogy lesz :( Az új képregények alapján valószínű az egzotikus romokat is elfelejthetjük, mert Pratchet kisasszonynak fontosabb Lara és Sam szerelmének lépten-nyomon való sugallása, meg az állandó szenvedés, mint az, hogy szórakoztató kalandot vigyen a történetekbe.
10.
10.
dzsiádzsó
#9: A játék jó, csak nem biztos TR-nek kéne hívni, vagy jó lenne mellette valami régi vágású TR sorozatot is indítani. Ez így kezd AC, meg Far Cry dömpingre hajazni...
9.
9.
giga321
LOL. Eddig mindenki, hogy imádta ezt a játékot most meg csak a fikázása megy :D. Mi történt?
Én várom szeretettel a második részt, de sajna ps4re még másfél év (wtf?).
8.
8.
JBoy
#7: Nekem is tetszett az Underworld. Kemény egy Matyiért vettem ilyen csili-vili dobozban. Megérte. :D
De persze a Legend viszi a prímet nálam eddig.
Jó volt ez az újabb rész is, de már nem hozza régi TR-ek hangulatát. Attól még szerintem baromi jól sikerült és nekem bejött ez a túlélős, pörgős, akcióval megspékelt mászkálós akármi (lol).
7.
7.
DarkLord
#6: Nekem még kifejezetten tetszett az Underworld is utána. Abban a helyszínek szerintem nagyon top-ok voltak. Az egész sztori hozzá, a nagy polip, Thailand, a víz alatti világ, a hatalmas torony amit meg kellett mászni, a hatalmas szobrok...nekem az Underwolrd az egyik kedvencem amúgy a régieket beleszámolva is!
6.
6.
biohazard rex
Az előző se volt jobb egy B kategóriás kalandfilmnél.
Pihentetni kéne, mert a Legends óta lejtmenet az egész...
Csak ugye a pénz beszél, a rexi meg ugat.
5.
5.
dzsiádzsó
Nem fogja bírni ez az egész a trilógiát, az UC is nagyon elfáradt, amíg nem térnek vissza markánsabban a régi felfedezős TR-ekhez, addig lerágott bőr lesz, a videók alapján már most uncsi, egyszer eladható volt Lara kisasszony nyavajgása és fájdalma, de kétszer már nehezen fogom beleélni magam, harmadszor meg sok lesz! Igazi sírokat ide! Be az egyiptomi piramisokba, természetfeletti erőt, titkos átjrókat, ügyességi feladatokat és normális puzzle-öket, vagy kell fa..nak se...
4.
4.
Ecneb
Gondolom a 3. rész is az első klónja lesz. Néztem a most következőről videókat és szinte egy az egyben lemásolták...
3.
3.
DarkLord
Legalább lesz mire fogni, hogy ha megint kimaradnának a beígért fejtörők, hogy az, majd a 3. részbe lesz csak igazán, mert addigra érik meg Lara arra a szintre, hogy megtudja oldani őket :D

2.
2.
#1: A korábbi részeket most ne nézd, a reboot-tól kezdve számolják. De amíg viszik tényleg nem fognak megállni, nem csak trilógia lesz ez.
1.
1.
Cipo3
Ez milyen hülye bejelentés már. Ez a tizen akarhányadik rész és trilógiába gondolkodnak? Úgysem állnak le.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...