2,4 millió eladásnál járhat a Nintendo Switch

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 15.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData becslései szerint a Nintendo Switch jobb márciust produkálhatott, mint amilyenre a kiotói konzolgyártó eredetileg számított. Az elemzőcég a lendület megtartásával és kövérebb éves eredménnyel számol.

A Nintendo maga jelentette be, hogy márciusban 906 ezer Nintendo Switch talált gazdára az Egyesült Államokban, ami alapján a SuperData nevű elemzőcég pontosította a számításait a gép globális teljesítményét illetően. A szakemberek most úgy becsülik, hogy márciusban 2,4 millió Switch-et adhattak el világszerte.

A számítás persze pontatlan is lehet, így érdemes fenntartásokkal kezelni, az üzenet azonban egyértelmű: a SuperData arra számít, hogy a Switch felülmúlta a Nintendo várakozásait, elvégre a konzolgyártó csak 2 millió kiszállított példánnyal számolt az első hónapra eredetileg. Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a Mario Kart 8 Deluxe és a Splatoon 2 érkezésével a lendület továbbra is kitarthat, így ők az év végére 7,2 millió eladott egységgel számolnak, míg a Nintendo bejelentése előtt 5 millió Switch-tulajt tippeltek 2017-re.

A Nintendo valószínűleg a hónap végén esedékes pénzügyi jelentésében pontosítja a számokat a Switch szereplését illetően.

102.
102.
Norbiii
Egy multis játék is lehet annyira jó, mint egy exkluzív. Minden cégnek (Sony, N, Xbox) vannak belsős, és/vagy exkluzív címei, ami azért jó, mert van egy egészséges verseny:. Itt a Mario, vegyél Nintendo-t, itt az UC vegyél Ps-t, itt a Halo vegyél Xboxot.....és ezekkel megpróbálnak több embert megnyerni...


Az exkluzívok tehát nem lesznek önmaguktól jók, csak azért, mert így nevezik, azonban pl a Playstation esetében (is) érdemes rájuk odafigyelni, mert nagyon beletrafálnak!
98.
98.
delphijos
Az exkluzivitás még meg tesz jóvá egy játékot, de az sem szerencsés ( és ezt is szoktam látni ) hogy egy valóban jó exkluzív játéknál is van aki foggal-körömmel reagaszkodik hozzá hogy csak az exkluzivitása miatt tartják jónak.
94.
94.
delphijos
Annyi vita volt már erről pro és kontra. Úgyis az idő fogja megmondani hogy bejön-e vagy sem. Egy biztos, nekem attól nem lenne jobb ha bukna a Switch, szóval amit mondok az nem erről szól, ez csak a véleményem. Idén lesz öt igazán nagy cím, ebből gyakorlatilag kettő WiiU-n is elérhető. Szerintem ez nem a legjobbb ómen. A hordozhatóság viszont valóban mellette szól, de egyelőre ha a jatekfelhozatalt nézem egy 3DS ezerszer jobb befektetés. En mindenképpen kívárok, és nem zárom ki hogy karácsony környékén veszek még, de egyelőre túl drága ahhoz képest amit most nyújt.
92.
92.
Gamelord
#90: Biztos, hogy csak a hűséges rajongókról van szó?
Switch March Debut: 906K
Wii U November Debut: 425K
Wii U Holiday Total: 885K
3DS March Debut: 398K
3DS March + April: 592K
3DS First 5 Months: 922K
Wii November Debut: 476K
Wii Holiday Total: 1080K
DS November Debut: 479K
DS Holiday Total: 1225K
91.
91.
Gamelord
#90: A wii u koncepciója kb semmit se nyújtott, csak annyit, hogy drágább volt a konzol, mert volt a kezedben is egy kijelző. A wii-hez képest sajnos nagyon kevés volt ez újításban. Én egyébként azt is nagyon szerettem, mert otthon elfetrengtem az ágyon, és úgy multiztunk. Ezzel ellentétben, a Switch egy új lehetőséget kínál, bárhova magaddal viheted, és multizhattok, ettől lesz egy egyedülálló parti konzol. Amerikában is ezért sikeres, és nem a csak a Zelda miatt, ott eleve így reklámozták. Aki sokat jár haveri társaságokba, annak ez a konzol sokkal többet nyújt, mint bármelyik másik.
Ezen kívül, ez egy hibrid konzol, tehát voltaképpen tekinthetünk rá kézikonzolként is, már pedig nem emlékszem mikor volt a Nintendonak sikertelen kézikonzolja. Én bárhogy nézem, jogos az optimizmus.
90.
90.
delphijos
#89: "ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője)."

