2,4 millió eladásnál járhat a Nintendo Switch

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 15.
  • Biznisz
A SuperData becslései szerint a Nintendo Switch jobb márciust produkálhatott, mint amilyenre a kiotói konzolgyártó eredetileg számított. Az elemzőcég a lendület megtartásával és kövérebb éves eredménnyel számol.

A Nintendo maga jelentette be, hogy márciusban 906 ezer Nintendo Switch talált gazdára az Egyesült Államokban, ami alapján a SuperData nevű elemzőcég pontosította a számításait a gép globális teljesítményét illetően. A szakemberek most úgy becsülik, hogy márciusban 2,4 millió Switch-et adhattak el világszerte.

A számítás persze pontatlan is lehet, így érdemes fenntartásokkal kezelni, az üzenet azonban egyértelmű: a SuperData arra számít, hogy a Switch felülmúlta a Nintendo várakozásait, elvégre a konzolgyártó csak 2 millió kiszállított példánnyal számolt az első hónapra eredetileg. Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a Mario Kart 8 Deluxe és a Splatoon 2 érkezésével a lendület továbbra is kitarthat, így ők az év végére 7,2 millió eladott egységgel számolnak, míg a Nintendo bejelentése előtt 5 millió Switch-tulajt tippeltek 2017-re.

A Nintendo valószínűleg a hónap végén esedékes pénzügyi jelentésében pontosítja a számokat a Switch szereplését illetően.

102.
Norbiii
Egy multis játék is lehet annyira jó, mint egy exkluzív. Minden cégnek (Sony, N, Xbox) vannak belsős, és/vagy exkluzív címei, ami azért jó, mert van egy egészséges verseny:. Itt a Mario, vegyél Nintendo-t, itt az UC vegyél Ps-t, itt a Halo vegyél Xboxot.....és ezekkel megpróbálnak több embert megnyerni...


Az exkluzívok tehát nem lesznek önmaguktól jók, csak azért, mert így nevezik, azonban pl a Playstation esetében (is) érdemes rájuk odafigyelni, mert nagyon beletrafálnak!
98.
delphijos
Az exkluzivitás még meg tesz jóvá egy játékot, de az sem szerencsés ( és ezt is szoktam látni ) hogy egy valóban jó exkluzív játéknál is van aki foggal-körömmel reagaszkodik hozzá hogy csak az exkluzivitása miatt tartják jónak.
94.
delphijos
Annyi vita volt már erről pro és kontra. Úgyis az idő fogja megmondani hogy bejön-e vagy sem. Egy biztos, nekem attól nem lenne jobb ha bukna a Switch, szóval amit mondok az nem erről szól, ez csak a véleményem. Idén lesz öt igazán nagy cím, ebből gyakorlatilag kettő WiiU-n is elérhető. Szerintem ez nem a legjobbb ómen. A hordozhatóság viszont valóban mellette szól, de egyelőre ha a jatekfelhozatalt nézem egy 3DS ezerszer jobb befektetés. En mindenképpen kívárok, és nem zárom ki hogy karácsony környékén veszek még, de egyelőre túl drága ahhoz képest amit most nyújt.
93.
Fakjee
#90: A Wiiu fele ennyire sem nyitott jól, inkább az volt a kemény mag. De egyetértek, még mindig több az optimizmus mint a bizonyíték arra hogy ez egy hosszú távon életképes konzol lenne. Játékok kellenek. Nagyon jó hogy így fogy, így a fejlesztők is mögé állnak. De játékok nélkül ezt nem fogja sokáig tartani. Minden hónapra jut egy first party cím, de az idei év nagy durranását már félig ellőtték a másik fele év végén a Mario. E3-on nagyot kell villantaniuk vagy belepusztulnak. Én is az E3-at várom és akkor döntök megveszem-e a gépet vagy sem.
92.
Gamelord
#90: Biztos, hogy csak a hűséges rajongókról van szó?
Switch March Debut: 906K
Wii U November Debut: 425K
Wii U Holiday Total: 885K
3DS March Debut: 398K
3DS March + April: 592K
3DS First 5 Months: 922K
Wii November Debut: 476K
Wii Holiday Total: 1080K
DS November Debut: 479K
DS Holiday Total: 1225K
91.
Gamelord
#90: A wii u koncepciója kb semmit se nyújtott, csak annyit, hogy drágább volt a konzol, mert volt a kezedben is egy kijelző. A wii-hez képest sajnos nagyon kevés volt ez újításban. Én egyébként azt is nagyon szerettem, mert otthon elfetrengtem az ágyon, és úgy multiztunk. Ezzel ellentétben, a Switch egy új lehetőséget kínál, bárhova magaddal viheted, és multizhattok, ettől lesz egy egyedülálló parti konzol. Amerikában is ezért sikeres, és nem a csak a Zelda miatt, ott eleve így reklámozták. Aki sokat jár haveri társaságokba, annak ez a konzol sokkal többet nyújt, mint bármelyik másik.
Ezen kívül, ez egy hibrid konzol, tehát voltaképpen tekinthetünk rá kézikonzolként is, már pedig nem emlékszem mikor volt a Nintendonak sikertelen kézikonzolja. Én bárhogy nézem, jogos az optimizmus.
90.
delphijos
#89: "ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője)."

