Nintendo NX - két részletben jön majd?

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 21.
  • Pletyka
Link másolása
A Macquarie Capital Securities legújabb elemzése szerint az idei esztendőre datált új Nintendo-konzol, a Nintendo NX két különálló egységként, két részletben kerül majd boltokba. Először a hordozható, majd az asztali egység érkezik.

Nem ez az első alkalom, hogy jól értesült elemzők arról írnak, hogy a Nintendo legújabb, Xbox One és PlayStation 4 ellen bevetésre készülő konzolja, a Nintendo NX idén jelenik meg. A Macquarie Capital Securities legújabb elemzésében azonban arról lehet olvasni, hogy ez csak félig igaz, a pletykák szerint ugyanis két részletben kerül boltokba az NX.

A szóbeszédek szerint a Nintendo NX egy hibrid konzol lesz, vagyis egyszerre használhatjuk asztali és hordozható konzolként. A Macquarie szerint idén a hordozható részt kapjuk meg, valamikor november környékén, mégpedig 200 dolláros árcédulával. A többek között AR-t is támogató asztali konzol pedig 2017-ben kerülne forgalomba.

24.
24.
myrte
#23: Amiibo nélküli pakk is forgalomba kerül. De miért is probléma, hogy lesz ilyen bundle? Más játékok is vannak figurás csomagban (Tomb Raider, Splinter Cell, Batman...).

Mindenki pénzből él, ráadásul minden cég a profitra megy. Ami nem, azt hívják non-profit szervezetnek. (gyakorlatban persze nekik is fontos, hogy fejlődjenek és ne legyen üres a kassza)
23.
23.
daenath
Habb a tortan hogy meg a "remastered HD Zelda-t is amibo figuraval aruljak, a Nintendo nalam vegleg elasta magat! Egy penzehes multi lett!!! Ennyi (es ezt mondom ugy hogy ithon van SNES, N64, GC)
22.
22.
myrte
#14: Megmondták, hogy nem fog hasonlítani a mostani konzolokra.

Pistike így eldöntheti, hogy mindkettőt akarja, vagy csak most a kézi konzolra ruház be.
21.
21.
Raam989
Ezaz. Mar nem csak a jatekok jelennek meg epizodikus formaban, hanem a konzolok is. Szep uj vilag!
20.
20.
DON GONDOCS
Lehet hogy egy hordozható kézi konzol ami viszi a konkurens konzolok játékait is, ha bekapcsolod a ps4-et vagy az xo-t! Ezt remélem senkisem gondolja komolyan.
Elég valószínűtlen hogy ezt valaha is megtörténik.
19.
19.
mestermagyar
#17: Ha nem adnának ki asztali konzolt az egyedül akkor lesz baj, ha a kézikonzoljukon nem lesz minihdmi kábel.
18.
18.
myrte
#1: Pedig teljesen logikus. A 3DS idősebb, mint a WiiU. Eljárt felette az idő.
Ha már hibrid konzol, és meg tudják tenni, hogy a hordozható egységet hamarabb piacra dobják, akkor miért ne? Kell az erősebb hardver a játékok alá. A new 3ds megjelenésével így is egy picit kitolták a váltás idejét.
Mivel az n3ds tavaly februárban jött, így én inkább jövő év elejére tenném a startot. A dsi és 3ds között is 2 év különbség volt.
17.
17.
Norbiii
#15: Nekem és sok millió Nintendo tulajnak, azért baj lenne, ha az N kiszállna az asztali játékkonzol bizniszből....ez soha ne történjen meg! :)

Wii U-ra sok játék van ami tetszik, ezek közül már sokat megvásároltam. Én elégedett vagyok, szóval nem biztos, hogy hamar váltani fogok, de azért nem zárom ki! Azért vannak azok a címek, (új Mario Party, Donkey Kong Country 2 returns, vagy DKC 4, új Mario stb...) megoldások, amikre vevő vagyok, majd meglátjuk! :)
16.
16.
Raizen25
15.
15.
Raizen25
Szerintem nem az se lenne baj,ha 1 időre kiszállna az asztali konzol témából, újra gondolnának mindent stb . és csak a kézi témát vinnék 1 darabig, ott úgyis verhetetlenek. Nem is értem a sonyt nekem is van vitám kb a + os gameket letöltöm rá és rakom is el :S Furcsa,h a nintendónak megéri AAA címeket kidobni és energiát fektetni a DS be a sonynak meg nem a vitára. Tudom, sokkal kevesebb ment el belőle de pont ezért .
14.
14.
Yanez
Hát én nem értem gyerekek, mi folyik itt? Kiadnak megint egy WiiU-t, de most külön kell hozzá megvenni a tábla kontrollert? Gondolom így az asztalival együtt már nem lesz olcsó mulatság. Ha viszont vinni fogja a Wii és WiiU címeket, akkor még Gézukának is megéri!
13.
13.
delphijos
#8: "Olyan meg nem erősített hírek vannak hogy kompatibilis lesz a ps4-el xo-val is.
Lehet hogy egy hordozható kézi konzol ami viszi a konkurens konzolok játékait is, ha bekapcsolod a ps4-et vagy az xo-t!Ez elég jól hangzik."

