Mass Effect: Andromeda - infók a multiplayerről

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 11.
  • Hír
Ahogy a BioWare korábban megígérte, a Mass Effect: Andromeda márciusi megjelenéséig folyamatosan adagolja majd a játék eddig nem ismert részleteit. Ezúttal a multiplayer mód került terítékre.

Ezúttal a játék producere, Mike Gamble árult el friss részleteket az eddig különösen titkolt multiplayer módról. Gamble többek között mesélt arról a Strike Team játékmódról, ami szervesen beépül a kampányba, de miközben az ott történtek kihatással lesznek a cselekményre is, addig lényegében az ott megtapasztalható kaland nem más lesz, mint egy, a Helioson zajló metatörténet, amit egyébként teljesen egyedül is végig lehet majd játszani.

És mivel ez a játékmód szorosan összefonódik az egyjátékos móddal, lehetőségünk lesz azonnal váltani közte és a kampány között, méghozzá a játékon belül. Gamble elmondása szerint azért is hozták meg a készítők ezt a döntést, mert a Mass Effect 3 esetében ugyan nem volt ráhatása a multiplayernek a kampányra, de közben mégis ránk erőszakolták azt. Ez most nem így lesz.

Hamarosan egyébként a játék multiplayer bétájáról is lerántja a leplet a BioWare.

28.
Thomasfrill
#27: Sajnos nincsen igazad... 2017 van! A hardcore gamereknek nemelég egy story amit6x-7x kiviszel és vége... a mass3ban is iszonyat addiktív volt a multy! Rengeteg időt bele lehetett ölni, ahogy a da:i-ben is!
27.
hedzsooo
#1: +1 Az összes komolyabb, összetettebb RPG játékokat készítő stúdió egyöntetűen úgy nyilatkozik mindmáig, hogy a teljes fejlesztési időt, az összes pénzt, emberi kreativitást, erőforrásokat és stb. magára a játék világára és annak részeire szeretik (+ KELL) befektetni, így ilyen masszív RPG játékokban egyszerűen nincsen helye online mókáknak. Ld.: Gothic 1-2 (de még a 3 is a közösségi patchekkel), Witcher 1-3, The Elder Scrolls (TES) 1-5, hogy csak a TPS-nézetű, nyitott világú, akció-RPG játékoknál maradjak. BioWare-től is pl. a Star Wars: Knights of the Old Republic 1-2 ilyen volt de ugye az még jóval mielőtt lepatkáltak volna az EA-val, ma már ez csak történelem de máig jobb játékok, mint amit az EA-val közösen összehoztak eddig. Egyedül a Dragon Age első része, az Origins (Vérvonalak) volt olyan, ami még a régebbi RPG játékaik szintjét tudta hozni sok tekintetben.

Ebben az Andromédában nincsen sok bizodalmam. Annó utólag még annak is örültem, hogy a Mass Effect 3-at bár megjelenéskor már magaménak tudhattam, nem volt időm belekezdeni és akkor kezdtem csak játszani, mikor a botrány már lement a végét illetően és ki is adták hozzá a bővítést, így én már a teljes formájával találkozhattam. Nem volt rossz, de mint RPG, már nem is volt 1 nagy szám sajnos. Pedig az 1. része még annak is elég jó volt akció-RPG kat.-ban, + ugye a világa, a design, stb., elég újítás volt benne és a 2. rész már igaz még kevesebb RPG elemet kapott de ott még a csapatépítés miatt szintén egészen jó volt a hangulat, a 3. próbált epikus lenni de amolyan felemás volt számomra. Játszható, élvezhető de nem annyira nagy szám. Mondjuk az igaz, nehéz olyan szériát taálni, ahol mindig csak egyre jobb + több minden van de pl. a Witcher 3 is megmutatta, h igenis lehetséges a dolog. Persze ott a fejlesztő + kiadó ugyanaz. (Illetve a Bandai Namco a CD Projekt RED segítségére volt a Witcher 3 terjesztésében, de nem volt egyáltalán beleszólása a fejlesztésbe úgy, mint pl. az EA-nak a BioWare játékoknál mostanság, vagy a Piranha Bytes RISEN játékaiba a Deep Silvernek.)
26.
StevenSan
#25: Szívből örülök ha hasznodra vált a dolog. Figyelj, nyomd le a Keep-et, dönts, ahogy kedved tartja, importáld a világodat és vágj bele. Maga a sztori nagyon változatos és hangulatos, semmi könyvolvasás nem kell hozzá, úgy van megírva, hogy magával ragadjon és érthető legyen akkor is, ha új vagy.