A WiiU is nagyon jól indult az elején. Ez még semmit nem jelent, ez pont az a "kemény mag" aki mindenképpen megveszi. Régen rossz ha még 2-3 millió ennyire hűséges rajongó se lenne. Persze én sem akarok jósolgatni, majd egy év múlva is már okosabbak leszünk, de a Wii az egész más tészta. Olcsóbb volt a másik két gépnél, sok third party cím jött hozzá, és akkor tényleg "üdítő" volt az újszerű irányítás.

"Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol"

Én meg azt nem látom hogy honnan jön ez a hatalmas optimizmus.
89.
Gamelord
#88: Én ezzel nagyon nem értek egyet. Wii esetén is elég volt, a Switch pedig eddig jól teljesít, akkor mi nem elég? A wii u kudarc volt, de ez egyenlőre az új konzolnál közel se mondható el (hanem az ellenkezője). A húzócímek meg folyamatosan jönnek, a közeljövőben nem nagyon várható hirtelen zuhanás. És ha a pletykák igazak, akkor majd a pokemon is szépen megfogja dobni az eladásokat. Nehéz elképzelni, hogy ne legyen hosszútávon sikeres a konzol.
88.
delphijos
#77: Én egyetértek ezzel amit írsz. A vélemény különbség a sok Switch vitán nem is ez volt részemről. Hanem amit folyamatosan szajkózok, és szerintem igenis fontos, hogy CSAK EZEK ma már nem tudnak eltartani egy konzolt. Igen, kellenek ezek, és megértem hogy Neked, és sok más rajongónak megéri ezért N kozolt tartani. De egy Nintendo már nem tud elsődleges játékplatform lenni ezzel a választékkal, és "változatossággal" , és nagyon sokan már nem ruháznak be rá második vagy harmadik platformként. És ezt kéne megérteni, hogy senki se azt mondja hogy ilyen játékok egyáltalán nem kellenek, csak ez KEVÉS. Hogy egy konzol sikeres legyen egyszerűen NEM ELÉG hogy 10-12 millió ember megveszi. De így meg nem kell több embernek. Az a hatalmas különbség az érveink között, hogy Te (Ti) azzal érveltek hogy NEKTEK milyen jó ez, ( és ezzel én sosem száltam viátba, mert elhiszem, és elfogadom ) ezzel szemben én azzal érvelek, hogy mint ÜZLETI VÁLLALKOZÁSSAL mi a baj ezzel. És pont az, hogy 10-12 millió embernél több kell hogy ne legyen bukás. De így meg nem jön több. Az hogy az a 12 milló elégedett, az ebből a szempontból mellékes.
87.
Heldengeist
#86: Meg is vettek ezzel a szemlélettel 13 millió Wii U-t a 101 millió Wii után. Biztos a Nintendonál is nagyon örültek neki. Csak nehogy megint ez legyen.

