Grand Theft Auto: San Andreas - így fut PS4-en

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 10.
  • Hír
Link másolása
Újabb érdekes elemzést tett közzé a Digital Foundry, a srácok ezúttal a Grand Theft Auto: San Andreas PS2-es, PS3-as és PS4-es változatát hasonlították össze. Az anyag remekül rávilágít az emulált és a remasterelt játékok különbségeire.

Ahogy azt már megírtuk, a hétvégén több PS2-es klasszikus is a PS4-re költözött, ezek már a Sony új emulátorával futnak a konzolon. Az emulált játékok egyik első képviselője a GTA: San Andreas volt, így adta magát a Digital Foundry számára, hogy összehasonlítsák a játék PS4-es változatát az eredeti PS2-essel és a nemrég újrakiadott, felturbózott PS3-assal.

Az összehasonlítás remekül rávilágít arra, hogy miben más egy emulált és egy remasterelt játék: habár a PS4 PS2-emulátorával is magasabb felbontáson tolhatjuk a játékot, a látvány hagy némi kívánnivalót maga után. Ennek az oka nyilvánvaló, a remasterelt kiadást "kézzel" alakították át, egy csomó mindent újrarajzoltak benne, az emulátor pedig valószínűleg éppen azért született meg, hogy a klasszikusokból gyorsan, "fájdalommentesen" készülhessen PS4-es változat.

Amit a Sony jó eséllyel kihasznál majd. Az emulált játékokat újra meg kell venni (az eredeti PS2-es lemezek nem használhatók), és már be is jelentette a cég, hogy további klasszikusokat költöztetne át az új konzolra - úgy néz ki, hogy az eredeti Max Payne is jön PS4-re. Ahogy a remastereknek, az emulált anyagoknak is nagy piacuk lehet, ráadásul kisebb erőfeszítést jelent majd fejlesztői oldalról az elkészítésük.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az európai PSN-en árult emulált anyagok gyengébben muzsikálnak a teljesítményteszteken, mint az amerikai kiadások, amire az a magyarázat, hogy előbbiek az eredeti, PAL-szabványhoz igazított kódot használják, amik 25 fps-sel futottak. Ezt utólag húzták fel 30 fps-re az úgynevezett frame-blendinggel (ilyenkor két képkocka átlagolásával rajzolják ki a hiányzókat), ez pedig azzal jár, hogy az európai változat nem fut annyira folyamatosan, mint az amerikai.

19.
19.
patka21991
#11: Valóban nem olyan szép az AC2 és a játék mechanikája is vissza maradott már az AC3-hoz képest is, de ezeket leszámítva egy tuti játék, még mindig. Persze, ahhoz, hogy újra végig játszd, túl kell tenned magad ezeken, de egy-két óra után hozzá lehet szokni. Bár ez csak akkor működik, ha szereted az adott játékot.
Bár én ilyen vagyok, bírom a régi játékokat. :) Imádom a régi klasszikusokat, pl. szívesen bedobom a PS3-ba az öreg Final Fantasy IX-et és beleölök 70-80 órát a végig játszásba, vagy bátyáimmal, haverokkal össze ülve eljátszunk a Crash Team Racinggel, vagy Vigilante 8 c. játékokkal. És amúgy a grafika nem is ocsmány...
16.
16.
dcba
#15: En anno csak a PC-s verzioval jatszottam es az jo volt, de nem tudtam, h ennyivel rosszabb volt a ps2 verziotol. Azert ez mellbe vagott, mert anno nekem tokre szepnek hatott a jatek. A Ps2 volt a legjobb konzol termeszetesen a Super Nintendo utan.
13.
13.
Stranger
#11: Rengeteg mai szemmel is szép játék jelent meg még 2010 előtt is. Játékmechanikailag sem voltak a játékok nagy része rosszabbak. Mondjuk én az AC2-vel is eljátszogattam pár éve és nem láttam csúnyának.
12.
12.
Csoki80
Így egy kicsit furcsa, azt hittem, hogy berakhatom a régi lemezeim....

Sokan fikázzák a felújított változatot, hogy megvágták a soundtracket, lehet de nem nagyon észrevehető, főleg amikor órákig csak sétálgatok vagy bringázok San Andreas tájain :-) Javaslom aki tudja inkább azt szerezze be.

más:
Hihetetlen köcsög cég a sony és ezt megint bizonyítja (még mielőtt letámad egy sony "imádó" nem vagyok elkötelezve egy másik márka mellett sem és sok sony termékem van/volt -sajnos- és egyéb személyes okom is van rá...)
11.
11.
crashpipi
Én sem érzem a létjogosultságát ennek. Én miután belenéztem pár Xbox 360-as címbe, amik felkerültek a dashboard-omra, hogy letölthetem őket, mert meg voltak digitálisan, azonnal töröltem is őket.
Egyszerűen se elég időm, se kedvem csúnyácska, játékmechanikailag, irányítás szempontjából esetleg a mai újabb részekhez képest elavultabb játékokkal nosztalgiázni. Ezek felett eljárt az idő. Bátran ajánlanám olyanoknak, akiknek kimaradt, de másnak nem. (És bánom, mint a kutya, hogy belenéztem az AC 2-be! Inkább maradt volna meg az emlékeimben, úgy ahogy volt! :( )
És kicsit az érzés is felemás, mert hol azt hallani, hogy a PS4-et fikázzák például, hogy mennyire nem hozott "semmi" pluszt az előző generációhoz képest, meg hogy harmat gyenge, a másik oldal meg tíz éves grafikának örül rajta?!
Hát, hogy van ez?
10.
10.
dante92
#3: Miért lenne a PC-s portja? A R* is bevallotta, hogy ez a HD Remastered az android verzió konzolra írva.
9.
9.
DON GONDOCS
Ez max annyiban jó hogy van trófea támodatás, és újra játszhatod a játékot az más kérdés hogy mennyit kérnek érte.
6.
6.
dcba
#3: Mi volt a baj a PC-s San Andreas portjaval? Nekem az tokeletesen futott a maga idejeben is ultran

Amugy az mekkora gaz, h ps4-en is 30 fps.
4.
4.
Heldengeist
Ez egy fekete pont a Sonynak.
3.
3.
dzsiádzsó
Ps3 valójában egy pc-s port portja :) Azért olyan amilyen. Sajnos az SA pc-s protja, meg úgy általában a GTA-k pc-s portja katasztrófa volt, a PS4 egyértelműen a PS2 verzió portja és felbontás meg látótávolság ide vagy oda, 1000x hangulatosabb egyéb butításokról nem is beszélve, amit a pc-s port tartalmazott.
2.
2.
strike19
Remélem minél előbb kijavítsák és akkor megveszem egy leárazással.
Igaz ,hogy már párszor eladták a GTA SA PS platformon de szerintem a mostani port a legszebb.
Sajnálom ,hogy a Vice CIty Stories-t nem adják így ki.
1.
1.
Norbiii
Fantasztikus játék volt, számomra megunhatatlan!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...