2,4 millió eladásnál járhat a Nintendo Switch

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 15.
  • Biznisz
A SuperData becslései szerint a Nintendo Switch jobb márciust produkálhatott, mint amilyenre a kiotói konzolgyártó eredetileg számított. Az elemzőcég a lendület megtartásával és kövérebb éves eredménnyel számol.

A Nintendo maga jelentette be, hogy márciusban 906 ezer Nintendo Switch talált gazdára az Egyesült Államokban, ami alapján a SuperData nevű elemzőcég pontosította a számításait a gép globális teljesítményét illetően. A szakemberek most úgy becsülik, hogy márciusban 2,4 millió Switch-et adhattak el világszerte.

A számítás persze pontatlan is lehet, így érdemes fenntartásokkal kezelni, az üzenet azonban egyértelmű: a SuperData arra számít, hogy a Switch felülmúlta a Nintendo várakozásait, elvégre a konzolgyártó csak 2 millió kiszállított példánnyal számolt az első hónapra eredetileg. Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a Mario Kart 8 Deluxe és a Splatoon 2 érkezésével a lendület továbbra is kitarthat, így ők az év végére 7,2 millió eladott egységgel számolnak, míg a Nintendo bejelentése előtt 5 millió Switch-tulajt tippeltek 2017-re.

A Nintendo valószínűleg a hónap végén esedékes pénzügyi jelentésében pontosítja a számokat a Switch szereplését illetően.

102.
Norbiii
Egy multis játék is lehet annyira jó, mint egy exkluzív. Minden cégnek (Sony, N, Xbox) vannak belsős, és/vagy exkluzív címei, ami azért jó, mert van egy egészséges verseny:. Itt a Mario, vegyél Nintendo-t, itt az UC vegyél Ps-t, itt a Halo vegyél Xboxot.....és ezekkel megpróbálnak több embert megnyerni...


Az exkluzívok tehát nem lesznek önmaguktól jók, csak azért, mert így nevezik, azonban pl a Playstation esetében (is) érdemes rájuk odafigyelni, mert nagyon beletrafálnak!
98.
delphijos
Az exkluzivitás még meg tesz jóvá egy játékot, de az sem szerencsés ( és ezt is szoktam látni ) hogy egy valóban jó exkluzív játéknál is van aki foggal-körömmel reagaszkodik hozzá hogy csak az exkluzivitása miatt tartják jónak.
94.
delphijos
Annyi vita volt már erről pro és kontra. Úgyis az idő fogja megmondani hogy bejön-e vagy sem. Egy biztos, nekem attól nem lenne jobb ha bukna a Switch, szóval amit mondok az nem erről szól, ez csak a véleményem. Idén lesz öt igazán nagy cím, ebből gyakorlatilag kettő WiiU-n is elérhető. Szerintem ez nem a legjobbb ómen. A hordozhatóság viszont valóban mellette szól, de egyelőre ha a jatekfelhozatalt nézem egy 3DS ezerszer jobb befektetés. En mindenképpen kívárok, és nem zárom ki hogy karácsony környékén veszek még, de egyelőre túl drága ahhoz képest amit most nyújt.
92.
Gamelord
#90: Biztos, hogy csak a hűséges rajongókról van szó?
Switch March Debut: 906K
Wii U November Debut: 425K
Wii U Holiday Total: 885K
3DS March Debut: 398K
3DS March + April: 592K
3DS First 5 Months: 922K
Wii November Debut: 476K
Wii Holiday Total: 1080K
DS November Debut: 479K
DS Holiday Total: 1225K
91.
Gamelord
#90: A wii u koncepciója kb semmit se nyújtott, csak annyit, hogy drágább volt a konzol, mert volt a kezedben is egy kijelző. A wii-hez képest sajnos nagyon kevés volt ez újításban. Én egyébként azt is nagyon szerettem, mert otthon elfetrengtem az ágyon, és úgy multiztunk. Ezzel ellentétben, a Switch egy új lehetőséget kínál, bárhova magaddal viheted, és multizhattok, ettől lesz egy egyedülálló parti konzol. Amerikában is ezért sikeres, és nem a csak a Zelda miatt, ott eleve így reklámozták. Aki sokat jár haveri társaságokba, annak ez a konzol sokkal többet nyújt, mint bármelyik másik.
Ezen kívül, ez egy hibrid konzol, tehát voltaképpen tekinthetünk rá kézikonzolként is, már pedig nem emlékszem mikor volt a Nintendonak sikertelen kézikonzolja. Én bárhogy nézem, jogos az optimizmus.
90.
delphijos
#89: "ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője)."