A WiiU is nagyon jól indult az elején. Ez még semmit nem jelent, ez pont az a "kemény mag" aki mindenképpen megveszi. Régen rossz ha még 2-3 millió ennyire hűséges rajongó se lenne. Persze én sem akarok jósolgatni, majd egy év múlva is már okosabbak leszünk, de a Wii az egész más tészta. Olcsóbb volt a másik két gépnél, sok third party cím jött hozzá, és akkor tényleg "üdítő" volt az újszerű irányítás.

"Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol"

Én meg azt nem látom hogy honnan jön ez a hatalmas optimizmus.
89.
89.
Gamelord
#88: Én ezzel nagyon nem értek egyet. Wii esetén is elég volt, a Switch pedig eddig jól teljesít, akkor mi nem elég? A wii u kudarc volt, de ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője). A húzócímek meg folyamatosan jönnek, a közeljövőben nem nagyon várható hirtelen zuhanás. És ha a pletykák igazak, akkor majd a pokemon is szépen megfogja dobni az eladásokat. Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol.
73.
73.
zozo76hun
"Közben lefitymálod, hogy például a MS az Xbox-szal kitolta az Xbox Live-ot, ami teljesen átformálta a játékipart"

azt is tedd hozza hogy a HALO COMBAT EVOLVED volt az elso olyan FPS ami megmutatta hogy elvezetes lehet kontrollerrel FPS-t iranyitani. asszem az 576 KByte-ban olvastam a tesztelo velemenyet: "ket kezzel markolhattuk a shootgun-t, igazi ravasszal sutottuk el a fegyvereket, es erezted a fegyvert ahogy elsult, ez a billentyuzet/eger ne adja meg.
72.
72.
Gamelord
Mindenki a Zeldát emlegeti (mint egyetlen játék a gépre), de én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a többség amiatt venné a konzolt. Ez egy rohadt jó partigép, fogod, elviszed (bármiféle nehezebb cipekedés nélkül), és már csapatjátok is bárhol, többen. Erre jelenleg csak ez az egy konzol képes, és nagyon nagy potenciál van benne.
70.
70.
zozo76hun
#53: "A Nintendo próbálkozott azért ilyen téren, hiszen a Super Mario Maker újdonság, Zombi U-val más réteget is meg akartak szólítani,"

na ez igy szent igaz ahogy irod, a ZOMBIU engem is megszolitott rendesen. a kritikak lehuztak a grafika miatt, de nekem NAGYON bejott a nyomaszto hangulata miatt. AKKOR, EMIATT elgondolkodtam egy WIIU beszerzesen, annyira tetszett a jatek, ANNAK ELLENERE hogy HEROTOM VAN a mario es hasonlo "gyerekes" nintendo jatekoktol. szoval ha a nintendo tullep valahogy azon hogy csak a sajat DEDOS (nekem AZ, elhiszem hogy masnak a belsos cimek fekszenek, nincs ezzel semmi baj!), maris megszolit egy olyan reteget is aki nem tundi-bundi figurakat akar latni egy -komolynak beallitott- jatekban (zelda), hanem valami tenyleg felelmetesebb ellenfeleket is felvonultat (witcher 3 pl.). de nem, az instennek sem.

azert ne mondja mar egyik nintendo-fan sem hogy a sokatik zelda/mario/stb mellett ne ferne el par szelesebb reteget is erdeklo cim!

na, ocsem kanadaban dolgozik, haza az ut kb 17 ora (budapest-parizs, parizs-vancouver), PONT egy ilyen konzol lenne neki jo mint a SWITCH, mert ott is hasznalhatja, haza is hozhatna, meg en is vennek egyet hogy tudjunk egyutt jatszani: BATTLEFIELD 1, BORDERLANDS, stb, de a mario, meg a yoshi, meg a donkey kong a egyikunket sem erdekel.

szoval csak azt akarom mondani hogy IGY egy hatalmas gamer-tabor tabor esik ki a nintendo felhasznalobi bazisabol.
67.
67.
kopic
#53: Ezek aztan a valtozatos cimek...

cod40 az 52-es hsz-al tokeletesen megfogalmazta, hogy miert is nem kedvelem az N-t.
60.
60.
Heldengeist
#59: Ez nem változtat azon, hogy nincs (hangulatbeli) változatosság, ami sokaknál meg élből elvágja a konzolt. A többi platformon, ha valakinek olyanja van, mehet játszani egy nintendós stílusú Yooka-Laylee-vel, ha megunja, neki fekhet a SOMA-nak, darálhat egy egészségeset a Borderlandsben, kipörgethet 1-2 epizód Life is Strange-et, vagyis megvan a választás szabadsága. Nintendón nincs.
57.
57.
Heldengeist
#53: Ez az, hogy attól, hogy ezek játékmenetben eltérnek, hangulatban nem. Ez az egy kaptafa. Persze, volt elvétve egy két egyéb is, mint a Bayonetta 2 vagy az általad említett Zombi U, de ez édeskevés.

