Mi is kapunk a Monster Hunter XX-ből

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 11.
  • Megjelenés
Link másolása
A Monster Hunter XX tavaly augusztusban jelent meg Japánban, de a Capcom bejelentette, hogy nyugatra tart a szörnyvadászós anyag. Nálunk Monster Hunter Generations Ultimate címen keressétek.

A Monster Hunter Generations Ultimate néven fut majd nálunk a Japánban tavaly nyáron megjelent Monster Hunter XX. A játék az eredetileg 3DS-re megjelent Monster Hunter Generations kibővített változata.

A szörnyvadászat helyi és online kooperatív módban lehetséges, ilyenkor három másik vadásszal vállalhatunk küldetéseket. Négy falut kell megvédenünk a Fated Four néven ismert fenyegetéssel szemben.

Kapunk új területeket, szörnyeket, és olyan visszatérő rémségeknek örülhetünk, mint a Zinogre és a Nargacuga. Ez a kiadás egy új G-osztályú küldetést is tartalmaz - ebben a játékosok az ismerős szörnyek különböző formáival találkozhatnak, de mozdulataik és támadásaik eltérőek lesznek.

A Hunter Arts az érintőképernyő segítségével érhető el - itt válthatunk a vadászstílusok között. Utóbbiból két új lesz: a Brave Style és az Alchemy Style.

A Monster Hunter Generations Ultimate - a japán verzióhoz képest egy év késéssel - augusztus 28-án landol Nintendo Switch-en.

10.
10.
tyber16
#9: Változatos volt igen de szerintem vannak köztük nagyon "olcsó" szörnyek is. Ha esetleg a kezu-ra vagy a congalára emlékszel-e még na azok pl szerintem kifejezetten unalmas és idegesítő dögök. Alig van moveset-jük és kb ugyanazt a 3 támadást ismétlik folyamatosan, a kezunál zene sincs ami koncepció szintjén érthető de nekem borzasztó monoton volt a vele való harc így. A hal félék is kb állandóan ugyanazt csinálták (az a tetves plesioth a röhejes hitboxával amit nagyjából orvosoltak az XX-re) plusz ha azokat a földre küldöd mindig elkezdenek rángatózni amitől nehezebb eltalálni őket. Főképp ha mondjuk a kalapács a fő fegyód. Nem vészes visszaszokni szerintem mert a játék is pont úgy vezet téged a magasabb szintekre hogy közbe úgy adja a kihívást is hogy megfelelően tudsz haladni és gyakorolni és fokozatosan kapod az erősebb szörnyeket majd.
9.
9.
Elijah Baley
#8: Ahoz képest hogy csak egy kicsit feljavitott 3ds port nem rossz a látvány. Rélem azért egyszer lesz egy only switch MH is valamikor. A szörnyekről annyit hogy szerintem jó hogy nem csak dragon/t-rex szerű szörnyek vannak ebbe mint a world-be (1-2kivétellel). Ott egy idő után már nagyon hiányoztak az emlitett rák, medve, majom, mamut stb szerüségek. Legalább változatos volt. A classic gamplaynek meg megvannak a nehézségei azt aláirom. Majd ha megjelenik kiderül mennyire kényelmesedtem bele a worldbe és mennyire lesz bosszantó az eredeti stilus a maga macerásabb játékmenetével.
8.
8.
tyber16
#6: Tapasztalatból mondom hogy szerintem nagyon szépen néz ki switchen. ;)
7.
7.
tyber16
#5: Igen én is hasonlóan érzek. Én most vagyok 215 óránál a worldben de már csak néha-néha térek vissza hogy megküzdjek Nergigantéval mert nagyon szeretem azt a sárkányt meg a harcot vele de nekem ezen felül kifulladt a játék. Magát a vadászósabb élményt jobban átadja mint a régebbi részek szerintem, de így a G rank nélkül és a szerintem kevés szörnnyel hamarabb kitud fulladni a játék. De az új játékosok azért 1-2 szörnynél nagyon fognak anyázni szerintem. Így aztán annyira nem irigylem őket mert a world-ben szerintem pott ott nyúltak bele ahol jót tettek a játékkal. Engem pl zavar az hogy paintballal kell jelölgetni a szörnyeket a régebbiekbe ami aztán 10 perc után lekopik meg hiába imádom a japán XX-et be kell ismernem hogy nagyon sok szörnyet gyűlölök benne. A worldben ügyesen egyensúlyozták ki az új szörnyeket és ott egy se bosszantott fel. Gondolok amúgy az összes hal típusú szörnyre meg a majomfélékre és a rákfélékre....na ezeket ki nem állhatom a régi részekben. Meg az is nagyon frusztráló hogy a kicsi szörnyek gyakrabban támadnak be miközben te harcolsz a nagyobbal és hoznál be egy kombót mondjuk de egy nyomorék varacskos disznó neked rohan és oda a csapás vagy ha potiont ittál és akkor megy neked akkor az élettöltésednek is annyi hisz ugye itt nem mozogva issza meg a potit hanem megáll a karaktered. Meg a lassabb animációk is tudnak kellemetlen perceket okozni. Szóval mondhatjuk hardcore-nak vagy nagyon idegesítőnek is de az tény hogy egyedi és meg kell szokni. Mindezek ellenére azért kedvelem a régebbi részeket is hisz nemhiába van bennük vagy ebben az XX-ben is ennyi órám.
6.
6.
zola2000
Bár meglátszik rajta hogy csak egy 3DS port, azért legalább a 3DS verzió grafikáját kipofozták amennyire lehetett:

https://youtu.be/FUy9lrTS28c
5.
5.
Elijah Baley
#4: Gyönyörüen összefoglaltad a lényeget. A World-öt is bírtam és van is benne bőven 100+ órám de valahogy nem fogott meg annyira mint a Generations meg a 4 ultimate.
Az egyik az egész világnak szánt csili-vili grafikás egyszerűsitett verzió. A másik ugyan csúnyácska de tartalmilag magasan veri és játékmenetében is sokkal hűebb az eredeti monster hunterekhez. Így legalább az új és régi játékosok is megtalálják a maguknak valót.
4.
4.
tyber16
#1: Kevés.....barátom a world-ben olyan 36 szörny van amit letudsz ölni és cuccokat csinálni belőlük. Ebbe 96 van. Aztán erre jönnek még a vadászstílusok amik plusz mélységet adnak a harcnak. Aztán a sztori után ott van a G-rank ami a legnehezebb szint a játékban és behoz egy jó pár új szörnyet plusz itt bejönnek ugye a G-rank armorok és fegyverek amiket tudsz farmolni majd. Ott vannak aztán még a Deviantok amik meglévő szörnyek külön fajtái más színnel ismertetőjelekkel és más támadásokat is használnak. Pl Dreadking Rathalos vagy Dreadqueen Rathian. Ezeknek szintén új páncéjaik és fegyvereik vannak. Aztán még vannak hyper szörnyek amik szintén a szörnyek felerősített változatai de a fegyverek és páncélok fejlesztéséhez kelleni fog az alapanyag ezekből is. Ugye itt már macskává is változhatsz ami megint más játéksítlust fog megkövetelni. Külön páncél szettek vannak az íjakhoz és a lőfegyverekhez tehát külön kell azokra is páncélt kraftolnod. A worldben ugye az adott páncélodban akármelyik fegyvert használhattad. Itt ahogy írtam is már külön van a dolog. Úgyhogy ez aztán minden csak nem kevés. Nekem eddig 345 órám van a japán verzióban de még ennyit simán bele lehetne tenni. Ó és persze a multiról még nem is beszéltem. Úgyhogy a world-re tekints úgy hogy bemelegítés erre a játékra.
3.
3.
zola2000
#1: attól függ, a könnyedebb open world rész sokaknak csalódás volt, akik a régi részekhez szokott "veteránok" ez a régi vágású ultimate rész nagyon jó lesz nekik.

Én a kis old 2DSen próbálgattam, nem mondom azt hogy beszippantott talán a kis kép miatt sem, de nagyon jó játéknak tűnt sok tartalommal talán majd most switchen.
2.
2.
NECROSMOKE
Akkor ez PlayStation-re nem jon, ugye?
1.
1.
RangerFox
Azért ez így egy kicsit kevés a World után...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...