2,4 millió eladásnál járhat a Nintendo Switch

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 15.
  • Biznisz
A SuperData becslései szerint a Nintendo Switch jobb márciust produkálhatott, mint amilyenre a kiotói konzolgyártó eredetileg számított. Az elemzőcég a lendület megtartásával és kövérebb éves eredménnyel számol.

A Nintendo maga jelentette be, hogy márciusban 906 ezer Nintendo Switch talált gazdára az Egyesült Államokban, ami alapján a SuperData nevű elemzőcég pontosította a számításait a gép globális teljesítményét illetően. A szakemberek most úgy becsülik, hogy márciusban 2,4 millió Switch-et adhattak el világszerte.

A számítás persze pontatlan is lehet, így érdemes fenntartásokkal kezelni, az üzenet azonban egyértelmű: a SuperData arra számít, hogy a Switch felülmúlta a Nintendo várakozásait, elvégre a konzolgyártó csak 2 millió kiszállított példánnyal számolt az első hónapra eredetileg. Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a Mario Kart 8 Deluxe és a Splatoon 2 érkezésével a lendület továbbra is kitarthat, így ők az év végére 7,2 millió eladott egységgel számolnak, míg a Nintendo bejelentése előtt 5 millió Switch-tulajt tippeltek 2017-re.

A Nintendo valószínűleg a hónap végén esedékes pénzügyi jelentésében pontosítja a számokat a Switch szereplését illetően.

105.
delphijos
#99: Mint írtam, nem arra céloztam hogy mivel nem exkluzívok akkor nem elég jók, hanem hogy ha van valakinek WiiU, vagy használtan vesz egyet, akkor ez is két olyan dolog ami miatt nem kell feltétlen váltania. Amúgy meg már saját magamat is unom annyit reszeltük a fingot a témában, ha valakinek megéri a Switch, vegye, nekem nem fáj. Nekem ennyi pénzt a jelenlegi választékkal nem ér. Az hogy a piac hogy vélekedik erről, meg majd eldől.
104.
Tuco
#103: Pontosan így van ahogy mondod!
De mivel ugye ezek játékgépek így mi más számítana mint a játék! :)
103.
StevenSan
#102: Ezek a címek minden platformon beletrafálnak a legtöbbször. Azért a Forza és a Halo is ott volt a zöldeknél, a Mario sikeréről meg nem hiszem, hogy ne lenne tudomásod. Persze PS-re több ex van, erre ott áldoznak és figyelnek, de az igazat megmondva érdekükben is áll, mert ugye a Nintendo eljár a saját tengelyén, az Xbox és a PC meg egy cég, mindegy nekik hova tolják át a tömeget.

A Sony viszont az egyetlen, aki nehézsúlyban versenyez és a jól sikerült exkluzív játékokon kívül nincsen semmilyen fegyvertény a kezében.
102.
Norbiii
Egy multis játék is lehet annyira jó, mint egy exkluzív. Minden cégnek (Sony, N, Xbox) vannak belsős, és/vagy exkluzív címei, ami azért jó, mert van egy egészséges verseny:. Itt a Mario, vegyél Nintendo-t, itt az UC vegyél Ps-t, itt a Halo vegyél Xboxot.....és ezekkel megpróbálnak több embert megnyerni...


Az exkluzívok tehát nem lesznek önmaguktól jók, csak azért, mert így nevezik, azonban pl a Playstation esetében (is) érdemes rájuk odafigyelni, mert nagyon beletrafálnak!
101.
Tuco
#100: Ilyet csak a fanatikusok kiáltanak ki de őket meg senki se veszi komolyan. Egy játék nem attól lesz jó vagy rossz mert exclusiv! Lásd pl: killzone vagy order.
100.
StevenSan
#98: Ezzel egyetértek. Meg én azt tartom viccesnek, ha jön egy exkluzív és 10 perc játék után ki van kiáltva generációja és műfaja királyának. Csak azért.

Amúgy nem tesz semmit, tehát a világon nem változtat, ha valaki ilyet mond, csak poén, de nagy adagban fárasztó, mert ezzel a többi játékot végül is leminősítik.
99.
StevenSan
#96: "Idén lesz öt igazán nagy cím, ebből gyakorlatilag kettő WiiU-n is elérhető. Szerintem ez nem a legjobbb ómen."

Ebből, meg a tényből, hogy ma már internetszerte 5 másik ilyen gondolatot olvastam.

