Xbox One X - így futnak rajta a meglévő játékok

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 6.
  • Videó
Link másolása
Az egy dolog, hogy az Xbox One X jóval erősebb a mezei Xbox One-nál, de hogy az extra erőt hogyan használják ki a fejlesztők, az sokkal érdekesebb. Az Eurogamer jóvoltából befutott pár korai teszt a meglévő játékokról.

A Microsoft megmutatta az Eurogamer képviselőinek, hogy a meglévő first-party címek hogyan muzsikálnak az ősszel érkező új konzolon. A lenti videóban kilenc játék referenciaértékét láthatjuk, néhány esetben nem említett konkrét címeket a konzolgyártó, de a Digital Foundry munkatársainak nem volt nehéz kisakkozni, hogy melyik játékokról van szó.

A Forza Motorsport 7 esetében az eredeti Xbox One a GPU 77,8 százalékát használja, hogy a játék 1080p-ben 77 fps-sel fusson. Nyilván 60 fps-re lövik be a framerate-et, de a grafikus feldolgozóegység néhány képkockával többet is ki tud sajtolni anélkül, hogy a képminőségen csorba essen. Xbox One X-en viszont natív 4K-ban a GPU 65,9 százalékon pörög 91 fps-sel.

A Gears of War 4 84,1 százalékos GPU-kihasználtság mellett 30 fps-re képes 1080p felbontásnál az eredeti gépen, míg az új masina GPU-ját csak 78,1 százalékban izzasztja meg 4K-ban ugyanolyan framerate mellett.

Ezek tehát igen szép eredmények, ráadásul a portokat még csak nem is optimalizálták túlzottan. A fenti adatok segítenek a fejlesztőknek abban, hogy miként használhatják ki a GPU teljesítményét.

70.
70.
delphijos
#63: Most komolyan, hol olvastad hogy bárki azt mondta volna hogy szar??? SENKI nem mondott ilyet. JOBB gép lesz, de ez sem fogja újraírni a konzol gaming képminőséget. Amúgy szerintem már SOSEM lesz olyan konzol ami beérné a csúcs PC-ket, mert amennyibe kerülne, annyiért senki sem merne konzolt kiadni ma már.
66.
66.
zozo76hun
#65: maradt az a par 10-20 ex amit lehet majmolni (amibol jo ha van 5 normalis) a tobbi tucat game.
65.
65.
zozo76hun
#63: nagyon sok ps fant zavar az a teny hogy mar nem a pro a legerosebb.
63.
63.
Én azért jó pár microsoft címmel játszom,de lehet,hogy csak nekem küldi el őket a rendszer :) Mikor bejelentették a prót mindegyikőtök ódákat zengett,most jön egy másfélszer erősebb gép az már szar mert blablabla
62.
62.
kopic
Plusz Phil Spencert en mar reg paros labbal rugtam volna ki.
61.
61.
kopic
#56: Ervelni mar luxus ugye ?
Teljes mertekben igaza van pedig. X fan vagyok de szegyen amit a Ms csinalt az e3-n. Forzan kivul nem mutattak be egy normalis jatekot sem, csak a rengeteg indie hulladek nyomtak kemenyen. Minecraft in 4K ? Ez most komoly ? Taps taps !
Az XOX pedig a nuku normalis exkl. miatt halalra van itelve eddig.
60.
60.
kopic
#55: +1000000
Nap kommentje meg is van.
59.
59.
Hunszi
#58: Bár TheVR kevésbé, ők annyira nem foglalkoznak evvel a pixel számolás témával, viszont nagyon nagyon sok csatorna, hír és tech portál összefoglalta a lényeget már az E3 után, szóval aki tényleg kicsit tájékozódni akar az könnyedén tud szerencsére.
58.
58.
Hunszi
#57: Pontosan, ahogy mondod. Otherworld, TheVR, Digital Foundry, Gamespot, IGN stb stb stb-nek a nagyon rövid összegzése volt ez.

#55: Ez nem vergődés...csak a száraz tények, a One X ár/érték arányban egy jó kis gép, de nem megváltó semmilyen szempontból. Nem lépik olyan nagyon hatalmasat előre, hogy aztán most PS s mindenki elbújhat mögötte. Jó gép...de száraz számokkal nem lehet eladni egy konzolt és egyelőre a One X-nek mása sicns csak nagyzoló számai. Sajnos...ezt meg őszintén sajnálom én is, mert többre számítottam a nagy szavak után.
57.
57.
Zoli0507
#56: Szinte ugyanazt ìrta le mint amit az Otherworld ès a TheVr-ok mondtak.
De ettől tènyeket ìrt le, ez nem vergődès. Ha meg laikus idetèvedő èppen azon agyal megèrnè-e vàrnia az xbox one x-re az jò ha làt ilyen kommentet is.
56.
56.
55.
55.
Hunszi
Hiába a 6>4 elmélet a Sony nem fog belebukni egyáltalán ebbe, ez szépen megvan tervezve és a Sony ismét lépés előnyben van. 1 év előnye van és 100 dollárral olcsóbban adja a konzolját dugig exklúzív csalogató címekkel. Továbbá azt se felejtsük el, hogy December első hetén jön a Playstation Experience, nem lennék meglepődve, ha a karácsonyi szezonra vagy árengedményt vagy csomó bundlet adnának ki a PRO-val, így hiába jöhet a One X...a karácsony szezonban mocskosul sok PS fog elkelni megint.

