HWSW: A Huawei P20 az iPhone X-et kergeti

  • Írta: Shifty
  • 2018. március 28.
  • Hardver
Link másolása
Párizsban hivatalosan is bemutatkozott a kínai cég legújabb modellje, a P20, illetve annak különböző változatai. A kijelző ismerős lesz, a hátlapra pedig a P20 Pro modellnél három kamerát is tett a gyártó.

Lerántotta a leplet friss csúcstelefonjairól a Huawei: bemutatkozott a P20 és nagy testvére a P20 Pro. A telefonokkal a kínai gyártó is beállt a sorba, és az iPhone X-et idéző beugrót húzott a kijelző tetejébe - alul viszont nem engedett az előlapi ujjlenyomat-olvasóból. Így a szenzor miatt aránylag vastag alsó káva is megmaradt, ami felemás dizájndöntés a cég részéről, hiszen miután az érzékelőt nem övezik kapacitív gombok, akár a kamera is elférhetett volna a telefon alján.

A beugró miatt a képarány is egészen érdekesen alakul, az általánosan elterjedt 18:9 helyett 18,7:9-es elrendezésben vonul fel a két modell kijelzőjének 1080x2244 képpontja. A panel egyébként a P20-nál 5,8 hüvelyk, ez 428 PPI pixelsűrűséget jelent, míg a Pro-kiadás 6,1 hüvelykje 408 PPI-t ad. A Huawei mindenesetre nemcsak a vásárlóközönséget megosztó kijelző-félszigetben követi az idei trendeket, így a konkurenciához hasonlóan igyekezett a legnagyobb hangsúlyt a kamerákra fektetni.

Ha érdekel, milyen modelleket dob piacra a P20-ból a Huawei, illetve azok mit is kínálnak és mennyiért, akkor kattints a további részletekért! Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

16.
16.
mestermagyar
#14: Innovációra még bőven van lehetőség. Szerintem rengeteg van amit el is hagytak út közben, mert ugye a legjobban tömeggyárthatóbb telefon egy túl lapos, egyetlen elemből álló tégla.
15.
15.
mestermagyar
#14: A jack csatlakozó eltüntetését szerinted innovációnak szánták? :D Inkább azért próbálták leszedni mert voltak külső gadgetek amik utolsó elkeseredésükben jacken küldözgették az információikat ha már az Apple mindne mást letiltott.
14.
14.
RangerFox
#13: Szerintem úgy értette, hogy nem annyira bátrak, mint steve jobs idejében. Az elmúlt években a legvakmerőbb húzásuk az a jack csatlakozó elhagyása volt kb. De szerintem a mai világban már nem is lehet olyan innovációkat elérni, mint anno.
8.
8.
Darksiders84
#2: Ezt már mindenki tudja... A mobil biztos nagyon erős kamerája is most már az ára is kezd ott lenni a csúcsok között a minőségével együtt ugyebár. A kinézete meg kinek mi de inkább a Mate 10 Pro. Remélem a Honor 10-nél a Samsungos ujjlenyomatolvasot elhagyják előről.
7.
7.
mestermagyar
#1: A mai legtöbb vita kb azon a síkon zajlik hogy éppen melyik androidos gyártó rontott el valamit annyira hogy az iphone keblébe lehessen menekülni, vagy fordítva. Szélsőséges esetektől eltekintve mind a kettő esetben teljesen csúcskategóriás érzést kap az ember ha megveszi a drágábbikat.

Ez nem 2010, és az ARM-re hegesztett illesztőprogramok sem játszák már a dedót hogy úgykelljen utánna optimalizálni őket mintha limitált hardverű (4-6GB RAM, bitch please) konzolok lennének.
6.
6.
McDuff
#4: Megveheted nyugodtan,elől is van neki 1 :D
5.
5.
KRAT0S
Egyébként a teló egy kicsit se tetszik!! ezt nem kellett volna...tudnak ők jobbat is a ifos majmolásánál
4.
4.
belaman
szar. én 4 kamera alatt nem veszek telefont. vagy ha nincs olyan, akkor veszek két kétkamerás telefont és összedrótozom őket.
3.
3.
KRAT0S
Én csak azt nem értem minek kell másolni ezt a szemetet egy olyan nagy gyártónak mint pl-a Xiaomi vagy a Huawei.

Sokkal jobb ötleteik vannak,sokkal designosabb telókat csinálnak,és nem kerülnek 10x annyiba.

Arról nem beszélve hogy a droid full felhasználóbarát,milliónyi ingyenes tartalommal...játék,téma,képek,hangok..milliónyi ilyen olyan app..testreszabási lehetőségekkel...full kompatibilis mindennel..
A fosfonra meg még egy mp3-mas csengőhangot se tudsz felmásolni,nemhogy még te azon kedvenc zenéidet hallgasd...
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Sok esetben többet is :)
1.
1.
LexerTheFirst
Nah srácok? Android VS iPhone..

Nem lesz harc?

Majd én elkezdem: Bassza meg az összes buzi iPhone tulaj, az Android olcsóbban hozzá ugyanazt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...