Ha érdekelnek az eredmények, akkor mondom, hogy a hatból hatszor nem értettem meg a logikáját.
98.
delphijos
Az exkluzivitás még meg tesz jóvá egy játékot, de az sem szerencsés ( és ezt is szoktam látni ) hogy egy valóban jó exkluzív játéknál is van aki foggal-körömmel reagaszkodik hozzá hogy csak az exkluzivitása miatt tartják jónak.
97.
delphijos
#95: Ezt mondtam volna? Nem. Tőlem sosem olvastad hogy box-on "nincs mivel játszani" , mert ott a millió friss multi játék. De a Switch még ezekben sem dúskál. Ezek is olyan címek, amik miatt nem feltétlenül muszáj Switch-et venni. Főleg ha az embernek van WiiU vagy sikerül egyet olcsón beszerezni.
96.
Yanez
#95: Mindig elhiteted magaddal, hogy az emberek azt mondják, az exclusive játékok a jók, a multiplatformok a rosszabbak. Ez rögeszme. Most is pl delphijos egy szóval sem mondott olyat, amiről beszélsz. Furcsamód mégis beleképzeled! Nem mondom, a seggeszki félék képesek ilyen állításra, de az más tészta. Szóval nyugi haver, nem a platformexkluzivítástól lesz jó vagy rossz egy játék! Ez csakis azoktól függ, akik összerakják.
95.
StevenSan
#94: Még mindig nem értem, hogy mitől lesz egy játék rosszabb, ha van más platformra is.
Kb heti 20 PC exkluzív jelenik meg. Akkor azok vajon milyen jók lehetnek, mi?
94.
delphijos
Annyi vita volt már erről pro és kontra. Úgyis az idő fogja megmondani hogy bejön-e vagy sem. Egy biztos, nekem attól nem lenne jobb ha bukna a Switch, szóval amit mondok az nem erről szól, ez csak a véleményem. Idén lesz öt igazán nagy cím, ebből gyakorlatilag kettő WiiU-n is elérhető. Szerintem ez nem a legjobbb ómen. A hordozhatóság viszont valóban mellette szól, de egyelőre ha a jatekfelhozatalt nézem egy 3DS ezerszer jobb befektetés. En mindenképpen kívárok, és nem zárom ki hogy karácsony környékén veszek még, de egyelőre túl drága ahhoz képest amit most nyújt.
93.
Fakjee
#90: A Wiiu fele ennyire sem nyitott jól, inkább az volt a kemény mag. De egyetértek, még mindig több az optimizmus mint a bizonyíték arra hogy ez egy hosszú távon életképes konzol lenne. Játékok kellenek. Nagyon jó hogy így fogy, így a fejlesztők is mögé állnak. De játékok nélkül ezt nem fogja sokáig tartani. Minden hónapra jut egy first party cím, de az idei év nagy durranását már félig ellőtték a másik fele év végén a Mario. E3-on nagyot kell villantaniuk vagy belepusztulnak. Én is az E3-at várom és akkor döntök megveszem-e a gépet vagy sem.
92.
Gamelord
#90: Biztos, hogy csak a hűséges rajongókról van szó?
Switch March Debut: 906K
Wii U November Debut: 425K
Wii U Holiday Total: 885K
3DS March Debut: 398K
3DS March + April: 592K
3DS First 5 Months: 922K
Wii November Debut: 476K
Wii Holiday Total: 1080K
DS November Debut: 479K
DS Holiday Total: 1225K
91.
Gamelord
#90: A wii u koncepciója kb semmit se nyújtott, csak annyit, hogy drágább volt a konzol, mert volt a kezedben is egy kijelző. A wii-hez képest sajnos nagyon kevés volt ez újításban. Én egyébként azt is nagyon szerettem, mert otthon elfetrengtem az ágyon, és úgy multiztunk. Ezzel ellentétben, a Switch egy új lehetőséget kínál, bárhova magaddal viheted, és multizhattok, ettől lesz egy egyedülálló parti konzol. Amerikában is ezért sikeres, és nem a csak a Zelda miatt, ott eleve így reklámozták. Aki sokat jár haveri társaságokba, annak ez a konzol sokkal többet nyújt, mint bármelyik másik.
Ezen kívül, ez egy hibrid konzol, tehát voltaképpen tekinthetünk rá kézikonzolként is, már pedig nem emlékszem mikor volt a Nintendonak sikertelen kézikonzolja. Én bárhogy nézem, jogos az optimizmus.
90.
delphijos
#89: "ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője)."

A WiiU is nagyon jól indult az elején. Ez még semmit nem jelent, ez pont az a "kemény mag" aki mindenképpen megveszi. Régen rossz ha még 2-3 millió ennyire hűséges rajongó se lenne. Persze én sem akarok jósolgatni, majd egy év múlva is már okosabbak leszünk, de a Wii az egész más tészta. Olcsóbb volt a másik két gépnél, sok third party cím jött hozzá, és akkor tényleg "üdítő" volt az újszerű irányítás.

"Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol"