Ha szem előtt tartod, hogy nem feltétlenül kell minden egyes zónát és ikont végig-grindelni, akkor egy mondhatni kiemelkedő és emlékezetes játék válik belőle.

Tégy vele nyugodtan egy próbát és ha besül keress meg privátban és én visszafizetem neked a játék árának a felét. Becsszó. (!)

Cserében viszont kíváncsi vagyok a te személyes véleményedre a játékról. Az is jöhet akár privátban, akár blogban.
25.
kamgecam
#24: Abszolút segítettél, igazából pont erre voltam kiváncsi hogy élvezhetõ-e a sztori annélkül is hogy elolvasnék róla egy nagy csomó könyvet illettve megcsinálnék ezer mellékküldit.Viszont kár hogy butitották, az elsõ részébe belekostoltam anno ps3 on és a világa sokkal szuggesztívebb volt.A sztori is érdekesebbnek tünt.Köszönöm a segítséged!
24.
StevenSan
#14: Nahát, egy érdeklődő.

Bár én írtam egy blogot erről a játékról, amiben a világ legeslegaljának hordtam el a játékot, ettől függetlenül nem egy végtelenül rossz játék az Inquisition. Garantálom, hogy nem olyan rossz.

Azt kell tudni, hogy az első rész az egy szigorúan csapatmenedzsment alapú keményebb RPG volt, de egy nagyszerű játék, meg persze a világmegmentés. A másodikra nem hagyott nekik időt a kiadó és eléggé rossz lett. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy abszolút jó játék, szerintem köröket ver az Inquisition-re, de próbálták szélesebb rétegek számára is elérhetővé tenni. Na most ez nem lett perfekt, mert inkább RPG volt az is, de az egyszerűsítések és butítások miatt sokan jogosan abajogtak. De nem is ez volt a legnagyobb probléma, mert nehezebb fokozaton rendesen kemény volta játék, már ha nem is hibátlan. A baj a helyszínnel volt, mégpedig azzal, hogy az túl kicsi volt. Míg az elsőben egy egész nagy országot jártunk keresztül kasul, addig a másodikban ott rohadhattunk egy szem városban nagyrészt és túl sok volt az újrahasznosított elem. De ugye ez a kiadó hibája, nem a csapaté, ha nem abból a szempontból nézzük, hogy nekik is fel kellett volna mondaniuk egy ilyen parancs után, mint a Bioware addigi vezetőinek és irányadóinak. A második részről annyit kell tudnod, hogy a templomosok és a mágusok között kitört benne a háború egy Anders nevű csapattag tetteinek a következményeként.

Az Inquisition tulajdonképp a második játék folytatása. Viszont abszolút nem RPG, hanem inkább egy RPG szerű elemekkel megtűzdelt akciójáték. De most nem akarlak ismét kiábrándítani a kommentemmel és a hozzáállásommal, de ezt tényleg úgy lett megírva, hogy a konzolosoknak tetsszen. Nem kell már taktika, meg semmi mélyebb nincs benne, csak a püfölés megy. Tulajdonképpen valamilyen szempontból ez a másság tök jó még szerintem is, csak azt nem értjük, mi rajongók, hogy miért Dragon Age a játék címe? Ez olyan, mint egy Call of Duty című autóverseny játék a sorozat ismerőinek.

De ettől függetlenül abszolút nem rossz, ha úgy nézzük. Úgy értem, hogy 2400Ft-ot simán megér. Lehet lőni, lehet püfölni, nem kell a csapatmenedzsmenttel és taktikával foglalkozni és Isten az atyám, a sztori küldetések nagyon jók! Igazán őszintén.