Nem mellesleg a MS ismét maga alatt vágja a fát. Vártam a One X bejelentését, de csak a sok hantázást és nagyzolást lehetett hallgatni. Nagyon durván látszik, hogy erőlködnek és mindenféle szedett vedett dolgokat összehordanak, hogy visszaverekedjék magukat a versenybe. Fűt fát ígérnek, aminek egy része már megdölt, pedig a konzol még ki sem jött. 4K 60fps igen...a egy csőjáték Forzan vagy Minecrafton és a sok indie apróságon, a többin esély nincs. Nem lenne baj, hogy nem tudja, de akkor ne akarják ezt lenyomni a torkunkon. A Sony ősszel kiállt és azt mondta, tessék itt egy feljavított konzol, amihez felhasználunk különböző technikai eljárásokat, így 4K közeli elményben lehet részünk. Egy percig se hangoztatták, hogy true 4K konzol stb. A probléma az MS házatáján meg pontosan ez, hogy hazudoznak összevissza.

A One X megjelenésével a Sonys tulajoknak még jobb lesz, mint eddig...mert így vagy úgy, de reagálnia kell a Sonynak az MS lépésére, ez meg jó eséllyel egy kupac kedvezménnyel és hasonlókkal fog járni, szóval good days to come :)

Ami a két konzol közti teljesítmény különbséget illeti. Igen, a One X egyértelműen jobb hardwerileg, a kérdés viszont az, hogy ez a különbség miben fog menyilvánulni. Amit előre letisztázhatunk az, hogy tuti nem abban, hogy a One X 60fps a PRO pedig 30fps lesz, ilyen szintű különbség semmiképp nem lesz a két konzol között, ezt már Digital Foundry s különböző tech szakik is lenyilatkozták, oda nem csak 6Tflop GPU kellene, hanem sokkal nagyobb CPU is, amit ha kicsit levesszük a szemünk a 6Tflop-ról hamar észreveszünk, hogy azért nem drasztikusan nagyobb, úgyanaz a proci, csak épp nagyobb az órajel egy kicsivel. Erről rengeteg elemzés készült, ami megerősítette, hogy ezek az új konzolok a képi világon hivatottak javítani és nem a 30fps vs 60fps témáján. Ismétlem...X fanboyok, azt nagyon hamar ellehet felejteni, hogy egyik konzol 60 lesz, a másik meg 30 ugyanabban a játékban, ez soha nem fog megtörténni.

Itt, ami különbség lesz, hogy ameddig a One X 1800-1900P-ről fog upscalelni 4K-ra, addig a PRO 1600P-ről. Van különbség? Természetesen igen. Komolyabban észrevehető? Hááát...ez már kérdéses. Ha valakinek 100as 4K TV-je van (FHD-ról most ne is beszéljünk), azt mondom rohadtul nem fogja látni a különbséget, max valami gigantikus képernyőn. Erre jó példa a Digital Foundry AC teszje is. Ha nincsenek a különböző vizsgáló programok stb. nagyon nehezen tudták volna megmondani ők is szabadszemmel, hogy az AC nem natív 4K s el is mondták, hogy laikus szemnek valószínüleg nem észrevehető, mert ügyesen van elrejtve, mivel a checkerboard rendering egy nagyon ügyes technika. Az AC-nál a legtöbb esetben csak akkor látszott az upscale, ha egy adott képet megállítottak s kinagyítottak, pl. zászlók szélei stb. akkor ott látszik, hogy valami oké s ez nem natív 4K, de menet közben nem nagyon volt észrevehető. Ha nem lenne ez a checkerboard rendering, csak sima upscale lenne, hogy a készülék erővel szétnyújtja a képet akkor elég rendesen látszana a különbség. de így nagyon nehéz megmondani, hogy tudom is én minden 5. 10. 100. pixel "kamu pixel".

