GC 2016: A boltokban is kapható lesz az Oculus Rift

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Habár március óta rendelhettünk belőle, az európai boltokban - hivatalosan - csak szeptembertől lesz kapható a headset. Ez annyit jelent, hogy a garanciális ügyintézés és a terméktámogatás is egyszerűsödik.

Az Oculus legfrissebb blogbejegyzéséből kiderült, hogy hamarosan további régiókban is kapható lesz a cég VR-headsetjének bolti változata. Európában egészen pontosan szeptember 20-án debütál a Rift, 699 eurós fogyasztói áron.

Hasonlóan az amerikai változathoz, a vásárlók ingyen megkapják a Lucky's Tale című játék kópiáját is.

A csomagoláson látható feliratokat, a kézikönyvet és a szoftvert az adott ország nyelvére fordítják le.

Az Oculus Rifthez természetesen egy erős PC szükséges, ezen az oldalon tesztelheted le, hogy a te konfigurációd kompatibilis-e a szemüveggel.

A boltokban a vásárlás előtt különféle kiállított demókat (például The Climb) is kipróbálhatsz. A Touch kontroller várhatóan még idén a boltokba kerül.

Idevágó hír még, hogy a Minecraft Windows 10-es változata immáron támogatja az Oculus Riftet.

3.
3.
hedzsooo
#2: +1 Számomra is 1 picit kiforratlannak tűnnek ezek a felhasználóknak szánt VR-verziók is, így aztán az 1. kommenttel is 1értek teljesen.
2.
2.
Formula1fanatic
"We focus on single-core performance CPUs, therefore not every Intel i5 and Intel i7 card will meet Rift's recommended system specifications." Vicces hogy egy i5 2500K-t nem tartanak elegendőnek. Gondolom csak az alapórajelet nézik láma mód egy K-s procinál is, de akármilyen hihetetlen sokan azért vesznek K-s procit hogy tuningolják is. Így a nyers erő biztosan nem magyarázat, az enyém 4,5-re van megrántva az bőven hozza az ajánlott i5 4590-es teljesítményét, sőt túl is szárnyalja azt. Ez a rohanj paraszt vegyél új rendszert ész nélkül nem igazán jön be. Viszont ha valami újabb processzorba épített feature miatt indokolt a csere ami már a 4590-esbe bekerült akkor miért nem írják le részletesebben a support oldalon?
1.
1.
Gabesz202
Veszek egy komolyabb graf kártyát, és megvárom a Rift harmadik verzióját. Remélhetőleg 80-120 HUF-ért lesz kapható, addigra tán kinövi a gyermekbetegségeit is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...