Nem a Mirror's Edge-en múlt az EA negyedéve

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, ez alapján a cég elmúlt negyedéve közel úgy alakult, mint a tavalyi év hasonló időszaka. Érdekes viszont, hogy a Mirror's Edge: Catalystet még csak meg sem említik.

1,271 milliárd dolláros árbevétellel és 440 millió dolláros nyereséggel zárta az Electronic Arts az áprilistól június végéig tartó negyedévét, ami szerény változás a tavalyi év hasonló időszakához képest: akkor 1,203 milliárd dolláros forgalmat és 442 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el a cég.

Érdekesség, hogy Andrew Wilson vezérigazgató még most is felemlegette a Battlefield: Hardline tavalyi szereplését, ezzel szemben az elmúlt negyedév nagyágyúja, a Mirror's Edge: Catalyst teljes mértékben kimaradt a vállalat közleményéből. Valószínűleg nem véletlenül.

A teljes forgalomból egyébként 689 millió dollárt tettek ki a digitális eladások, a FIFA 16 Ultimate Team módja és a Star Wars: Galaxy of Heroes is jól teljesített ezen fronton.

Az EA több érdekes kommentárt is megejtett a jövőbeli tervei kapcsán.

Elhintette például, hogy a Pokémon Go sikere után elképzelhető, ők is rárepülnek a kiterjesztett valóságra, a virtuális valóság mellett pedig láthatóan elkötelezték magukat: több projektet is fejlesztenek a PlayStation VR-ra, és azért csak arra, mert az relatíve olcsó, így "ideális" ahhoz, hogy elérjék a célközönségüket.

Újra megemlítette, hogy szeretne egy mindent átfogó digitális platformot, amibe a játékosok eszköztől függetlenül bedrótozhatnák a játékaikat. 

Az idei év legfőbb sikervárományosai pedig egyértelműen a Battlefield 1 és a Titanall 2: előbbiből 15, utóbbiból 9-10 millió példányt szeretne majd elpasszolni a cég a következő évben. A becslések alapjául a korábbi részek eladásai szolgáltak, és egyértelműnek tűnik, hogy az EA egyáltalán nem tart attól, hogy egy hét különbséggel jelenik meg a két játék.

16.
16.
Codehook1337
#13: Ea accesbe mar relativ ingyenes. De egyebkent szeribtem franko jatek lett igy ingyen :D legalabbis a rivalsnal jobb.
15.
15.
user101
#9: Talán úgy, hogy beleragadt 12 dollárom, mert nem refundolták a játékot, ugyanis kicsúsztam a feltételekből azzal, hogy vagy elindult vagy nem, aztán befagyott, újra kellett kezdenem és mire működött ( és rájöttem, hogy nem tetszik ) már nem kaptam vissza a pénzem. Talán így lehet bennem egy kis frusztráltság nem ?! De ! :D

Másfelől, a parkour nélkül lehetett volna izgalmas története ( de nem volt ), lehetett volna jó az akció ( nem volt ), nyílt világ ( nem ), lövöldözés ( nem ), verekedés ( nem ) és a sógorom kölyke aki nem mellesleg "villám-villám-köröket-ver-rám" típusú srác, de 7.5 óra alatt tolta ki akkor ez kb. 4-5 óra valós játékidő. Olyan "masszív" multi nélkül, mint ami a BF / COD egyéb játékokban van, ennyiért adni viszont pofátlanság, szóval nem, nem jött be... :( Nem kell fanboykodni, egyiket sem szeretem és egyikkel sem játszom, főleg RPG mániás vagyok ( és néha akció )...

Harmadrészt a véleménynek nem pont az a lényege, hogy valami tetszik vagy sem ? Ha én fizettem érte, játszottam vele és rossznak tartom, az is egy vélemény, még akkor is ha Neked speciel nem tetszik. Erről szól az egész történet. De miért is vagy sértődött azért mert valakinek nem tetszik az ami neked igen ? Én se szimpatizálok a melegekkel például, de nem járok "pridera-buzil-dobálni", ezt hívják toleranciának...
13.
13.
odin wraith
Sziasztok! Az új NFS-ről miért nem hallani eladásokban? Ennyire rosszul teljesített? Valakinek esetleg van infója kb. mennyi eladott példány lett? Köszi.
10.
10.
Codehook1337
Varom az Ea accesba sok szeretettel a mirrors edget :)
9.
9.
logic5
#7: Mondjuk az első rész örök darab, de ha alapból nem jön be ez a világ, hogy mondhatsz egyáltalán véleményt? Az ilyen emberekből van már elég köszi!
8.
8.
KeXxX
#4: Na, én is ugyanezt gondolom. BF4 + Battlefront HUD
7.
7.
user101
Én már az első Mirror's Edge-et sem szerettem, nem vagyok egy parkour mániás de bármely más kategóriában viszont értékelhetetlen a játék annyira semmilyen ( tessék, lehet utálni :). A másodikat nem próbáltam, annak ellenére, hogy fűt-fát ígértek ( és bár lehet, elhamarkodottan ítéltem a béta alapján - amit azért nem hiszek ), azt kell mondjam, nem csodálkozom... A visszajelzések csak ritkán szoktak ennyire csalni...
6.
6.
dcba
#5: Ja sztem is olyan semmilyen lett az egesz. Nem lennek meglepve ha egyszercsak Bundle toltelek lenne max 5 dodoert. Na kb annyit is er.
5.
5.
Májkül
Szerintem azért maradt ki a Mirror's Edge: Catalyst, mert ahogy én is, úgy ők is elfelejtették, hogy egyáltalán megjelent..
4.
4.
Egy Titanfall 2 PS4-re rendel! BF1 hidegen hagy, hiába mondja bárki, BF4 átskinezve...
3.
3.
logic5
Sajnos a Catalyst hatalmas csalódás, de a BF1 mindent vinni fog!
2.
2.
Beniciodeltoro
1.
1.
zozo76hun
a battlefield 1-et biztos megveszem en is, a titanfall az nem az en mufajom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...