VR-játékot készít a NASA: irány a Mars!

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 30.
  • Bejelentés
Link másolása
Ugyan az első emberes Mars-misszióra még a 2030-as évekig várnunk kell, ez nem jelenti azt, hogy virtuális formában nem látogathatjuk meg a vörös bolygó felszínét. Bizony, a NASA VR-játékot készít.

A NASA lepaktált a Fusion Mediával, az MIT’s Space Systems Laboratoryval és az Irrational Games egykori tagjaival, hogy elkészítse a The Mars 2030 Experience-et Oculus Riftre, Google Cardboardra, Samsung Gear VR-ra, Sony PlayStation VR-ra és HTC Vive-ra,

A játékban mi egy asztronautát irányítunk, aki az első marsi küldetésben vesz részt. Fel kell fedeznünk a vörös bolygó felszínét, egy sor miniküldetést teljesítve és még egy rover volánja mögé is bepattanhatunk. Jól hangzik, nem?

A látványért az Unreal Engine 4 felel, a fejlesztők igazi cross-platform VR-élményt ígérnek, azaz mindegy, milyen platformon játszol, attól még közösen expedíciózhattok. Az első képet fent láthatod, megjelenés még idén.

8.
8.
Cooper911
#2: Moonbase Alpha. Szintén a NASA csinálta. Steamen ingyenes. Hááát... remélem ez jobb lesz.
7.
7.
Extol
#4: én a holdon most jártam, Wolfenstein: new order
6.
6.
Nothing
Ez ilyen hardcore szimulátor lenne, ahogy minden egyes lépést fél órás navigációs számítások, rádiós egyeztetések meg felkészülés előz meg? :)
5.
5.
Henry82
Na ez kell nekem, pont az ilyen cuccok miatt várom annyira az OR-t, egy vevőjük már biztos van. De a földi kilövéssel együtt kérem, az utazás nem kell, a bolygó megközelítésekkor akarok beszállni:)
4.
4.
bitbandita
#1: Én a Holdon is, Marson is, csak a Battlezoneban.
3.
3.
anarchoid
Inkabb karolna fel a NASA a "Take on Mars" -ot (van benne szimulator es a strategiai resz is) (bar tudom nasa mar csak gyenge arnyeka onmaganak
2.
2.
Futu-Retro
Engem inkább a hold érdekelne.
1.
1.
Extol
Már jártam ott, a Lunar Flight keretében
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...