HWSW: Márciusban leplezi le új GPU-ját az NVIDIA?

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 14.
  • Hardver
Link másolása
Felbukkant a távolban az NVIDIA következő grafikus mikroarchitektúrája. A pletykák szerint Ampere kódnevű fejlesztés tavasszal mutatkozik be, ám azt egyelőre nem tudni, hogy csak kiegészíti, vagy le is váltja az egyetlen GPU-val piacon lévő Voltát.

Március végén leplezheti le következő GPU-s mikroarchitektúráját az NVIDIA. A Heise.de szerint a fejlesztést immár hagyományosan egy híres fizikusról nevezte el a vállalat, most André-Marie Ampère következik. Az elektrodinamika tudományágát megteremtő tudós az ugyancsak az elektromosság területén munkálkodó Alessandro Voltát váltja a sorban, amelyről az NVIDIA aktuális, bár mindeddig csupán egyetlen GPU-ban manifesztálódó fejlesztése kapta nevét.


Amennyiben a német magazin állítása beigazolódik, úgy az NVIDIA két éven belül már harmadik új mikroarchitektúráját mutathatja be - ez nyaktörő sebességnek számít ezen a piacon.

De mi a helyzet a többi Voltával? Ha érdekelnek a részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

12.
12.
Firsttime
#11: Ja. Lehet az a szar.
10.
10.
Firsttime
#9: Forbes teljesen mást mutat.
Valami nem up the date
9.
9.
Firsttime
#8: "alkalmazottak száma tekintetében az NV szintén hajszállal nagyobb, plusz szinte minden számviteli szempontból (eszközök összértéke, nettó bevétel)."

WIKI:

AMD:Árbevétel: 5,422 milliárd
Alkalmazottak száma 11 705 fő

Nvidia: Árbevétel $3.99 milliárd
Alkalmazottak száma 8100 fő
8.
8.
Heldengeist
#5: A cégek értékéből indultam ki. Az NV 59,1 milliárd dollárt ér, az AMD 12,7 milliárdot (Forbes szerint) és ezt is úgy, hogy az új procik hatalmasat löktek rajtuk. Ha átlátogatok a wikipediára, alkalmazottak száma tekintetében az NV szintén hajszállal nagyobb, plusz szinte minden számviteli szempontból (eszközök összértéke, nettó bevétel).

Nem látom be, hogyan is nagyobb az AMD. Lehetett az AMD nagyobb, főleg, miután megvette az ATI-t és mielőtt kiszervezte a gyártást. Plusz mind az R500, mind az Athlon 64 erős cucc volt. De azóta nagyon sok dolog történt.
7.
7.
Blazkowicz
#4: Mind1 mekkora egy cég, attól függetlenül lehet jól és rosszul csinálni azt amit csinál. Az AMD baromi rosszul csinálja mind hardveresen, szoftveresen meg aztán igazán. Olyan, mintha tanulatlan majmok készítenék a drivereket a cuccaikhoz... Hidd el nem a levegőbe beszélek, évek óta PC és egyéb elektronikai készülékek javításával foglalkozom minden téren és ezekkel van a legtöbb gond mindig...
6.
6.
delphijos
#5: Ez igaz, de az ATI-t jóval később vették meg, a GPU versenybe akkor szálltak be.
5.
5.
Firsttime
#4: Az amd konkrétan nagyobb mint az nvidia. Sőt. Jóval idősebb is. Egyidős az Intellel. Bár abban igazad van, az Intel nagyobb. Mondjuk az sokkal.
2.
2.
Heldengeist
#1: Simán meglehet. A 980 Ti-hoz is megvolt és alaposan meg is lepett lepett vele a NV.
1.
1.
crytek
Jöhet... Remélem 1080Ti +40% meglesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...