Windows 10 - már 400 millió eszközön

  • Írta: Shifty
  • 2016. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft legfrissebb jelentése szerint a Windows 10 már több mint 400 millió eszközön van feltelepítve. Az már biztos, hogy nem fog összejönni az egymilliárdos álomhatár 2018-ig.

A redmondiak épp Atlantában tartják Microsoft Ignite konferenciájukat, ahol az üzleti ügyfeleknek szánt újdonságok mellett érdekes számadatokról is lerántották a leplet.

A cégóriás képviselője ugyanis elárulta, a májusban mért 300 millió aktív eszköz után mostanra már 400 millió aktív felhasználója van a Windows 10-nek.

A redmondiak azt tekintik aktív eszköznek, amit az elmúlt 28 nap során legalább egyszer használtak, és ez a szám nem csak a PC-ket foglalja magába, hanem minden olyan eszközt, amely Windows 10-et futtat, így a tabletek, a telefonok, a HoloLens, a Surface Hub és természetesen a Xbox One is szerepel az összesítésben.

A növekedés üteme egyébként meglehetősen nagyot esett, nem véletlen, hogy a Microsoft feladta korábbi tervét, amely szerint 2018-ra elérik az egymilliárdos mérföldkövet.

27.
27.
Dercsi
Win 7-ről frissítettem szinte az első napokban mikor lehetett win10 re. Két na után kukáztam és azt mondtam, hogy soha többet. Gyűlöltem...fagyás, wifi gondok, a kedvenc programjaim nem indultak, szóval csak a bosszankodás volt. Visszaraktam a Win7-et és éltem tovább az életem, minden gond nélkül.
Aztán úgy alakult, hogy a elmúlt hetekben elkészültem az új géppel, na mondom adok neki még egy esélyt....
SOHA TÖBBET WIN7! Hibátlan jószág.Minden úgy működik ahogy az meg van írva! Nem vagyok egy programozó, se egy it szakember, de arra rájöttem, hogy egy tiszta telepítésnél nincs jobb, a legtöbb probléma szerintem ezekkel a frissítsünk 7-ről, 8-ról 10-re van, lehet sokaknál ez a gond....

25.
25.
delphijos
#24: Ezt megerősítem. Sőt, miután a laptopra feltettem, a Ipad-ra is feltelepült, persze titokban.
24.
24.
mestermagyar
Nem tudom, én hagytam a francba amikor a hírek szerint kisajátította a merevlemez számára ismeretlen részét. :D
16.
16.
delphijos
#13: Örült dolgok ezek. Lehet engem máshogy figyelnek, de még a büdös életbe nem "netezett" a calculator a gépemen.

Az tény, hogy gyakorlatilag minden windows-on olyan alacsony prioritással fut az UI hogy valami kicsit komolyabb háttérfolyamat képes tetszhalott állaptba rántani, de ezen már régen túlléptem. Már annak is örülök hogy végre egy SZÁNDÉKOSAN törölt hálózati drive nem éktelenkedik az explorer-ben "törölt meghajtóként" nagy piros X-el. Vagy hogy a network adapter enabled / disabled státusza nem "keveredik össze". ( Egy pl. command line-ból disabled-be állított adapter simán enabled-ként tudott látszani az UI-n, és fordítva)

15.
15.
hoaw
Nekem csak 1 problémám van a win 10-el. El tudta valaki intézni, hogy játszhasson a Cod 2-vel illetve a Splinter cell: Pandora tommorow-val? Mert nekem nem sikerült.
14.
14.
ADMlN
Nekem eddig sem volt olyan bajom a Win10-zel amit ne tudtam volna megoldani, de az anniversary update óta egyenesen a legkényelmesebb Windows amit használtam.
A rendszernek csak azért van rossz reputációja mert az olyan vakszájjalfestő, digitális analfabéták mint akik lentebb is olvashatóak nem tudják használni.
13.
13.
user101
#10, 11: rendkívül fölényes, ámde amatőr és haszontalan hozzászólás. :(
Tedd ki csempére és két kattintással eléred... :D

A baj nem ezzel van, hanem azzal, hogy erre kényszerülsz, mert a gépház úgy szar ahogy van és a legacy funkciókkal kell grundolni, hogy egyáltalán be tudj állítani dolgokat.

