Prey - nem szimpla shooter, de nem is horror

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 28.
  • Videó
Link másolása
A francia Arkane csapata teljesen más irányba megy el az új Prey-játékkal, mint azt elsőre gondolnánk. Nem folytatásról van szó, de nem is remake-ről - a rendező most tisztázza a helyzetet.

Az E3 után nagy visszhangja volt a Prey (újra)bejelentésének, sokan nem tudták, hogy mire számítsanak: remake-re vagy folytatásra? Nos, egyikre sem. A játék rendezője, Raphael Colantonio most egy videóban magyarázza el, hogy pontosan mi fán terem az új Prey.

Az anyag a címén kívül nem sokban hasonlít az elődjére, az Arkane srácai teljese új ötletet hoznak tető alá. Az már biztos, hogy nem egyszerű horrorjátékkal van dolgunk - sokkal inkább egy pszichológiai thrillerrel, amely a főszereplő identitását járja körül. Colantonio kiemelte, hogy ne szimpla shooterként tekintsünk a játékra, elvégre az akció mellett egy kis RPG-réteget is kapunk.

Az idegenektől szerzett képességeket harc közben is bevethetjük, noha hagyományos fegyvereket is kézbe vehetünk, mint például a sörétes puska. A Prey nagyobbrészt egy űrállomáson játszódik, ahol tudósok dolgoznak - tőlünk szerezhetünk olyan szerkentyűket, amiket nem csak lövöldözés közben használhatunk.

A játék 2017-ben érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

12.
12.
Extol
#9: Szerencsések vagyunk!
11.
11.
user101
#10: sorry a dupláért:

azt jutott még eszembe, hogy iszonyatosan ellenszenvesek voltak a karakterek ( főszereplő és az npc-k egyaránt ) és már önmagában ez is elég lett volna, de sajnos nem volt ...
10.
10.
user101
Hát én sem vagyok nagy rajongója a játéknak. Szerintem roppant csúnya volt ( nem technikailag, design szempontból ), a játékmenet fapadosan egyszerű és unalmas volt, a történet szintén faék egyszerű és ez a cherokie marhaság meg olyanná tette, mint valami szientológus agymosoda. De ami a legdühítőbb volt, az a csapnivalóan rossz gunplay. Arról nem is beszélve, hogy meg sem lehetett igazából halni ... Vicc az egész.

Az egyetlen üdítő, pozitív oldala a vertikális és változó pályadesign na meg a portálok használata, mint játékelem, de azért tegyük hozzá egyik sem saját ötlet volt és szerintem rosszul is használták ki.

Szóval NE legyen semmilyen téren olyan, mint az első, én azt szeretném kérni !
9.
9.
crytek
#8: Ebay-en csiptem meg. Ráírtam a srácra nekem csak a serial kell és elküldte. Rég nem néztem már de szerintem 1-1 dbok még mindig elérhetőek.
Ebből egy UE4-ed remake azta ...
8.
8.
Extol
#3: Nekem is a dobozos verzió van meg, csodálom hogy még kapni, ugyanis mikor én vásároltam össz vissz 3 db volt
7.
7.
Drazhar
Mivel nem vagyok véresszájú rajongója az elsőnek, így nem érdekel minek hívják ezt az újat, de a tréler valami veszett jó volt. Várós!
5.
5.
Heldengeist
Amennyire a Prey-ből emlékszem, nem is hiányzott hozzá különösebben folytatás. A történet nem igényelte, a játékmenet pedig annyira nem volt erős, hogy egy folytatásra vágyjak miatta.
3.
3.
crytek
#1: Tavaly vettem meg steamre (a dobozos aktiválható) idén vittem végig újból. Most sem rossz. Nem kell múltidő ez egy fasza játék a mai napig.
2.
2.
hedzsooo
#1: Meg most sem rossz, sőt! Nem is lesz rossz, mivel ez nem is annak a folytatása, se nem az újragondolása, csak szimplán a PREY címet lenyúlták, hogy könnyebben eladható legyen ez az új cm, ami egyébként eddig nem néz ki rosszul. (De egy PREY 2 jöhetett volna inkább ehelyett)
1.
1.
Extol
Az első rész nem volt rossz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...