Doom - ilyen az igazi BFG

  • Írta: Shifty
  • 2016. július 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Mindig is kíváncsi voltál rá, hogyan fest élőben a Doom ikonikus csúzlija, a BFG? A Bethesdát is foglalkoztatta a kérdés, így elkészíttették a tökéletes, életnagyságú replikát.

A Bethesda gondolt egyet és egy versennyel egybekötve a MyMiniFactory segítségével elkészítette a Doom-sorozat emblematikus fegyverének, a BFG-9000-nek az életnagyságú replikáját.

A stúdió a játék fájljainak közreadásával biztosította az információkat a MyMiniFactory számára, akik a 70 darabból álló monstrumot végül 1000 órás munkával készítették el. A 3D nyomtatással készített BFG egyébként durván 12 kilót nyom, nagyjából 1 méter hosszú, fél méter magas és fél méter széles lett.

Ezután már csak a festés volt hátra, ami kapcsán a Bethesda már a rajongókat is bevonta, így egy nyereményjáték keretén belül végül győztest is hirdettek. A szerencsés végül haza is vihette a replikát.

2.
2.
a3a
#1: Egy 3d nyomtató nem 2 perc alatt végez. például egy telefon hátlap is lehet kb 10 óra. Az ezer óra csak a nyomtatás volt. Ezek után kézzel lecsiszolod, lefested, összerakod. Elég sok idő.
1.
1.
TeddySnow
Lőni is lehet vele vagy mit molyoltak ezzel 1000 órát?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...