Vagy, hogy ugyanabban a környezetben, ugyanazon a gépen miért lassabb a wifi, mint w7-en ( arról, hogy folyamatosan túrja a netet, pedig minden ki van kapcsolva ne is beszéljünk. ) Vannak olyan napok, hogy eljutottunk az XT és 286 színvonalra, mert el kell menni kávézni amíg magához tér a bootolásból egy 2 magos 2.4-es gépen 4 giga rammal. Nevetséges. Persze amikor nem csinálja akkor 17 másodperc alatt betöltődik, csak amikor nem az kurva idegesítő ( hetente legalább ( ! ) egyszer ). Persze a játék gépen nem tűnik fel, mert egy 4-magos 3.6ghz-es procival 16gb rammal és sshd-val elbírja a gép, de attól még csinálja...

Az a baj az ms-el és az operációs rendszereivel, hogy rég elfelejtették, hogy mi az operációs rendszer feladata és mindenbe belekapnak, de semmire nem fordítanak kellő figyelmet ( kicsit minden megoldásuk olyan szedett-vetett ).

Könyörgöm egy számológép app-nak ( mert ez már az ) miért kell 2 percig túrnia a netet, mielőtt elindul ????????? Rábökök és 0,1 ezred másodperc és fusson, ne netezzen és homokórázzok a kur*a anyj*t ! :(((( ésatöbbi... ésatöbbi... ésatöbbi...

A w10 szar, pont ! Nem használhatatlan, megszokható, de szar a 7 után mindenképp.
12.
12.
delphijos
Alapvetően egyetértek Boss-al, én se nagyon értem a sok "hisztit", voltak apró gondok a megjelenéskor ( én is szívtam pl. a wifi-vel ) de jó kis rendszer lett, én a Vista / Win 8 duót utáltam ( és továbbra sem értem minek kellett a metrós marhaság a Win 2012 szerverbe ) , de a Win 10 jól sikerült.
8.
8.
Heldengeist
Nekem sosem volt eddig semmilyen bajom bele. A 3.1 óta az összeset használtam (oké, NT-t és 2000-et nem napi szinten) és a Vista óta nem igazán voltam elégedetlen egyikkel sem.
7.
7.
crytek
És a Store az továbbra is egy ótvar.....Érdekes mikor óhajtják már fejleszteni vajon?
6.
6.
Gépen nagyon elégedett vagyok a tízzel, viszont telefonból soha többet, ócska fos szerintem.
5.
5.
markoci555
Nekem csak a rengeteg buggal volt tele a ....om, de egy jó ideje már nem tapasztalom a tipikus tálca lefagyást, meg az összes ehhez tartozó dolgot. Régen az asztalra tettem ki szinte mindent, azért, mert állandóan lefagyott állapotban volt, de az asztalról még el tudtam érni a dolgokat. Most már nem nagyon kell, de az általam leghiányoltabb cucc még mindig a vezérlőpult, ami még megvan szerencsére, csak 20x több idő míg eljut oda az ember, ez az új "gépház" meg egy f*s.
4.
4.
user101
Három w10 képes eszközből kettőn van fenn. A harmadik lumia 535 csak azért nem, mert hamarabb töröm ketté és hajítom a kukába, mint amennyi idő alatt felmegy rá. Hiába no az asszony nem akart androidot, de már nagyon bánja... ez a lumia egy szemét, elektronikai hulladék, digitális környezetszennyezés..

Amúgy a laptopon és a gépen 10 van. Egyértelműen kényelmetlenebb, kuszább és átgondolatlanabb, mint az eddigi windowsok főleg koncepcionálisan. Gondok vannak a kompatibilitással, egyes hardwarekkel és nagy általánossággal a wifi ellensége bármely gépen... Erőforás manadzseléssel is so-so a 7-el tovább ment a laptop. Rengetegszer csinál valamit a háttérben és ez drasztikusan kihat a teljesítményre. Meg lehet szokni, de amugy szar, jah. ;) A 7-et jobban szerettem, de most ez van, működik és ingyen adták ... Szóval pofámat befogom!
2.
2.
strike19
Én telefonon használom.Tavaly vettem Lumia 512-t és 8.1-ről frissítettem 10-re.
A frissítést manuálisan kell elvégezni Update adviser programmal.
8.1 tulajok 70 % nem is tudja hogy lehet a telefonját frissíteni.
1.
1.
Neo1989
Hát az még mindig nem egymilliárd, amit eredetileg akartak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...