Megint a PlayStation 4 győzött Amerikában

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 20.
  • Toplista
Link másolása
Megérkezett az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group májusi jelentése. A PlayStation 4 két hónap után szerezte vissza az aranyérmet a Switch-től, miközben a játékfelhozatal nyomába sem tudott érni a tavalyi kínálatnak.

Egyre jobb formában van az amerikai játékpiac hardveres szegmense, most éppen 7 százalékkal nőtt éves szinten, és így 147 millió dollárt tett ki a forgalma. Habár a Nintendo Switch még mindig korrekten kiveszi a részét az eladásokból, a hónap legkeresettebb konzolja ezúttal a PlayStation 4 lett. Érdekesség, hogy az amerikai piacon a PS4 és az Xbox One időarányosan 29 százalékos előnyben van az előző generációs testvéreikhez képest.

A teljes piac mégis 11 százalékot zuhant, és 542 millió dolláros forgalommal zárt. Ennek a legfőbb oka a szoftvereladások 20 százalékos visszaesése, a 271 millió dolláros bevételt a tavalyinál gyengébb játékfelhozatal hozta össze. Miközben 2016 májusában olyan játékok jelentek meg, mint a DOOM, az Uncharted 4 és az Overwatch, idén az Injustice 2, a Prey és a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia számítottak igazi húzócímnek - ezek fel is kerültek a tízes toplistára:

  1. Injustice 2
  2. Mario Kart 8
  3. Grand Theft Auto V
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  5. Prey
  6. Ghost Recon: Wildlands
  7. Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia
  8. NBA 2K17
  9. MLB 17: The Show
  10. Overwatch
8.
8.
user101
Nyilván jönnek még játékok és az egy picit árnyalja a képet, de jelenleg bármennyire is szimpatikus is egy Zeldáért ( egyetlen játékért ) nem ad az ember cirka 135'000 forintot. Ennyibe még egy Battlefront sem kerül ... :DDD
6.
6.
#5: Én Nintendo-val nagyon rég nem játszottam, szerintem nekem se való, ettől függetlenül örülök a sikereinek.

GTA V pedig nem véletlen, az egy örök sikercím.
Letarolhatatlan, én régebben mikor frissen kijött csak a PS3-as verzióba öltem 120 órát észrevétlenül, pedig akkor még semmi se volt a mostanihoz képest.
Aztán még mindig magával tud rántani egy-két vadászat vagy egy kocsikázás erejéig.

5.
5.
dcba
#4: Az is, h a GTA 5 meg mindig fent van az ilyen listakon.

Zeldaert picit verzik a szivem, PCn kiprobaltam emulatorral es nagyon megtetszett, de ezert az egy jatekert nem veszek se Switchet se WiiU-t.

A 3DShez sem nyulok hozza miota a Mario Bros 2-t kiporgettem, ugyfest a Nintendo nem nekem valo, pedig a Zelda nagyon erdekelne.

(Az emulatoros megoldas ad1 nem tokeletes, bar egesz jol fut, ad2 en nem szoktam warezolni, igy tenyleg csak 1 orat nyomtam, az meg nem opcio, h azert megvegyem a jatekot, h utana ne tudjam hasznalni).

Hatha ebbol is kidobnak valami ujabb kiadast ahogy teszik azt a DS-sel is es akkor majd megveszem a gepet es a Zeldat.
4.
4.
#3: Tényleg, döbbenetes amúgy, hogy Mario Kart 8 még mindig 2.
3.
3.
Norbiii
Az első négyben két Nintendo-s játék, ez jó.
2.
2.
Hunszi
Sokkal több játék jelenik meg évente, mint régen...de sokkal kevesebb az igazán értékelhető tartalom, ha egy évben kijön tényleg 5 kiváló játék az már lassan kezd soknak számítani. Idénre s jövőre elég sok jót ígérnek, aztán kiderül mennyire sikerül tartani az ígéreteket.
1.
1.
Animejetix
"Ennek a legfőbb oka a szoftvereladások 20 százalékos visszaesése, a 271 millió dolláros bevételt a tavalyinál gyengébb játékfelhozatal hozta össze."

Pedig a 12 évesek orrba szájba veszik a mai tucat játékokat, de ez se elég.
Valóságban persze még rosszabb a helyzet... az elmúlt évek játékkínálata kritikán aluli.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...