A WiiU is nagyon jól indult az elején. Ez még semmit nem jelent, ez pont az a "kemény mag" aki mindenképpen megveszi. Régen rossz ha még 2-3 millió ennyire hűséges rajongó se lenne. Persze én sem akarok jósolgatni, majd egy év múlva is már okosabbak leszünk, de a Wii az egész más tészta. Olcsóbb volt a másik két gépnél, sok third party cím jött hozzá, és akkor tényleg "üdítő" volt az újszerű irányítás.

"Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol"

Én meg azt nem látom hogy honnan jön ez a hatalmas optimizmus.
89.
Gamelord
#88: Én ezzel nagyon nem értek egyet. Wii esetén is elég volt, a Switch pedig eddig jól teljesít, akkor mi nem elég? A wii u kudarc volt, de ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője). A húzócímek meg folyamatosan jönnek, a közeljövőben nem nagyon várható hirtelen zuhanás. És ha a pletykák igazak, akkor majd a pokemon is szépen megfogja dobni az eladásokat. Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol.
88.
delphijos
#77: Én egyetértek ezzel amit írsz. A vélemény különbség a sok Switch vitán nem is ez volt részemről. Hanem amit folyamatosan szajkózok, és szerintem igenis fontos, hogy CSAK EZEK ma már nem tudnak eltartani egy konzolt. Igen, kellenek ezek, és megértem hogy Neked, és sok más rajongónak megéri ezért N kozolt tartani. De egy Nintendo már nem tud elsődleges játékplatform lenni ezzel a választékkal, és "változatossággal" , és nagyon sokan már nem ruháznak be rá második vagy harmadik platformként. És ezt kéne megérteni, hogy senki se azt mondja hogy ilyen játékok egyáltalán nem kellenek, csak ez KEVÉS. Hogy egy konzol sikeres legyen egyszerűen NEM ELÉG hogy 10-12 millió ember megveszi. De így meg nem kell több embernek. Az a hatalmas különbség az érveink között, hogy Te (Ti) azzal érveltek hogy NEKTEK milyen jó ez, ( és ezzel én sosem száltam viátba, mert elhiszem, és elfogadom ) ezzel szemben én azzal érvelek, hogy mint ÜZLETI VÁLLALKOZÁSSAL mi a baj ezzel. És pont az, hogy 10-12 millió embernél több kell hogy ne legyen bukás. De így meg nem jön több. Az hogy az a 12 milló elégedett, az ebből a szempontból mellékes.
87.
Heldengeist
#86: Meg is vettek ezzel a szemlélettel 13 millió Wii U-t a 101 millió Wii után. Biztos a Nintendonál is nagyon örültek neki. Csak nehogy megint ez legyen.

Szvsz én egy halom multiplatform vagy épp PS exkluzív játékot többre becsülök önmagában, mint a Nintendo teljes belsős kínálatát együttvéve.
86.
Futszi
#81: Akkor jatsz tableten.Erre nem lehet mit mondani.Neked ez nem tetszik akkor ne jatszd.Akinek meg tetszik had tolja mar amivel o akar. Ha hiszed ha nem az elmult idoszakban ps en a Resi7 en kivul (persze vr ban)semmit nem elveztem annyira mint Smash Bros,Zelda,Mario kart,splatoon,wii sport(meg mindig) mario maker,Donkey Kong....es meg sorolhatnam. Nincsenek ilyen jo jatekok psen es boxon amivel egyutt lehetne jatszani es nekem ez fontos.
83.
Futszi
#81: Na ha akkora komoly party jatekok vannak ps-re meg boxra amivel a 6 eves lanyommal jatszhatunk egyutt es nem indie game es nem lego game akkor sorolhatnal parat.De olyat amiben van local coop es ha akarunk 4 en is jatszhatunk vagy 8an. Hagyjad mar ilyen teren az xbox ps siralmas. Ha talalok is valamit ami ugy nez ki hogy jo lehet vagy tul bonyolult az iranyitas vagy frocsog a ver mindenhonnan. Vagy ha en akarok jatszani es a lanyom itthon van akkor is komoly perceket toltok azzal hogy kivalasszam mi az amivel jatszhatok es nem baj ha latja.
81.
Heldengeist
#77: Dehogy nincs, ugyanúgy megvannak ezek a játékok a többi platformra is. Épp tegnap linkeltem be egy nem is túl régi darabot kicsit lejjebb. A probléma az, hogy Nintendóra más sincs, csak ezek a cuki-muki szövegkiemelő színű cuccok. Nincs választási lehetőség. Vagy játszod ezt, vagy mész más platformra, ahol van ez is ÉS EZEK MELLETT minden más is.

