2017 végére 70 millió VR-sisak lel gazdára

  • Írta: Shifty
  • 2015. november 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A piaci előrejelzésekkel foglalkozó SuperData legfrissebb felmérése szerint két éven belül nagyjából 70 millió eladott VR-szettel számolhatnak a gyártók, köszönhetően a már most olcsón megvásárolható Samsung Gear VR-nak.

Bár az igazán komoly VR-szettek megjelenésére még várni kell, a VR-őrület már így is jócskán a nyakunkon van. Ezt részben a nemrég megjelent Samsung Gear VR-nak köszönhetjük, ami a maga 99 dolláros árcédulájával olyanok otthonába is eljuttatja az élményt, akik egyébként valószínűleg a sokkal drágább készülékeket már nem tudnák megvenni.

A SuperData azonban úgy véli, hogy belépőszintű, mobilos technológia lesz annyira meggyőző, hogy az év végéig 18 millió darab készüléket adnak el csak a mobilos szegmensben, és akiket ott sikerül meggyőzni, azok jó eséllyel ki fogják próbálni a HTC Vive-ot, az Oculus Riftet vagy a Sony-féle PlayStation VR-t is. Éppen ezért az elemzők szerint 2017 végére 70 millió VR-kütyü kerül a háztartásokba, ami nagyjából 8,8 milliárd dolláros bevételt jelent a hardware-gyártóknak és 6,1 milliárd dollárt a különböző szoftvereket fejlesztő cégeknek.

A felmérésből az is kiderül, hogy PC-s játékosok 18 százaléka érdeklődik az Oculus iránt, míg a PlayStation 4-tulajdonosoknak több mint 30 százaléka tervezi, hogy beszerez majd egy PlayStation VR-t.

17.
17.
strike19
Én nem tartom hülyeségnek,De szerintem olyan lesz ,mint a 3D.
Nagyobb lesz a füstje mint a lángja.Meg kell ennek a VR-nek egy 10 év mire lesz valami használható dolog belőle vagy általánossá válik.Főleg ,hogy milyen atom gép igény kell neki és azok a játékok nem is valami szépek.(technikai korlát:fix FPS szám tartás miatt).Engem nem érdekel.
15.
15.
felegyi
Számomra pl taszítóak ezek a szemüvegek, már maga a "jövő" kiegészítői... farkamra nem akarnak rakni stimulátort esetleg valami beteg pornó játékhoz? Vagy lassan az agyba beültetett chip a holo kijelezésekhez? Biztos fasza lesz a szemüveg, csak nem nekem...
14.
14.
delphijos
Én azt nem értem miért kell ezekhez a hírekhez a Samsung Gear VR-t úgy felhozni példának hogy milyen olcsó, amikor 200e Ft-os telefon kell még hozzá. Tulajdonképpen drága úgy hogy csak egy tok hangszórókkal. :D A többiben legalább van valami, de itt még a kijelzőt is a telfon adja.
13.
13.
Ezzel egy ket ceg el is indul majd a lejton.
Belefeccoltek egy tonna lovet a fejlesztesbe anelkul hogy barmi uzleti tapasztalat lett volna az igenyekkel kapcsolatban.
Mert nem akartak kimaradni az evszazad bizniszebol ami egy akkora kamu mint ide ulanbator.
At fogja rendezni a dolgokat de nem ugy ahogy a sok balfasz gondolja.
A kisebb cegek beledoglenek majd a nagyok meg olyan deficitet konyvelnek majd el, hogy szepen a kinai gyartok a fejukre nonek vagy be is vasarolnak.
Lasd sony, akinek a szenaja nem all tul jol.
Kurvara meglepodnek ha nem igy lenne.
Jovore ezzel kapcsolatab ugyanitt, addig boritekolom...
12.
12.
Akkora geciatuto siker lesz mint az okosora.
Ami ugyan lenyegesen ertelmesebb mint az a kreten aki megvette, csak az meg mindig kb. egy leguan szintje.
A sok mosadvany rongyol majd ezert a szarert, aztan kb 2 honap es a fenenek nem fig kelleni.
Egy tarsasag legkonzumudiotabb tagja megveszi a cumbik kiprobaljak, aztan kuderul hogy egy hasznalhatatlan muanyag gagyi kacat es nem, hogy nem irigykednek, de az ertelmesebbje ki is rohogi, hogy mekkora pancser mert rasoztak egy szart jo dragan.
10.
10.
2017 vegere 70 millio vr...
Ezek az elemzok mi a faszt szivhatnak vajon, mert friss levegot tuti nem?
Amugy ezek olyan elemzok akik 2007-ben ugy kielemeztek a vilaggazdasagot, hogy minden fasza?
Sok segglyuk..
9.
9.
#2: Mert konzolon nem kene ala hardver mi?
Ott majd lebutitott pixelfocit kapsz.
Ami pc-n is lehetoseg ha nincs uber geped.
8.
8.
Angelwing
Kipróbálás után vennék csak ilyen szemcsit,de ha tetszik akkor biztos veszek mindegy mennyibe kerül. Ha kell spórolok rá!
6.
6.
#3: engem is eszmeletlenul hidegen hagy, es az eladott peldanyok utan 1 evvel mar semmit se fognak ezekre kesziteni...
4.
4.
zozo76hun
Szerintem meg marha jo dolog lenne, csak hat az ara vag majd oda rendesen. Tenyleg eros PC kell majd az OR-hez, es akkor meg igyis az also hangon van a felbontas.
3.
3.
crytek
Szavakban leírhatatlan módon hidegen hagy ez az egész vr baromság.
2.
2.
Dízel
99 dollárért megéri. De ilyen 80-100-120eForintokért felejtsék el. Ehhez meg ugye olyan Hardware is kell (pc-sekre gondolok) ami nem 2 fillér, hogy szinten tartsa a probléma mentes futtatását az eszköznek. Ugye képernyőn nézve 1-1 akadás nem feltűnő, de sisakban már baromi zavaró lesz. Addig kartelleztek ezek a mocskos cégek egymas között, amíg majd mind baromi drága lesz.
1.
1.
Gykrizsi
Csak kíváncsiságból, de ehhez a 100$-os géphez kell egy telefon is, nem? Lehet hogy rosszul tudom, de nem vagyok otthon a témában teljesen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...