Ezzel szerintem a MS is tisztában van, hogy Pistike, aki nem ért hozzá nem a látvány alapján fog dönteni, mert az valószínű elég becsülettel közel lesz egymáshoz, hanem pusztán a számok alapján s ezért nyomják orrba szájba a szlogeneket, hogy a világ legerősebb konzolja, 6>4 stb. mert tisztában vannak ők is, hogy egyelőre a számokon kívül nincs semmi nagy ütőkártyájuk. Próbálják oltani a tüzet avval, hogy jajj hát vannak exklúzív címek csak azokat még nem merik megmutatni a Scalebound bukásából kiindulva bla bla...de ha nem vagyunk elfogultak akkor tudhatjuk, hogy ez csak szöveg vagy mese habbal, kinek, ahogy tetszik. Ha valamit nem mernek megmutatni akkor azt jelenti, hogy annak a fejlesztése még nagyon frissen indult és kb. még sehol nincsenek. Ergo nem valószínű, hogy jövő évben hirtelen elárasztják a piacot az Xbox exklúzív tartalmak...sajnos

Kifejezetten örülök, hogy éleződik a verseny, mert szükség van a versenyszellemre, hiszen csak akkor van igazi fejlődés, de egyelőre ez a One X elég steril számomra, pedig még tavasszal tényleg terveztem, hogy veszek egyet, ha odacsapnak vele rendesen...de egyelőre nem fanboykodásból, hanem a puszta tények miatt marad a PRO és rahedli exklúzív cím.
54.
54.
Klank
#51: Ill. Hogy a pornó filmeket is BD-re adták ki...
53.
53.
westhammer666
Szerintem lassan az embereknek el kéne felejtenie ezt a 4K vitázást, mert semmi értelme az égvilágon. PS4 Pro meg XBOX One X között jelentős különbség nem lesz grafikailag, főleg, hogy ahogy korábban említve volt, nem lesz natív 4k az új AC-ban sem, ahogy nincsen a Prós változatban sem. Vannak Full 4K-s játékok PS-re is, lesznek XBOX One-ra is. Békében kéne élnie mindenkinek, akinek jobban bejön az Xbox játékkínálata az vegyen azt, de az kétségtelen, hogy akinek van egy erős PC-je, annak teljesen felesleges Xboxot venni, a játékok miatt. Úgy összességében a világon nagyon kevesen játszanak PC-n is 4K-ban, csak most ettől lett hangos az egész internet és nyilván a Microsoftnak is meg a Sonynak is valamivel ismét el kell adni a hardvereket. Azt hogy most nincs UHD Blu-ray a PS-ben, az teljesen mindegy, aki már vesz UHD Blu-rayt, ad arra annyi pénzt, az jobban jár egy rendes lejátszóval, mint egy konzollal.
52.
52.
Blazkowicz
Tudjátok az a durva, hogy mindent úgy promóztak be, hogy stabil 4K 60fps és már most kiderült, hogy a prómóban látott assassins creed sem 4K 60. Mondjuk én pont lesz@rom, nem tudom mikor buzult bele ennyire a világ a grafikába és ment oda a játékélmény az egész rovására, de azért az elég gáz, hogy már most nem tudja a konzol teljesíteni azt amit ígérgetnek. Mindenféle fanboykodás nélkül mondom, hogy a jövőben megjelenő PS5 úgy oda veri majd az egész MS-t, hogy akár ki is szállhatnak majd a piacról nyugodtan... Addig meg felesleges váltani is, hiszen egyelőre bőven kiszolgál a sima első genes FAT 4es gép is FHD-ban bárkit. Nem azt mondom, hogy sz@r lesz az XOX, de nagyon gáz lesz ha reálisan állunk hozzá, az eddig tudott tények alapján. Na mind1, várjuk meg a végét.
51.
51.
delphijos
#49: Azért a tényszerűség kedvéért ez csak kötekedés. Ma már majd mindent valamilyen "csoport" szabadalmaztat. A Blu-ray Disc Association tényleg a Sony "gyereke", a fejleszést elsősorban ők végezték. Es a Panasonic , a Pioneer, a Philips, a Thomson, az LG, a Hitachi , a Sharp, és a Samsung voltak csak az alapító tagok között. Az hogy a PS3-ba BR került, szerintem sokat segített a formátum győzelmén. Ma már az MS is tag, sőt, a Toshiba is, aki meg a HD DVD formátum vezetője volt....
50.
50.
frankdelgado