Ilyen szempontból a többi platform sokkal nagyobb változatosságot tart fenn, még a családbarát és party játékok terén is. Csak nem azok vannak előtérben.
45.
45.
Darksiders84
Érdekes ez a Switch mert én is venném a Zelda miatt de egy játékért filózok hogy kell vagy sem mert fél év múlva sem lesz tetszésemre játékokból kiemelkedően változás max a Mario de sajna nem tűnik meggyőzőnek a felhozatal pedig a Zelda az élmény lenne aztán meg lehet új tulajdonost keresne. Az Xbox Onet se tartogattam porosodni egy két játék kiszolgálta az igényeimet és sajnálatomra rá kellett jönnöm hogy nem érdemes tartogogatnom a Ps4 mellet. Valószínűleg ez lesz a Switch sorsa is nálam.
43.
43.
Norbiii
Kéretik lecsillapodni, köszönöm!
29.
29.
kopic
Szoval remelem hogy kovetkezo honapban 1 millat sem adnak el. Megerdemelne az N.
27.
27.
kopic
Igenytelenseg lvl1000...
Zeldan kivul nincs is ra ertelmes jatek.
23.
23.
crytek
Azért az mekkora flash már hogy szaros zeldákért mennyi ember vesz ilyen szart. Szegény májkroszoft sírna a receptért ha pc-re ennyien vennék az xboxos szarjaikat. De hát nem :)
19.
19.
dcba
En annyit tudok elmondani a Nintendorol, h most szereztem egy New 3DS-t es kb 5 jatek erdekel ra, a tobbi az nekem mind eszement japo nintendos baromsag, tehat ezek a gepek csak a fanoknak es az azsiaiaknak valo, es ebbol a kettobol azert van boven, igy az N elegge sokaig ellesz, de hol van mar az az ido amikor nemcsak a fanok es az azsiaiak szerettek az N gepeit hanem mindenkinek keszultek.

En kitolom azt a par Mariot es a Resit a 3DS-en aztan kb szerintem az enyeszete a gep
17.
17.
hydraxon91
Ennél jobban is fogyhatott volna, ha nem becsülte volna Nintendo alá az eladásokat és többet gyártanak le.
pl Amerikában mikor előlehetett rendelni kb kevesebb, mint 1 nap alatt elfogyott és megjelenés óta még mindig alig lehet kapni a konzolt.
15.
15.
DON GONDOCS
#7: Majd jön májnkraft és az a GTA szerű márió és mindenki extázisba rohan a boltba Switchet venni. Mert hidd el ez a pár cím elég nekik. Persze ezek jó eldást produkálnak. de mivel az Nek is játékok bevétele hozza a zsé nagy részét kíváncsi leszek mi lesz ezután. Megint sorra kiadják a mario kartokat meg Donkey Kong játékokat?
10.
10.
SzDavid99
#7: Snipperclips, Fast RMX, 1-2 Switch? Egyébként kizártnak tartom, hogy aki Switch-et vesz, annak ne lenne otthon valamilyen más konzolja, ha pedig nincs, az valószínűleg azért van, mert olyan casual játékosok, akik heti 1-2 óra játékkal megelégszenek, nekik pedig bőven elég az a pár cím, ami jelenleg elérhető rá.

De egyébként én sem a jelenlegi szoftverkínálat miatt vettem meg most a Switch-et, hanem azok miatt a címek miatt, amik majd a következő hónapokban érkeznek. Mivel addig valószínűleg úgysem megy lejjebb az ára a gépnek, így mindegy volt, hogy most veszem meg, vagy egy kicsivel később.
9.
9.
Gykrizsi
#4: Szerintem sem volt egy szinten a két másik konzollal, de mindegy is. Most minek vennének, egy zelda van rá, semmi más. Fél évig senki nem fog venni? Az n érthetetlen számomra.
7.
7.
aordog
Mi a tökömet játszanak rajta a Zeldán kívûl???
Nekem ez magas....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...