Plusz már a telefonok és tabletek sincsenek annyira behatárolva játékok terén. Abból is listáztam korábban egy másik hír alatt egy nem is olyan kis csomagot. Rengeteg régebbi AAA és újabb budget játék. Ha hozzá dobunk a csomaghoz egy jobb kontrollert, már az irányításra sem lehet kifogás.
79.
Futszi
#74: Hidd el nekem nintendora nem is kell hogy jojjon witcher meg a tobbi csilli villi jatek arra ott a boxom meg a psem. A nintendo nekem pont arra van amire jo. Haverokkal es gyerekekkel jatszani egyutt. Mario kartozni vagy 8 an Smash Bros tolni. Vagy a lanyommal mariozni.Galaxyval vagy 3D world vagy epp mario party vagy sport jatekok.
77.
Futszi
#74: Mozgaserzekelos jatekok??Mi a baj vele??Lanyommal legnagyobbakat bulizzuknrajuk meg a mai napig.Haveri tarsasag atjon??A mai napig a wiit vesszuk elo es toljuk a wii sportot vagy a sport resortot. Persze a Kinect jo hogy elhasalt.Ha jatszottal vele nem kell sorolnom a hibait gondolom. Messze nincs az az elmeny mint wii nel.Az a bajotok hogy a nintendo jatekok nem dark hanem csili villi es szines??? En pl a psbe es az xboxba pont ezt utalom hogy majnem minden jatek verbol es eroszakbol all.Nincs szinte olyan jatek amit szivesen jatszanek a 6 eves lanyom elott.De pl Zeldat barmikor eloveszem es jatszom anelkul hogy takargatnom kellene a tvt. Remelem a Nintendo soha nem adja fel a jatekkeszitest mert akkor nagyon komor idoszak lesz az tuti. Akarmit mondtok nintendo a legjobb family/party konzol es amig csaladok es partyk vannak addig kell a nintendo!!!!!
74.
Tuco
#68: Igen lehet így is nézni a dolgokat. Mert így tényleg a nintendo újit a legtöbbet,hiszen most is kiadott egy teljesen egyedi konzolt. Meg nyomatja ezeket a játékokat amiket emlitettél. De ott a másik oldal amiről ti nintendosok hajlamosak vagytok elfeledkezni. Pl: ezt a mozgásérzékelős játékok. Az összes egy blőd ugribugri. Nem véletlenűl bukott be az ms is a kinectel. A belsős játékaik nagy része már a nes érában is futott sorozatainak a 20.része.
Persze te csak ezt látod,hogy a konkurencia semmit nem csinál csak egy erősebb konzolt,de azt elfelejted,hogy ez az erősebb konzol teszi lehetővé azt hogy olyan játékok jelenjenek meg rá mint pl.: a witcher3 vagy az uncharted4 vagy ép nemsokára a red dead redemtion 2 hogy csak párat emlitsek. Ilyenek nem lesz lesznek switchre.
73.
zozo76hun
"Közben lefitymálod, hogy például a MS az Xbox-szal kitolta az Xbox Live-ot, ami teljesen átformálta a játékipart"

azt is tedd hozza hogy a HALO COMBAT EVOLVED volt az elso olyan FPS ami megmutatta hogy elvezetes lehet kontrollerrel FPS-t iranyitani. asszem az 576 KByte-ban olvastam a tesztelo velemenyet: "ket kezzel markolhattuk a shootgun-t, igazi ravasszal sutottuk el a fegyvereket, es erezted a fegyvert ahogy elsult, ez a billentyuzet/eger ne adja meg.
72.
Gamelord
Mindenki a Zeldát emlegeti (mint egyetlen játék a gépre), de én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a többség amiatt venné a konzolt. Ez egy rohadt jó partigép, fogod, elviszed (bármiféle nehezebb cipekedés nélkül), és már csapatjátok is bárhol, többen. Erre jelenleg csak ez az egy konzol képes, és nagyon nagy potenciál van benne.
71.
Heldengeist
#68: A Nintendo akkorákat újít, mint az Apple az érintőkijelzős telefonnal vagy a tablettel. Meglévő dolgokat jó marketinggel támogat meg. Az Atari 2600 kontrollere konkrétan másból sem állt, mint egy gombból és egy joystickból. A Sega Saturn 3D Padja megelőzte meg a N64-et és a PS1 a DualShock kontrollerével nem egész egy évvel jött csak utána. Biztos, hogy nem előbbi hatására fejlesztették ki. Egyébként ez nem egy olyan dolog, ami ne lett volna Nintendo nélkül.

A PS2 EyeToy mozgásérzékelős vezérlés szintén 2003-ban jött, 3 évvel a Wii előtt. Nem volt sikeres, de létezett. A PS3 Sixaxis kontrollerével pedig a Wii-vel egy évben jött (konkrétan egy héttel hamarabb). láthatóan ez is egy olyan dolog, ami úgymond magától jön, amint a technológia megengedi.