A bajom ott van, hogy egy 10 órás sztorit széthúztak 120 órára, de mindezt úgy, hogy ebben a 120-ban a negyede játékot nem is láttad. És a kitöltés az kidolgozatlan és lelketlen a címhez képest. Szóval csak akkor állj neki, ha bírod a monotonítást és a több órás "parasztopenworld" ikonkergetést azért, hogy acheievementek jöjjenek meg feliratok jelenjenek meg a képernyőn.

De elárulom, hogy az egész titka az, azaz úgy fogod elégedettséggel letenni a játékot, ha nem érdekel az egész. Ez most furán hangozhat, de így van. Ha maximalista vagy és mindent össze akarsz szedni, meg akarsz keresni, satöbbi, akkor két óra után hatalmasat fogsz csalódni. De ha nem érdekel egyszerűen az egész, nem keresel benne élményeket, vagy minőséget, akkor egy jó játék lesz. Ezt úgy kell érteni, hogy TÚL sok ikont meg szart raktak bele a játék mellé, TÚLONTÚL nagy a bejárható terület a tartalomhoz és annak minőségéhez képest és VÉGTELENÜL túl sokszor futtat vissza a játék a nagy semmire a ratyi küldetések során.

De ha mindezt az ember nem veszi figyelembe, kihagyja és szilárdan halad a cél felé, akár egyes egész zónákat kihagyva is, akkor helyrejön a játék egyensúlya és tempója. Úgy viszont egy érdekes és sokszor emlékezetes játékot kapunk. De ismétlem, ehhez szó szerint ki kell hagyni a FELE játékot. Viszont egy második végigjátszásban felfedezhetjük a kihagyott részeket. Annyi viszont simán benne van.

Szóval a lényeg, hogy a címéhez mérten elég fos az egész, de ha ettől elvonatkoztatunk, akkor nem egy hatalmas tragédia, ha nem röstellünk a játék felét átugrani. És ha így csinálunk, akkor 2400 Ft-ot valóban megér. Ez tipikusan az a játék, hogy akár 150-200 óra is lehet egy maxolós futás, de akkor ilyen szar játékot még nem láttál, mert a gépen a DOS parancssor is izgalmasabb. Ha viszont behozod egy 40 órára, akkor egy közepesen jó játék, amiben van még egy 40 órás futás.

Remélem segítettem.
21.
user101
Én is nagy hater vagyok ha a ME és az RPG egy lapon kerül említésre. Nálam is elgurul a gyógyszer, mert a COD-ban komolyabb RPG elemek vannak mint ebben, de ezt most mellékes! :DDD

