Beware - túlélőhorror egy autó volánja mögött

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Ondrej Svadlena egy érdekes koncepcióval szeretné feldobni a túlélőhorror műfajt! A Beware-ben egy autó volánja mögött szembesülünk a külvilág megtestesült borzalmaival. A vezetői tudásunkat csillogtatva kerülhetjük el a veszélyt.

A Beware a hetvenes évek hangulatával nyakon öntött nyitott világú cím, amelyben elhagyatott országutakon és városokban autózunk éjnek évadján. Ahogy felfedezzük a tájat, szembesülünk azzal, hogy valami nincs rendjén a környéken, agresszív torzszülöttek támadnak a verdánkra, minden sarok mögül veszély leselkedik ránk.

Noha a játék még a fejlesztés korai szakaszában van, már most elég meggyőzően fest. Ködfelhők terpesztenek az utakon, a fényszóróink különös dolgokat világítanak meg a távolban. A visszapillantóba tekintve és a fülünkre hagyatkozva lassan úrrá lesz rajtunk a rettegés, elég ijesztő hangeffektek gondoskodnak arról, hogy izzadó tenyérrel szorongassuk a volánt.

A projektért egy ember felel, Ondrej Svadlena már ki is adta az első játszható demót, amit innen tölthettek le. A kipróbálható változatban egy küldetést zongorázhatunk végig: egy titokzatos figurát követve kísérteties eseményekkel szembesülünk.

Megjelenési dátum még nincs. A Beware PC-re készül, a projekt alakulását az IndieDB oldalán követhetitek.

26.
26.
McDuff
Imádom az ilyen 8 bites motorhangokat amik a verdából jönnek, azt hallod majd végig a játék 100%-ban, de hangulat aláfestő zene már van az a lényeg, a motor hangja meg kit érdekel?
25.
25.
silkgoat
jo a szemem, de itt majdnem kifolyt az elso perceben a "nagyon hangulatos" tok homalyos MINDEN-tol. :D
24.
24.
crytek
#23: Látod azok is jc-ek voltak... ezért király a dolog.

Nemrég toltam valami gagyi indie horrort ott bementem egy szobába hirtelen sötét lett és csak annyit lehetett hallani hogy valaki van bent velünk már készültem a jc-re ,hogy tuti hirtelen a pofámba nyom valamit ,de nem történt meg... Ez jó dolog volt mert paráztatott már már a jc gondolata is hogy na most itt lesz...

