Overwatch - jókora Symmetra-rework érkezhet

  • Írta: szlav
  • 2018. április 30.
  • Hír
Link másolása
Hanzo után, úgy tűnik, hogy Symmetra lehet a következő, aki új képességeket kaphat a Blizzard hero shooterében. A támogató karakter a jövőben könnyen a védekező hősök kategóriájában találhatja magát.

A játék vezető dizájnere, Geoff Goodman a Blizzard hivatalos fórumán elegyedett beszélgetésbe a közösséggel Symmetra kapcsán. A posztokból kiderült, hogy egy igen komoly rework van készülőben, amely teljesen megváltoztatná a védekezésre specializálódó hőst.

„Átcsoportosítottuk Symmetrát a defense kategóriába. Kipróbáltunk egy healer változatot is, ahol a tornyai sebzés helyett a csapattársak életét töltötték vissza, de ez a játék tempójából adódóan elég kellemetlennek érződött.”

„Új lehetőségeket próbálgatunk a tornyok felállítására is. A mostani tesztverzióban ahelyett, hogy kézzel tapasztanánk fel őket, egy egyenes vonalban lőhetjük ki őket a falra, ahol azok megtapadnak. Ez jócskán megkönnyíti Symmetra dolgát a támadó csapatban, illetve általános helyzetben is sokkal gyorsabban és könnyebben tud helyet választani a tornyocskáinak.”

Goodman egy rakás új lehetséges változtatást is megemlített. A legfrissebb buildben például hat helyett csak három tornya van a hősnek, azonban ezek kétszer annyit sebeznek és megnövelt életponttal rendelkeznek. A pajzsgenerátor teljesen eltűnt, a teleport egy gyengített változata átkerült az E gombra (R1, RB), ultinak pedig egy végtelen szélességű, 5000 életpontos Photon Barriert kapott. Symmetra fegyverét is átdolgozták, így az most Zaryához hasonlóan egy egyenes vonalban sebez az eddiginél jóval keményebben, az alternatív tüzelési módja pedig találatkor felrobban, s egy széles hatósugárban mindenkit sebez.

Ezeket a változtatások, főképp az utóbb említettek, még nagyon nincsenek kőbe vésve, Goodman többször kihangsúlyozta, hogy ez egyelőre még csak ötletelés, csupán kísérleteznek azzal, hogy mi működhet és mi nem.

Nem ez lesz Symmetra első átdolgozása, a régebbi játékosok emlékezhetnek rá, hogy a támogató hős korábban sem választhatott pajzsgenerátort ultiként, valamint Photon Barrier helyett régen apró pajzsokat pakolt a csapattársaira. Az akkori rework mindenképpen sokat segített a támogató hős helyzetén, de nyilvánvaló, hogy további változtatásokra van szükség.

1.
1.
SharkY055
Hála legyen a magasságosnak, lehet, hogy lesz egy olyan meccsem ahol nem lesz attackba egy insant Symmetra pick.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...