Azért nem kell mindennek bedőlni.Ez teljesen kizárt. Nem technikai akadálya van természetesen, Azt nem híresztelik hogy 200-ért 4K 60fps-t tud majd?
12.
12.
Cipo3
Vicces, hogy anno beismerték azért lett akkora bukta az U mert a tabletek térhódítását nem tudták megjósolni és így senkit nem izgatott fel egy diplayes kontroller. Erre most megint ezt a vonalat erőltetik?
10.
10.
aordog
Ha támogatni fogja a Wii és a WiiU játékokat, akkor majd 2-3 év múlva érdekelhet....ha nem, akkor nálam egy darabik szóba sem jöhet!
Hogy mièrt?
A WiiU-n van egy "pár" játèk, amikkel majd szívesen játszok a gyerekkel, illetve a Wii címeket is most pótolom (persze csak a jobbakat)
November környékén egy PS4-et akarok a gép mellé az exluzive-ok miatt...így engem ez a két páros ezen a szinten kielégít.
Ha NX-re jön majd minden fajta játék...ami nem only for, mint most a PS és XBOX párosra és mellette még Nintendo címek, akkor majd èrdemes elgondolkoznom a cserén illetve a mostani álláspontom megváltoztatásán. A grafika is fontos, persze nem annyira, de a szemnek kellemes legyen. A WiiU ezt tudja :)
Viszont ha kevés lesz a hardver a riválisokhoz kèpest, akkor megint egy csomó játèk lemarad a gèprôl....és hiába szeretem a Nintendo-t, de azért nem fizetek 100 ezreket, hogy a Mario, Zelda címeket nyomjam csak rajta. Persze ez nem teljesen így van, de mindenki tudja, hogy mire gondolok. ( UBI, EA és a többi kiadó kifarolása)
9.
9.
kamgecam
#2: Lekváros vagy túrós?
8.
8.
kamgecam
#7: Azt mondták hogy semmi köze nem lesz a WiiU-hoz!
Olyan meg nem erősített hírek vannak hogy kompatibilis lesz a ps4-el xo-val is.
Lehet hogy egy hordozható kézi konzol ami viszi a konkurens konzolok játékait is, ha bekapcsolod a ps4-et vagy az xo-t!Ez elég jól hangzik.
Mindenesetre ha ezt elbaltázzák a nintendo végleg lehúzhatja a rolót.Most mindent bele kell adni és kaszát kell robbantaniuk, reménykedek is hogy fognak!
7.
7.
DON GONDOCS
6.
6.
DON GONDOCS
Erről az jut eszembe amikor az e3on bemutatták a wiiut, semmi jel nem utalt arra hogy a képernyős gamepad csak egy irányító. úgy mutatták be mint az új hordozható konzolt, amit tv-re is lehet csatlakoztatni, csak később derült ki hogy hé ez önmagában nem fog működni. Na akkor most csinálnak egy WiiU 2, vagyis egy olyan wiiU-t amilyennek eredetileg lennie kellett volna. Ebből most valami vagy nagyon jó vagy valami hatalmas öngól lessz a vége.
5.
5.
mestermagyar
4.
4.
mestermagyar
#2: 200 dollárért minimum fullhd-n 60fps-el lehet ARM architektúrás készüléket gyártani 200 dolcsiért. Szerintem annyit fog tudni grafikailag mint a mostani wii u(ha nem többet), meg persze a felbontást a korszerűségért. Lehetőleg nem valami zárt szar lesz, pedig sajnos nincs remény egy nyílt androidos/ GNU/linuxos rendszerre.
3.
3.
mestermagyar
#1: Kapni fogsz egy kézikonzolt de a dokkoló, a mozgásérzékelő kamera, egy esetleges nagyobb kontroller, gitár később fog jönni.
2.
2.
Falcon
ez mekkora bukta lesz megint
1.
1.
Norbiii
Egy konzol két részletben? Ez így elsőre nekem kicsit hülyén hangzik. Most vagy teljes cucc és csomag elsőre, vagy nem tudom, na majd meglátjuk. :)
Remélem az N már a megjelenéskor ütős exkluzívokat dob piacra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...