Szvsz én egy halom multiplatform vagy épp PS exkluzív játékot többre becsülök önmagában, mint a Nintendo teljes belsős kínálatát együttvéve.
86.
Futszi
#81: Akkor jatsz tableten.Erre nem lehet mit mondani.Neked ez nem tetszik akkor ne jatszd.Akinek meg tetszik had tolja mar amivel o akar. Ha hiszed ha nem az elmult idoszakban ps en a Resi7 en kivul (persze vr ban)semmit nem elveztem annyira mint Smash Bros,Zelda,Mario kart,splatoon,wii sport(meg mindig) mario maker,Donkey Kong....es meg sorolhatnam. Nincsenek ilyen jo jatekok psen es boxon amivel egyutt lehetne jatszani es nekem ez fontos.
85.
cod40
#84: Pc-n meg had ne soroljam,(igazából direkt nem is ezt a platformot említettem) annyi "igazi" játék van,főleg ha az emulátorokat is belevesszük,hogy meglehet zavarodni bennük.
84.
cod40
#82: Ezeket senki nem vitatta.Valóban nem lesz kevesebb a zelda mert van más is.Ez tiszta sor.Ps4-en van háborús,agyatlan lövölde,meg van "igazi" játék is ezer millió.Nagyon széles a paletta.A nintendo sikerét meg kár elkönyvelni,egyelőre bizakodóak az eladások,de messzemenő következtetéseket kár levonni.
83.
Futszi
#81: Na ha akkora komoly party jatekok vannak ps-re meg boxra amivel a 6 eves lanyommal jatszhatunk egyutt es nem indie game es nem lego game akkor sorolhatnal parat.De olyat amiben van local coop es ha akarunk 4 en is jatszhatunk vagy 8an. Hagyjad mar ilyen teren az xbox ps siralmas. Ha talalok is valamit ami ugy nez ki hogy jo lehet vagy tul bonyolult az iranyitas vagy frocsog a ver mindenhonnan. Vagy ha en akarok jatszani es a lanyom itthon van akkor is komoly perceket toltok azzal hogy kivalasszam mi az amivel jatszhatok es nem baj ha latja.
82.
Futszi
#80: Hat ha nem is a legjobbja de marha kozel all ahhoz hogy az legyen. De persze valakinek a 40.Cod is jopofa es szorakoztato. kinek mi. De attol nem lesztek kevesebbek hogy ilyen is van.Valakinek az agyatlan lovolde(neha en is tolom nincs ezzel baj) de van aki igazi jatekot akar tolni.Nem haboru,sorozatgyilkos es hasonlo szimulatorokat.Sok jatek mar annyira komolyan veszi magat hogy jateknak se igen neveznem. Szaz szonak is egy a vege a nintendo sikeres akinek nem tetszik szopogasson kavicsot. Ja es felolem johet a 150.Zelda is amig ilyen igenyes es fantasztikus szintet tart.
81.
Heldengeist
#77: Dehogy nincs, ugyanúgy megvannak ezek a játékok a többi platformra is. Épp tegnap linkeltem be egy nem is túl régi darabot kicsit lejjebb. A probléma az, hogy Nintendóra más sincs, csak ezek a cuki-muki szövegkiemelő színű cuccok. Nincs választási lehetőség. Vagy játszod ezt, vagy mész más platformra, ahol van ez is ÉS EZEK MELLETT minden más is.

