Nyereséges a Konami, hála az MGS 5-nek

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 30.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó nyereséget könyvelt el a legutóbbi kilenc hónapos időszak végével, szépen fogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is, amiből már 6 millió példányt szállítottak le a boltoknak.

A Konami is felfedte a december 31-én véget ért kilenc hónapos időszak pénzügyi eredményeit. A számunkra fontos videojátékos részleg, a Digital Entertainment 94 milliárd jen (771,8 millió dollár) bevételt ért el, míg nyeresége 25,5 milliárd jen (210,8 millió dollár) volt. A kiadó eredménye így a tavalyi év hasonló időszakához képest 37,5 százalékos növekedést mutat.

A vizsgált időszakban a Konami 15 százalékkal több, összesen 179 milliárd jen (1,4 milliárd dollár) bevételt könyvelt el a tavalyi évhez képest, így a japánok bizakodva tekintenek a március 31-én véget érő üzleti évre: most már 228 milliárd jen helyett 242 milliárdos bevételt jósolnak.

A cég szerint a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain eladásai "továbbra is" szárnyalnak, a játékból már 6 millió példányt küldtek ki a boltoknak. Októberben ez a szám még 5 millió volt.

13.
13.
Szerintem is irto gyenge lett a metal gear 5, nem veletlenul nincs mar szo rola sehol, 20 ora utan kb mindenki eladta mar az ovet, hatalmas akciozasok is voltak. Igazabol az akciokbol mindig lehet latni hogy csokken az erdeklodes, lasd Evolve, vagy most a Battlefront ps4-re a legdragabb boltban ujonnan 13 ropi...igencsak karcsu :)
6.
6.
EBR2000
Nem nagyon értem, hogy néhányan miért tekintenek úgy a játékra, mintha valami emberiség ellen elkövetett bűn lenne. Az meg, hogy 6 pontot nem kapná meg... Ez egy vicc! :D
Metal Gear Solid-ként sok baj van vele. Sőt, még játékként is! De akkor se annyira szar...

A 6 milliót meg megérdemli, bár furcsa, hogy ekkora hype mellett "csak" 6 milla.
5.
5.
Angelwing
Jó a csöcsös kép Zoenn köszi :)
4.
4.
Yanez
Bár nem lett a legjobb MGS, de nem véletlenül öltem bele 140-150 órát. Nem csodálkozok, hogy így veszik-viszik.
1.
1.
Thor Vath
Szervezzünk a Konami ellen partizánmozgalmat: a MGS V-öt mindenki lopja a boltból, az árát meg utalja Kojima számlájára :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...