Én meg azt nem látom hogy honnan jön ez a hatalmas optimizmus.
89.
Gamelord
#88: Én ezzel nagyon nem értek egyet. Wii esetén is elég volt, a Switch pedig eddig jól teljesít, akkor mi nem elég? A wii u kudarc volt, de ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője). A húzócímek meg folyamatosan jönnek, a közeljövőben nem nagyon várható hirtelen zuhanás. És ha a pletykák igazak, akkor majd a pokemon is szépen megfogja dobni az eladásokat. Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol.
88.
delphijos
#77: Én egyetértek ezzel amit írsz. A vélemény különbség a sok Switch vitán nem is ez volt részemről. Hanem amit folyamatosan szajkózok, és szerintem igenis fontos, hogy CSAK EZEK ma már nem tudnak eltartani egy konzolt. Igen, kellenek ezek, és megértem hogy Neked, és sok más rajongónak megéri ezért N kozolt tartani. De egy Nintendo már nem tud elsődleges játékplatform lenni ezzel a választékkal, és "változatossággal" , és nagyon sokan már nem ruháznak be rá második vagy harmadik platformként. És ezt kéne megérteni, hogy senki se azt mondja hogy ilyen játékok egyáltalán nem kellenek, csak ez KEVÉS. Hogy egy konzol sikeres legyen egyszerűen NEM ELÉG hogy 10-12 millió ember megveszi. De így meg nem kell több embernek. Az a hatalmas különbség az érveink között, hogy Te (Ti) azzal érveltek hogy NEKTEK milyen jó ez, ( és ezzel én sosem száltam viátba, mert elhiszem, és elfogadom ) ezzel szemben én azzal érvelek, hogy mint ÜZLETI VÁLLALKOZÁSSAL mi a baj ezzel. És pont az, hogy 10-12 millió embernél több kell hogy ne legyen bukás. De így meg nem jön több. Az hogy az a 12 milló elégedett, az ebből a szempontból mellékes.
87.
Heldengeist
#86: Meg is vettek ezzel a szemlélettel 13 millió Wii U-t a 101 millió Wii után. Biztos a Nintendonál is nagyon örültek neki. Csak nehogy megint ez legyen.

Szvsz én egy halom multiplatform vagy épp PS exkluzív játékot többre becsülök önmagában, mint a Nintendo teljes belsős kínálatát együttvéve.
86.
Futszi
#81: Akkor jatsz tableten.Erre nem lehet mit mondani.Neked ez nem tetszik akkor ne jatszd.Akinek meg tetszik had tolja mar amivel o akar. Ha hiszed ha nem az elmult idoszakban ps en a Resi7 en kivul (persze vr ban)semmit nem elveztem annyira mint Smash Bros,Zelda,Mario kart,splatoon,wii sport(meg mindig) mario maker,Donkey Kong....es meg sorolhatnam. Nincsenek ilyen jo jatekok psen es boxon amivel egyutt lehetne jatszani es nekem ez fontos.
85.
cod40
#84: Pc-n meg had ne soroljam,(igazából direkt nem is ezt a platformot említettem) annyi "igazi" játék van,főleg ha az emulátorokat is belevesszük,hogy meglehet zavarodni bennük.
84.
cod40
#82: Ezeket senki nem vitatta.Valóban nem lesz kevesebb a zelda mert van más is.Ez tiszta sor.Ps4-en van háborús,agyatlan lövölde,meg van "igazi" játék is ezer millió.Nagyon széles a paletta.A nintendo sikerét meg kár elkönyvelni,egyelőre bizakodóak az eladások,de messzemenő következtetéseket kár levonni.
83.
Futszi
#81: Na ha akkora komoly party jatekok vannak ps-re meg boxra amivel a 6 eves lanyommal jatszhatunk egyutt es nem indie game es nem lego game akkor sorolhatnal parat.De olyat amiben van local coop es ha akarunk 4 en is jatszhatunk vagy 8an. Hagyjad mar ilyen teren az xbox ps siralmas. Ha talalok is valamit ami ugy nez ki hogy jo lehet vagy tul bonyolult az iranyitas vagy frocsog a ver mindenhonnan. Vagy ha en akarok jatszani es a lanyom itthon van akkor is komoly perceket toltok azzal hogy kivalasszam mi az amivel jatszhatok es nem baj ha latja.
82.
Futszi
#80: Hat ha nem is a legjobbja de marha kozel all ahhoz hogy az legyen. De persze valakinek a 40.Cod is jopofa es szorakoztato. kinek mi. De attol nem lesztek kevesebbek hogy ilyen is van.Valakinek az agyatlan lovolde(neha en is tolom nincs ezzel baj) de van aki igazi jatekot akar tolni.Nem haboru,sorozatgyilkos es hasonlo szimulatorokat.Sok jatek mar annyira komolyan veszi magat hogy jateknak se igen neveznem. Szaz szonak is egy a vege a nintendo sikeres akinek nem tetszik szopogasson kavicsot. Ja es felolem johet a 150.Zelda is amig ilyen igenyes es fantasztikus szintet tart.
81.
Heldengeist
#77: Dehogy nincs, ugyanúgy megvannak ezek a játékok a többi platformra is. Épp tegnap linkeltem be egy nem is túl régi darabot kicsit lejjebb. A probléma az, hogy Nintendóra más sincs, csak ezek a cuki-muki szövegkiemelő színű cuccok. Nincs választási lehetőség. Vagy játszod ezt, vagy mész más platformra, ahol van ez is ÉS EZEK MELLETT minden más is.

Plusz már a telefonok és tabletek sincsenek annyira behatárolva játékok terén. Abból is listáztam korábban egy másik hír alatt egy nem is olyan kis csomagot. Rengeteg régebbi AAA és újabb budget játék. Ha hozzá dobunk a csomaghoz egy jobb kontrollert, már az irányításra sem lehet kifogás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...