Azt gondolom, hogy egy Kooperatív többjátékos mód nagyon is adja magát, hiszen eleve 3 fős "csapattal" barangoljuk be az univerzumot: nem is értem, ezt a ziccert miért hagyta ki a BW ?! :( A Horda mód szintén teljesen rendben van, ha el van szeparálva az egyjátékos élménytől. Ez így korrekt. )
20.
CitromH
#19: köztük a cikkírók akire egyenesen ráerőszakolták...
19.
CitromH
Véleményem szerint a Mass effect 3 multija még a gyártónak is meglepetést okozott mekkora siker lett. Igen, ez alapból egy single player game, és ha kapsz hozzá egy rendes multit (amivel sokkal több időt töltöttem szerintem mint a single részével) az miért zavar itt egyeseket?
16.
KENKILL
Valahogy mintha a BioWare nem látná már miért szerették az emberek a Mass Effect-et. Hol vannak a single player infók meg a sztori trailerek? Sosem volt rossz a gameplay de szerintem a legtöbb ember a történetért játszotta ezeket a játékokat. Elég aggasztó, hogy eddig pont abból nem láttunk szinte semmit. Lehet persze érvelni, hogy jobb is spoilerek nélkül, de az eddigi videókkal nem fognak elcsábítani hogy én pénzt költsek erre.
15.
Derivel
#14: OFF: ott van a Dragon Age Keep, egy honlap, ami interaktív módon elmeséli az első két rész történéseit, és meghozhatod a fontosabb döntéseket, majd ezt összegyúrja, és importálja a mentést az Inquisition-be, így a döntéseid hatással lesznek majd a játékra. Tehát nyugodtan vedd meg, a Keep-pel nem maradsz le semmi fontosról.
14.
kamgecam
#12: Köszönöm.Sajnálom mert elõzõ részekkel nem játszottam, arra pedig nincs idõ hogy ilyen szinten elmélyedjek benne.Nem akarsz blogot írni róla?:D Megkönnyítenéd a dolgom.
13.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#10: Nem olyan rossz játék, de messze nem olyan mély és összetett mint egy szerepjátéktól elvárná az ember. De ennyiért megéri.
12.
AfterLife
#10: Először is, nagyon fontos: Ha nem játszottál a korábbi részekkel, akkor ebbe bele se vágj! Gyakorlatilag semmi értelme nem lenne... Egyébként is sok mindentől függ, hogy tetszeni fog-e. A fősztori erőteljes, viszont a mellékszálak és az egyéb tennivalók az Elders Scrolls: Skyrim-hez hasonló felépítést követik. Ergo ingerszegények lehetnek. Sok olvasnivaló van a játékban, ami a világgal, sztorival és karakterekkel kapcsolatos háttérinfókat szolgáltatja. Tehát, ha nem szeretsz olvasni, elmerülni a részletekben, illetve nem emlékszel a korábbi epizódokra tisztán, akkor egyes karakterek motivációját, a történelmi csavarokat, melyek a jelenhez köthetőek és a többi, nehezen fogod tudni felismerni, vagy totálisan félreértheted a dolgokat. Ezen felül, a Trespasser fizetős DLC, kimondottan szükséges eleme a játéknak, mert lényegében az zárja le ezt a részt ténylegesen és vezeti fel az újat, ami ki tudja, mikor jön.
11.
Dresa
3v3 aréna kéne bele, az szerintem szórakoztató lenne!
10.
kamgecam
Srácok most akciós psn a DAI 2400 ft, érdemes megvenni, jó játék?Elõre is köszi a segítséget.:o)
9.
Hab
#1: Pedig én nagyon vágyom egy 2, max 4 fős co-op rpg-re. Szerintem ez kivitelezhető lenne.
8.
GAMEROD
A játék vezető fejlesztői, írói már rég otthagyták a csapatot, ezért nem is érdemes a jó öreg Mass Effect hangulatról álmodozni. Akik pedig megmaradtak azoknak elég annyi hogy legyenek bolygók, űrhajó, lövöldözés, jellegzetes helyszínek, élőlények aztán ámen. A harmdik részben ez már meg is látszott.
5.
o==3
#1: Oszt a Mass Effect mióta RPG? Sima akciójáték néhány RPG elemmel. Soha nem is volt más.
4.
Kocsis92
Azért remélem nem dobják teljesen a 3 multijában lévő formulát, inkább bővítsék azt
3.
fankiz
#2: +1 Nekem is megvan az összes rész, sőt a harmadik gyűjtőiben is PS3-ra. De valahogy ez az epizód nem hoz lázba.
Majd egyszer karácsonyra akciósan kategória, sajnos :(
2.
Fulár
#1: Maximálisan egyetértek!Mondom ezt úgy,hogy nagy Mass Effect fannak tartom magam!Bár sajnos(vagy valakinek nem sajnos)a Mass már nagyon eltávolodott az Rpg műfajtól.Nekem a Mass Effect nem egy játék hanem A JÁTÉK!És mégis.....az Andromédával kapcsolatban az enyhe kifejezés,hogy vannak kétségeim!
1.
GAMEROD
Normális RPG játékban nincs helye a multiplayernek semmilyen formában, mert abban csak az egy játékos jelenti a főhőst. Ahogy ez a Skyrim-ben és Witcher-ben sincs. Ha annyira multit akarnak akkor készítsenek külön online verziót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...