Skyrim: Special Edition - mi a helyzet a modokkal?

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 25.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, a PlayStation 4-en játszók csak jelentős kompromisszumok árán tölthetnek le modokat a Skyrim pénteken érkező felújított változatához. Itt például 1 GB-ra korlátozzák egy-egy mod méretét, míg Xbox One-on 5 GB-ra.

Két jelentős különbség van a Skyrim: Special Edition modtámogatása között PlayStation 4-en és Xbox One-on. A Sony konzolján a készítők nem vehetnek igénybe külső asseteket, csak a Bethesda hivatalos tartalmai támogatottak, illetve maximum 1 GB-os méretű modokat tölthetünk le erre a platformra. Xbox One-on nincs ilyen szigorú korlátozás, ott 5 GB-ra maximalizálták a letölthető munkák méretét.

Ennek megfelelően a kínálat sokkal szerényebb PS4-en. Jelen sorok írása közben mindössze 8 mod érhető el a hivatalos honlapról, míg a Microsoft konzoljára már 60. A lista természetesen bővülni fog.

Miután kiválasztottad a platformot és a neked tetsző modot, csupán az Add to Lbrary gombra kell nyomnod. Ehhez persze szükséged lesz egy bethesda.netes profilra, amihez társítva van a konzolod azonosítója. Aztán vélhetőleg a játékon belül választhatjuk ki a rajongói munkákat.

Kicsit kiábrándító, amiért a PS4-tulajoknak el kell fogadniuk ezeket a megkötéseket, de örüljünk ennek is, lévén egy ideig elzárkózott a modtámogatástól a Sony.

A Skyrim: Special Edition október 28-án érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

16.
16.
Hab
#14: Akkor a te modjaidat láttam nexus-on magyar leírással? :)
Küldhetnél linket üzenetben, kiváncsi vagyok miket csináltál.
15.
15.
psy123
#14: köszi a részletes válaszokat.
14.
14.
PiszkosFred
#9: Tenyleg ket kattintas. En speciel Fallout 4-re keszitettem nemi gameplay modokat PC-re, es tenyleg csak annyi volt ezeket par hetre ra publikalni PS4-re es XB1-re, hogy betoltottem a modokat a szerkesztobe, beloggoltam a bethesda.net-es accountommal, majd publish to ps4 es xb1, kesz. Magyaritassal sem lesz bonyolultabb, biztos, hogy a MorroHUN-os emberek kozul lesz, aki csak a natur magyaritast felrakja.

Azt jeleznem elore, hogy a Bethesda komolyan veszi a szerzoi jogokat a modokkal kapcsolatban (nagy hiszti volt Fallout 4 modok lenyulasa es feltoltese miatt), igy ha valaki mas rakja fel a magyaritast, es ezt valaki reportolja, akkor a feltolto juzer megutheti a bokajat (beth accounthoz linkelve van a steames account is, anelkul senki sem tolthet fel modokat, csak ha megvan a steames accon a Fallout4 vagy jelen esetben a Skyrim SE).
13.
13.
daenath
#12: Nem terdelni fog, fekudni ;) Ezert nem ertem a korlatozast (tarhelyben). De nem vagyok se programozo se hardware szaki, csak szeretek jatszani :)
12.
12.
Heldengeist
#11: Szerinted konzolra általánosak lesznek a grafika modok? A konzol egy fix hardver, amit valószínűleg már elég jól csúcsra járat majd mod nélkül is. Ha ehhez hozzá csapsz pár nagyobb poligonszámú modellt vagy nagyobb felbontású textúrát, a gép le fog térdelni.
11.
11.
daenath
#5: Atgondoltam, egy mod lehet 100 mega de tobb is, visszont ha grafikai mod, akkor szerinted mitol fugg? Igaz nem tul jol foggalmaztam.
10.
10.
Giggsy
#9: Szerintem Kerub bejegyzéseit olvasd el itt az oldalon, ő látszólag elég jól benne van.
https://gamekapocs.hu/tag/kerub/blog/3298/skyrim_modolas_elso_lepesek
9.
9.
psy123
#6: hol találni ilyen embert, aki ért a modoláshoz? de jó lenne ha valaki megincsálná. én anno abbahagytam a skyrimet a felénél, de most szívesen végigtolnám magyarul.
8.
8.
Arsenal4ever
Hat ja ps4-es biztos magyarítás nélkül marad a konzolboltba....mar persze az én esetembe.
7.
7.
tolgyesiak
#6: Köszi kicsit megnyugodtam
6.
6.
PiszkosFred
#1: Elmeletileg igen, mennie kellene.
Gond akkor lehet (sosem hasznaltam vagy probaltam a magyaritast, elnezest), ha nem csak onmagaban a forditast tartalmazza a magyaritas, hanem egyeb olyan extra, de PC-n alapnak szamito modokat, mint a SkyUI es SKSE jellegu tarsai, amelyek viszont PS4-en nem fognak menni a kulso forrasok tiltasa miatt.
Ha csak natur fogja valaki a PC-s magyaritast es minden extrat nelkulozve csak a forditott reszeket konvertalja at es teszi elerhetovel a bethesda.net-en keresztul PS4-re vagy XB1-re, akkor ket kattintas az egesz es magyar lesz mindenkinek, aki akarja.
5.
5.
Hab
#4: Ezt gondold át mégegyszer.
4.
4.
daenath
Hat ez gaz, foleg mivel nem tarhely fuggo a moddolas hanem memoria fuggo! Maradok PC-nel ami a Skyrim-et illeti!
1.
1.
tolgyesiak
Nyugtassatok meg hogy a magyarosítást mint "mod" használható lesz ps4-en és 1 gb ba is belefér...??
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...