De pl az alienben még ilyen se nagyon volt ezért máig nem értem az miért horror és mitől félelmetes bárkinek.
23.
23.
GAMEROD
#19: Nemcsak a befosásról szól a horror, elég az is ha nyomasztó hangulata van. Én sem ijedek már meg, főleg azért mert egy csomó minden előre kiszámítható. Egyedül a Cold Fear-től estem hátra a székben, amikor villámlás pillanatában megjelent egy baltás alak az ablakban, mert arra nem számítottam, vagy az Alone In The Dark-4 ben amikor ugyanígy villámláskor zombik árnyékai meg a szobában.
22.
22.
hadzsime
#19: Neked az a bajod, hogy a túl magas ingerküszöböd miatt nem tudsz félni, csak megijedni és emiatt a horrorfilmek/játékok nagy része neked már kapásból élvezhetetlen.
21.
21.
dvs00
Nem értem. És a kocsiból nem szállunk ki? Vagy mi a fasz? Vagy ha ránktámadnak mi van? Hogy a faszomba védekezel? Vagy most mi lesz ez? NFS Walking Dead? Csak pár szélvédőre felkenődő szörny lesz? Csak mert szurkolok nekik ne basszák el, mert valóban szuper ötlet, és formabontó koncepció, várom nagyon, kibaszottul remélem, hogy támogatja majd a kormányt a game, mert az lenne igazán baszó. Így elsőre baromi hangulatos, átjött az érzés a videón, nagyon jó egyedül a kocsiban, egyszerre para, illetve egyszerre megnyugvás, hogy a sok geci odakintről nem basztathat, de persze majd kiderül.
20.
20.
medson
#19: Próbáld ki a Sad Satan -t akkor, egy kicseszett beteg állat alkotás, nincs nagyon benne semmi de az összehatásától én a falra tudnék mászni.
19.
19.
crytek
#18: Számomra erről szól a horror. Hiába jó az atmoszféra ha nem fosok benne..az nem horror akkor ne hívják annak és nincs gond.
18.
18.
medson
#15: Kinek mi, tudod szerintem megijedni és parázni attól hogy megijedhetsz (atmoszféra) ég és föld minőség és bele fektetett munka szempontjából. Nyilván egy pár ízléses jumpscare belefér de nem annak kell elvinnie a hátán az egészet.
17.
17.
crytek
#16: Pontos. Múltkor a tömbházba vittem a kamrába (nekünk ott a szárító) a ruhát száradni szép nyudogtan sehol semmi behatás. Valahonnan a fentebbi szintekről lehuzták a budit és a lefolyon hirtelen lezudult olyan robajjan a cucc... na ott összefostam magam.. Igen ez az a dolog erre jó erre hat.. Sokan az izolációs alien félelmetesnek tartanak... Mi a tököm félelmetes abban valaki mondja már meg?
Lásd fentebbi példa egy budlehuzás is félelmetesebben hat az emberre.
16.
16.
LexerTheFirst
#15: Ha a képedbe vágom éjjel a 15 éves féltve őrzött plüss medvémet attól is megijedsz.
15.
15.
crytek
#13: Kb az emberek 99%-a ezt mondja... de mégis ijesztgetni csak ez a ultragagyi dolog tud ,mivel az alap emberi reakcióra hat..
14.
14.
medson
#12: Kinek mi az ingerküszöbe ilyen téren, én nem szoktam horror game ekkel játszani úgyhogy nekem adta, de elhiszem hogy aki ilyeneken nevelkedett ásítozik, ez van.
13.
13.
medson
#10: Ja és szerintem a jump scare a legósdibb leggagyibb módszer az ijesztésre, ha már horror akkor az atmoszféra teremtse meg azt nem az olcsó trükkök.
12.
12.
crytek
#11: Outlast és a para faktor... hát egészségedre... Talán ha vitték volna tovább az első 10 percet ahol volt 2db jc lehetett volna para.... A 2-ről nem tudok nyilatkozni azt anno a demót toltam. Bár abban sem volt semmi para
11.
11.
medson
#10: Én arra a félére gondoltam amiben semmi fegyvered (pl outlast, amnesia) és csak menekülni tudsz. Azokhoz képest nem lesz meg annyira a para faktor szerintem.
10.
10.
crytek
#9: 678 féle fegyverrel az invertoryban és biztonságban érzem magam, de attól még egy hirtelen nulláról odafosott jump scare miatt összefosom magam... :)
Sajnos kevés game alkalmazza ezt a jóságot és ami igen ott is csak 1-2x :(
9.
9.
medson
Nem a zsánerem a túlélő horror de nem vesz el az élményből hogyha kocsiban vagy végig? Úgyértem (legalábbis számomra) hogy ha kocsiban ülök sokkal nagyobb biztonságba érzem magam mint gyalog.
8.
8.
Stranger
#6: moddb szervereitől függ... többet is kilehet választani, én rámentem a legkevésbé terheltre, ez fél óra alatt szedné le... nem a legjobb, de sokan is tölthetik a gémet
7.
7.
kastorhun
6.
6.
markoci555
gondoltam adok neki egy próbát, de egy 1 gigás játékra nincs kedvem 2 órát várni hogy lejöjjön, talán ha nem korlátoznák a leöltési sebességet...
és ne jöjjön senki itt azzal hogy egyedül készíti a pali és nincs pénze erre arra, multkor is ki volt rakva ide egy kis demo, kb 1 giga szintén és szerintem negyed óra alatt leröppent
5.
5.
gorbesz
#2: Ez mekkora komment :]] bar a 4 es az kb a nullastol zahonyig dermeszto. Romandrivers ftw._.
4.
4.
Slik
kicsit a resi 7 legelejere hasonlit, csak itt az autoban maradsz
erdesnek tunik
3.
3.
GAMEROD
Kb. olyan mint a tegnap kijött The Road Trip.
2.
2.
Juha
Mi ebben a horror? Indulj el este 10 után (igazából bármikor, csak a sötétség miatt) Nyíregyházáról Záhony felé a 4-esen, az ukrán furgonosoktól jobban fogsz félni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...