Open World játék szintén volt korábban is, például a Hydlide című open world RPG, amiről sokan gondolják, hogy nagy hatást gyakorolt a Zelda fejlesztésére. Két évvel az első Zelda előtt jelent meg. Vagyis ez szintén egy olyan dolog, ami N nélkül is létezett, esetleg talán valamivel később vált volna népszerűvé egy másik mérföldkő címmel.

Közben lefitymálod, hogy például a MS az Xbox-szal kitolta az Xbox Live-ot, ami teljesen átformálta a játékipart, a Steam is annak sikere hatására ment el abba a félig-meddig közösségi oldalas irányba, ami ma.
70.
zozo76hun
#53: "A Nintendo próbálkozott azért ilyen téren, hiszen a Super Mario Maker újdonság, Zombi U-val más réteget is meg akartak szólítani,"

na ez igy szent igaz ahogy irod, a ZOMBIU engem is megszolitott rendesen. a kritikak lehuztak a grafika miatt, de nekem NAGYON bejott a nyomaszto hangulata miatt. AKKOR, EMIATT elgondolkodtam egy WIIU beszerzesen, annyira tetszett a jatek, ANNAK ELLENERE hogy HEROTOM VAN a mario es hasonlo "gyerekes" nintendo jatekoktol. szoval ha a nintendo tullep valahogy azon hogy csak a sajat DEDOS (nekem AZ, elhiszem hogy masnak a belsos cimek fekszenek, nincs ezzel semmi baj!), maris megszolit egy olyan reteget is aki nem tundi-bundi figurakat akar latni egy -komolynak beallitott- jatekban (zelda), hanem valami tenyleg felelmetesebb ellenfeleket is felvonultat (witcher 3 pl.). de nem, az instennek sem.

azert ne mondja mar egyik nintendo-fan sem hogy a sokatik zelda/mario/stb mellett ne ferne el par szelesebb reteget is erdeklo cim!

na, ocsem kanadaban dolgozik, haza az ut kb 17 ora (budapest-parizs, parizs-vancouver), PONT egy ilyen konzol lenne neki jo mint a SWITCH, mert ott is hasznalhatja, haza is hozhatna, meg en is vennek egyet hogy tudjunk egyutt jatszani: BATTLEFIELD 1, BORDERLANDS, stb, de a mario, meg a yoshi, meg a donkey kong a egyikunket sem erdekel.

szoval csak azt akarom mondani hogy IGY egy hatalmas gamer-tabor tabor esik ki a nintendo felhasznalobi bazisabol.
69.
#68: Dehogy újít a N, ezer éves címeiből él és alig mer valami igazán újat kihozni. Nem csak a 10 éveseket kéne kiszolgálni.
67.
kopic
#53: Ezek aztan a valtozatos cimek...

cod40 az 52-es hsz-al tokeletesen megfogalmazta, hogy miert is nem kedvelem az N-t.
60.
Heldengeist
#59: Ez nem változtat azon, hogy nincs (hangulatbeli) változatosság, ami sokaknál meg élből elvágja a konzolt. A többi platformon, ha valakinek olyanja van, mehet játszani egy nintendós stílusú Yooka-Laylee-vel, ha megunja, neki fekhet a SOMA-nak, darálhat egy egészségeset a Borderlandsben, kipörgethet 1-2 epizód Life is Strange-et, vagyis megvan a választás szabadsága. Nintendón nincs.
59.
Norbiii
#56: :)

Ezt értem, köszönöm, hogy kifejtetted!

57: Én örülök a sokadik Mario-nak, Switchre az új Mario is tetszik, és ugye mivel én pont a Mario és társai játékok miatt vagyok elsősorban Nintendo-s, engem a Bayonetta, és ZombiU nem érdekeltek, ez már más világ ugye...
57.
Heldengeist
#53: Ez az, hogy attól, hogy ezek játékmenetben eltérnek, hangulatban nem. Ez az egy kaptafa. Persze, volt elvétve egy két egyéb is, mint a Bayonetta 2 vagy az általad említett Zombi U, de ez édeskevés.

Ilyen szempontból a többi platform sokkal nagyobb változatosságot tart fenn, még a családbarát és party játékok terén is. Csak nem azok vannak előtérben.
56.
Tuco
#53: Azon gondolkodtam Norbiii,hogy vajon mit írjak,hogy megértsd ezt a dolgot. Most felsoroltál egy csomó játékot ami ha kivesszük a főszereplő személyét akkor gyakorlatilag közel ugyanolyan. Ez nem változatosság. Nekem pl.:az a legnagyobb bajom a nintendoval,hogy olyan kis egyszerű gyerekes bugyuta az egész! Pl: mentsd meg a hercegnőt és összeházasodtok és tiád a keze meg a fele királyság. Ezzel szemben pl. a witcher: ok mennyit fizetsz érte :) aztán lehet,hogy miután megmentetted a hercegnőt jól megb@szod :)
Ez csak egy példa de remélem érted a lényeget...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...