Plusz már a telefonok és tabletek sincsenek annyira behatárolva játékok terén. Abból is listáztam korábban egy másik hír alatt egy nem is olyan kis csomagot. Rengeteg régebbi AAA és újabb budget játék. Ha hozzá dobunk a csomaghoz egy jobb kontrollert, már az irányításra sem lehet kifogás.
80.
cod40
#78: Profi és a konzol szint egy mondatban.Frappáns.Egyébként sem cáfol ez semmit semmin,hogy a 40.zelda van switch-en,attól még a gép nem lesz egyedi.Máshol is vannak remek játékok egyébként.Ne csináljunk úgy,mintha a zelda lenne a világ legjobbja.
79.
Futszi
#74: Hidd el nekem nintendora nem is kell hogy jojjon witcher meg a tobbi csilli villi jatek arra ott a boxom meg a psem. A nintendo nekem pont arra van amire jo. Haverokkal es gyerekekkel jatszani egyutt. Mario kartozni vagy 8 an Smash Bros tolni. Vagy a lanyommal mariozni.Galaxyval vagy 3D world vagy epp mario party vagy sport jatekok.
78.
Futszi
#76: Mutass mar egy olyan melysegu jatekot tableten mint a zelda.Ja es az iranyitasa is legyen profi konzol szintu.
77.
Futszi
#74: Mozgaserzekelos jatekok??Mi a baj vele??Lanyommal legnagyobbakat bulizzuknrajuk meg a mai napig.Haveri tarsasag atjon??A mai napig a wiit vesszuk elo es toljuk a wii sportot vagy a sport resortot. Persze a Kinect jo hogy elhasalt.Ha jatszottal vele nem kell sorolnom a hibait gondolom. Messze nincs az az elmeny mint wii nel.Az a bajotok hogy a nintendo jatekok nem dark hanem csili villi es szines??? En pl a psbe es az xboxba pont ezt utalom hogy majnem minden jatek verbol es eroszakbol all.Nincs szinte olyan jatek amit szivesen jatszanek a 6 eves lanyom elott.De pl Zeldat barmikor eloveszem es jatszom anelkul hogy takargatnom kellene a tvt. Remelem a Nintendo soha nem adja fel a jatekkeszitest mert akkor nagyon komor idoszak lesz az tuti. Akarmit mondtok nintendo a legjobb family/party konzol es amig csaladok es partyk vannak addig kell a nintendo!!!!!
76.
cod40
#74: "Mert így tényleg a nintendo újit a legtöbbet,hiszen most is kiadott egy teljesen egyedi konzolt. "

Mondjuk ez is annak egyedi ha valaki nem tudja,hogy létezik tablet.Mondjuk most eszembe jutott ez a razer edge is.
75.
cod40
#68: "Te mirol beszelsz??? Pont hogy a Nintendo ujit folyton.Ha Nintendo nem lenne nem lenne open world jatek"

Jujj.De igazából már kaptál mindenre választ azt hiszem.Számomra az igazi áttörést kontroller téren pedig az ms szolgáltatta anno az xbox classic-nál,amit a one-nál szinte tökéletesre csiszoltak.(tudod lehet akármit főzni,de nem biztos,hogy a többségnek jó lesz)Ennél a kontrollernél anno is ténylegesen figyelembe vették az emberi kéz anatómiáját,nem csak oda állt pár japó,hogy akkor mi lenne ha ez lenne a lövés gomb az meg az irányítás.
74.
Tuco
#68: Igen lehet így is nézni a dolgokat. Mert így tényleg a nintendo újit a legtöbbet,hiszen most is kiadott egy teljesen egyedi konzolt. Meg nyomatja ezeket a játékokat amiket emlitettél. De ott a másik oldal amiről ti nintendosok hajlamosak vagytok elfeledkezni. Pl: ezt a mozgásérzékelős játékok. Az összes egy blőd ugribugri. Nem véletlenűl bukott be az ms is a kinectel. A belsős játékaik nagy része már a nes érában is futott sorozatainak a 20.része.
Persze te csak ezt látod,hogy a konkurencia semmit nem csinál csak egy erősebb konzolt,de azt elfelejted,hogy ez az erősebb konzol teszi lehetővé azt hogy olyan játékok jelenjenek meg rá mint pl.: a witcher3 vagy az uncharted4 vagy ép nemsokára a red dead redemtion 2 hogy csak párat emlitsek. Ilyenek nem lesz lesznek switchre.
73.
zozo76hun
"Közben lefitymálod, hogy például a MS az Xbox-szal kitolta az Xbox Live-ot, ami teljesen átformálta a játékipart"

azt is tedd hozza hogy a HALO COMBAT EVOLVED volt az elso olyan FPS ami megmutatta hogy elvezetes lehet kontrollerrel FPS-t iranyitani. asszem az 576 KByte-ban olvastam a tesztelo velemenyet: "ket kezzel markolhattuk a shootgun-t, igazi ravasszal sutottuk el a fegyvereket, es erezted a fegyvert ahogy elsult, ez a billentyuzet/eger ne adja meg.
72.
Gamelord
Mindenki a Zeldát emlegeti (mint egyetlen játék a gépre), de én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a többség amiatt venné a konzolt. Ez egy rohadt jó partigép, fogod, elviszed (bármiféle nehezebb cipekedés nélkül), és már csapatjátok is bárhol, többen. Erre jelenleg csak ez az egy konzol képes, és nagyon nagy potenciál van benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...
Advertisement