Értem én, hogy nagy a gyűlölet a 6>4 miatt, de túl kellene lépni már ezen. Nem kell parázni, a box nem fogja lehagyni a ps-t eladásokban,( meg még mittudomén milyen statisztikák vannak) , de jelentősen le fog faragni a hátrányból. Tudom, hogy rossz belegondolni, hogy amikor eladnátok a pro-t, azt nagy bukóval tehetitek meg majd novemberben, mert annak az ára is esni fog.Ez nyílván frusztrálóan hat, de ne hagyjátok, hogy rátok telepedjen. Lépjetek ki a körből. Próbáltam a ps exklúzívokat, és jónéhány be is jönne. Igazábol a kontijával sincs bajom, egész jó. A pro ugyan valóban turmixgép (rokonom konkrétan ezért adta el és vett inkább slim-et), de cserébe legalább böhöm nagy. Nem valószínű, hogy a multi címek jobban fognak kinézni XOX-on, vagy ha igen, a játék hevében nem lesz ez feltűnő csekély mértéke okán, de mi itt páran mégis ezt vennénk. Csak úgy, mert ilyenek vagyunk. És ne aggódjatok, nem fogunk unatkozni lesz rá jó játék dögivel (multiplatform). Ja és még két igen fontos dolgot említenék: hideg sör és meleg 3,14na.
49.
49.
Klank
#42: Nem teljesen: The BD format was developed by the Blu-ray Disc Association, a group representing makers of consumer electronics, computer hardware, and motion pictures. Sony unveiled the first Blu-ray disc prototypes in October 2000, and the first prototype player was released in April 2003 in Japan.
48.
48.
zozo76hun
#46: Szerintem MIRROR sem azt akarta irni hogy a LIVE miatt vesz XOX-et. A multi miatt vesz UJRA XBOX-ot, pontosabban valt XBOX-rol, XBOXX-re. Nyilvan a magasabb felbontas es a jobb frame-rate miatt. Plusz ott lesz a tobb ram is ami szerintem majd erezteti hatasat a betoltesekkor (a sima XO jatekoknal a plusz ram CACHE-nek szolgal majd). Namost nyilvan nem minden game eri majd el a nativ 4K-t, de az sem mindegy mennyirol kell felskalazni, 2K-rol vagy azalatt, esetleg kozel a 4K-hoz. Es szinte biztos hogy az XOX-nel ugyanaz a jatek ha nem is fut 4K-ban, sokkal kozelebb lesz hozza mint a PRO eseteben. Nekem is a LIVE stabilitasa a fontos a multi cimek miatt, engem sem erdekelnek az exkluzivok (igen meg XO-n sem, egyedul a HALO), es tervezek a jovoben TV-t cserelni.
44.
44.
Firsttime
#35: Hülye az a fejlesztő aki natív 4k ra elsimitast tesz... Ilyen nincs. Minek.
A Digital foundry azt is megmutatta, hogy a 970 gtx mögött egy 7700k áll, felhúzott orajellel. X-ben meg van egy olyan Jaguar proci, amiket eredetileg a kis fogyasztásuk és teljesítményük miatt handled eszközökbe szántak. Mint a snapdragonokat. Hiaba a 6 tflopos gpu, ha úgymond nincs ami etesse...
43.
43.
Firsttime
#34: Eddig még csak a belsős címek mennek natív 4k-ban. E3 as assassins Creed már nem natív 4k. Meg sokminden nem natív 4k. Ezvan.
42.
42.
Firsttime
#33: A sony-ra még mindig fel nézhetsz, mivel ők szabadalmaztatták a blu-ray-t. Ha nincs a Sony, akkor a boxban sincs. Microsoft nem csinál fejlesztéseket. Max windowst.
40.
40.
Zoli0507
#39: Ja ès annyi hogy a modemre kàbelesen egy smart tv ès laptop van kötve tovàbbà 3telefon van wifin valmint mèg egy smart tv ès a ps4 por van mèg wifin nekem
35.
35.
Biztos, hogy raknak rá rendesen élsimítást (natív 4K-ban), meg agyon effektezik, hiszen ezt a Digital Foundry ezt megmutatta! Az is biztos, hogy nem lowon megy a grafika, mert medium és high szinten egy Geforce 970-es is ki tudja sajtolni ezeket a beállításokat (high, medium) natív 4K-ban. A Digital Foundry ezt letesztelte egy Geforce 970-es VGA-val, az pedig csak 3.9 teraflops/sec számításra képes, szemben az X-el, ami 6 teraflpos/secundumra képes!

https://www.youtube.com/watch?v=4rGNfveTD4Q
https://www.youtube.com/watch?v=b1OCMBa0Ddw&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=a0nl0Pdn3is
34.
34.
#10: Nagyon vicces, a legtöbb játék 900p -ben fut X1-en, de ha jól van optimalizálva akkor 1080p is lehet! Számszerint egy játékot tudok, ami 720p-ben fut X1-en, az a Quantum Break, de azt meg nagyon rosszul portolták! A PS4 sem nagy eresztés, nem sokkal jobban néznek ki rajta a játékok, hiába az erőfőlény! Egyébként meg, ha figyelted, akkor a világ legerősebb konzolja, az Xbox One X felhúzza a felbontásokat natív 4k-ba, vagy annak a környékére, amire a PS4 Prod képtelen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...